Nuffnang Ads

Tuesday, December 29, 2009

check up 6bln..



harini 29hb aku dh msk 23weeks kalo ikot scan..n duedate pon berubah ke 27Apr..septtnye 19hb..dan harini ada appoimen dgn gynae, check tknn drh 136/80..ok..timbang berat 48.1kg, naik hampir 3kg! xpnah pon naik sebyk ni masa 1st peknen dlu..tp doc xkate pape pon..sebbaik...aku xde la mkn byk tp sjak dpt tau kata org peknen leh mnum air gas, trus aku mnum xhenti2 air vanilla coke! ceben pon asik membeli je..tp skg aku dh xnk mnum sgt air gas sbb takot kena kencing manis xpasal2 nti kena mnum air gula! huh mntk2 jgn ler...sbb leceh sgt nk mnum air gula tu kan...

pastu doc scan perot lak..alhamdulillah baby ok, berat dh 558g..kepala kat bwh lak..uri ok..aku risau sgt pasal uri takut placenta previa sbbnye aku da 2x bleeding! tp doc kate kedudukan uri ok, maybe sbb aku travelling blk kg haritu kot..sesambil tu aku ada wat keje2 berat..ermm nmpknye 2nd peknen ni aku sdikit lemah, masa 1st dlu xde pon bleeding2 nih...

dan di bwh ni aku tempekkan video 3D yg diambik mggu lps..sekjap je videonye..layannnz

video

Sunday, December 27, 2009

dah ready ke?

...baru nk msk 6bln preggy, dh siap kemas brg baby dh hehe excited tol..sbnrnye skg suke sgt bli bakul2 nih, alang dh ada bakul tu..susun la siap2 brg baby yg dh ada tu..ada lg yg nk dibeli nih, slagi xbranak slagi tu xhbs membelinye..btol x?

Saturday, December 26, 2009

tetibe......


...teringin nk pakai handbag kaler merah gitu..so smlm p Sogo, round2 kat tmpt handbag tu, lastminit baru jumpe..dh xkisah apa2 brand pon buleh..so dptlah hbag ni dgn harga rm109.90 je dan xtau bila nk pakai ni hihi

Thursday, December 24, 2009

scan 3D..

...sebln lps, midwife ada bagi date utk scan 3D, date adalah harini 24hb..kali ni scan je xda check up, patutlah xleh diskalikan dgn check up bulanan...

...dan Doc pon bkn doc yg slalu tp Pakar Scan je yg leh wat 3D scan nih..msk bilik doc trus disuruh baring kat katil..dan sesi men'scan' 3D pon bermula...

...masa anak 1st dlu xde pon wat 3D nih, sebbek kali ni dorang offer wat, kalo x xdela nk wat lg hihi..ianya mengambik masa lbh krg 15mnt jer...

...sume rekod mengenai bby dicatat, sume anggota diperiksa..alhamdulillah baby sempurna..time nk ambik pic 3D bby mood xbaik lak hehe dia xnk pndg dpn so nmpk pndgn sisi pipi je..nmpk jgk muka bulat dia..tapak tgn letak kat pipi, muka ditutup, pemalu pulak baby harini ye...

...harini bby dh 22weeks n berat 471gm kalo xsilap..CD akan dibagi nexwik dan kena byr rm200...sekian :)

Wednesday, December 23, 2009

sexynyeee

...tdolah anakku...

...sambil dibuai mimpi2 indah...

...dgn gaya tonggeng yg sgt seksi...

...geram! lalu ibu waz pon menepuk bontot waz dan waz kembali ke gaya tdo spt biasa he3...

appoimen waz..

...arini waz di bwk ke Pusrawi utk check up umo sethn! kene inject kat bontot...

...mujur sejam je menunggu, xdela waz sempat melasak...

...pas kene inject waz tetibe jd agresif..gaknye doc silap msk ubat kot haha..berat waz sethn=8.5kg jerr..semmgnye waz adalah sgt kecek n molek, tp sebbek doc xkomen pasal berat..kiranya ok ler 2, janji sehat n kuat he3

Tuesday, December 22, 2009

pic outdoor

...pic outdoor diambik kat Masjid Jamek Al-Bukhari, Aloq Staq...
...pengantin lama pon sibok jgk...
...lagi,,,

...close up...
...penat posing, nk blk dh...

kenduri 20Dis...

...tiba giliran rmh mak wat kenduri...

...hantaran dari pihak pmpuan...

...goodybag utk tetamu kenamaan sajo hihik...

...suke waz tgk ramai org...

...pengantin smpi pkl 2.30ptg..fed up dh org tggu...haha

...santapan diraja ;)'...

...sama tema mcm tema kenduri aku dlu...


...letih bila ptg menjelang...

...foto outdoor kat blkg rmh hihi...

kenduri kawen yg last...

...kenuri kawen abgku telah berlangsung pd 19dis ( sblh perempuan )..ni kenuri kawen last dlm keloga aku sbb sume dh kawen huhu..slesailah suda 8org anak mak melangsungkan perkawenan...

...abgku yg kecik lg kurus hihik...

...mak...


...rombongan pengantin laki bersiap2...

...pkl 1.15ptg baru nk gerak...

...setiba di rmh pengantin pmpuan, trus ke meja santapan...

...pelamin secantik baju pengantin pmpuan :)...

...ahli kelogaku...


...baju pengantin design sndri sbb xde saiz! maklumlah pengantin ni kecik molek jer...

...bilik ringkas tp menarik...

...dua beradik yg sibuk!...

hepi besday WAZ!!


...tanggal 19dis..genaplah umo waz sethn! lom sempat waz besday party sbbnye bz sgt hjg bln nih..maybe awal bln1 nti...pd umo sethn waz masih blom leh bejln sbb dia excited sgt merangkak! dan masih mnum 5oz susu, thats y badan waz kecik molek je hik2...

...sy mnum 5oz susu jer...

Tuesday, December 15, 2009

mari meriahkan Y.E.S!!

...bestnye dpt sopin lagi! kali ni kat Pavilion lak..meriahnye suasana kat sopinmall, berlawan2 menghias pokok krismas! tapi kat Pavvy special ckit sbb ada reindeer 3ekoq..kat klcc xdew pon...

...sonoknye waz dgn adek dia dlm pewot..xabeh2 sopin baju bajuan dorang! mcm bese bli kat Mothercare ler..huhu..best dpt diskaun tapi 10-20% je..ini ada baju baby lam pewot...

...dan ini waz punya!...

Wednesday, December 9, 2009

waz & $$

...alkisahnye, haritu bwk waz p jumpa nenek dia aka my MIL, kalo jumpa, waz slalu dpt duit raya..xkira la raya ke x huhu besh2...

...yg peliknye kali nih, waz pgang je duit tu dari rmh jumpa nenek dia smpi la blk rmh still xlepas2..slalu dia buang atau gigit je, ni dia pgang dgn begitu kemas...

...duit masih di tgn!...

...huhu ada lagi..barangkali waz tau apa itu duit, dh xnk buang2 lg..dptla waz menabung dlm TH..ahakss

Tuesday, December 8, 2009

akhenya jumpa...

...dh lama nk bli bakul camni, harini baru dpt bli..sbbnya baru jumpa bakul ni kat Lovely Lace, Great Eastern Mall! haritu kat Lovely Lace KLCC xde lak prasan..bli bakul ni sbb nk letak baju mynewborn baby! cam besh jew susun2 baju kecik baby dlm nih walopon xdpt letak byk tapi dh puas ati...:)

...harga rm100, dpt diskaun 10%..jadinya rm90 jew huhu

Sunday, December 6, 2009

sopin SIKIT2

baju ibu waz....vs..

baju waz...vs..

baju adik waz...

~dibeli di Mothercare, Bangsar Shopin Centre (outlet yg terbesar di mesia)..tapi baju2 ini jew yg menarik perhatianku, utk VIP card dpt 20% off..dan utk my newborn, nanti kita cari lg, bli ckit2 sbb ada lg 5bln b4 deliver..kalo bli awai2 kang WAZ yg melaram dlu haha~

sorang lagi...;-)

...opismate aku slmt bernikah dgn gadis pilihannya..ptg td kenuri di Cheras, kelihatan di blkg tu pelamin yg sgt cantek!...

...rombongan ofis sdang menunggu pengantin berarak...

...warna tema yg slalu menjadi pilihan raja sehari iaitu gold! kebykkan ofismate aku kawen telah memilih warna ini termsklah aku hehe...