Nuffnang Ads

Thursday, July 29, 2010

senaman mlm bersama aqil

video

Promosi merdeka bazaar HABIB!


...dpt sms drp pak HABIB jewels,suro p promosi brg kemas dia kat Ampang Point pd 30Jul until 1Aug, ada 70%+10% utk brg kemas terpilih,kurang rm15/g emas 916!
*
...last p habib bln Jan retu..kalo x kerana ceben nk blikan,xdenye aku nk p..giler hbs gji 2bln aku hehe. aku biasa tkr / bli emas kat PohKong je..teringin lak nk bli rantai emas yg halus tu. haritu tye kat PohKong, plg kecik pon rm600...
*
...so pada sesapa yg nk menmbh aset, silala berkunjung ke HABIB yer!

Tuesday, July 27, 2010

kecantikkan gigimu

...sape xnk gigi secantik kan..skg mcm2 teknologi canggih dh ada dlm bidang pergigian nih. cuma pilih je nk gigi camne. putih?tersusun?berbentuk? semua akan menjadi kenyataan :) tp kos sket la kan..smpi mencecah ribuan hengget..patut le org kaya2, selebriti sume giginye cantek2..++ selebriti hollywood!

...salah satu teknologi skg..'veneer namanye. iaitu kaedah penampalan gigi palsu diatas gigi asli. mcm2 cara skg, dulu kalo nk putihkan gigi, kna wat kaedah laser je. skg veneer la pulak...tp benda ni, boleh ke disisi islam ek..kna tnye alim ulamak la ye :D


...ingatkan gigi asli, rupenye palsu semate2 hik2

...ok sape2 teringin nk mencantekkan gigi tuh, teknologi veneer ni dh ada kat klinik2 gigi di Mesia!..wahh ramai lah nti org mesia yg bergigi cantek tersusun putih cam selebriti hollywood huhu...

*
nota: gigi Krisdayanti nmpk lain skg..putih semcm jer..dia pon wat veneer kot :D





Monday, July 26, 2010

julai akan berakhir

...jamuan raya BPSM thn 2009...

...retreat BPSM thn 2005 di Penang...(kempisnye pewotku..skg baru taw nikmatnye berpewot leper)
*
...haish sjak pagi td internet down kat ofis. pnat jew, blk rmh ambik brodben, tetbe ok pulak ptg neh...
*
...skg baru lah dpt berblogging dgn tenang huhu. hai kwn2 PA sume, baru teringat harini 26Jul, genap 5thn perkhidmatan kita kan..mcm2 bos kita dpt. melayu,cina,india,laki, pompuan, tua muda..sumenye gred M48 keatas...
*
...aku dari dulu sampai skg dibwh bos M48. tapi dh bertukar 4bos.dan smpi skg aku di ofis yg sama :) ntah knp, HR kat cni xtukarkan kitorg, kebykkan lbh drp 5thn ada kat ofis ni..septtnye cukup 5thn dh kna posting. smpila diorg sndr apply pertukaran ke tmpt len hehe
*
...mcm2 pe'el bos lah dlm 4-4org tuh.ada org biasa, ada jgk bertitle 'datin'.ada yg suka dgn kita, ada yg slalu cari keslhan kita, ada yg xgentlemen haha. camne pon kna jgk kata 'bos always right'! right sgt keeee b-(
*
...ada bos yg suka wat keje sndr, ada jgk yg xreti guna komputer kih2..yg xreti guna komputer tula plg ssh. sume benda kita kna tlg dia wat..tp sebbaik xdpt bos yg gatal mcm dlm drama2 tuh..mimpi ngeri kalo dpt..ni bos yg ke4 dh xde, so tgh tgu yg ke5 lak. ntah sape lak gerangannye. hope, dpt yg baik2, muke manis dan xde dendam dlm ati suda..sbb aku xsuka bos yg suka kutuk dpn @pon blkg!.suka bos yg tegur cara baik n face 2 face :)
nota: 5jul adalah yg pertama kali aku berkenalan dgn cebenku :D

Saturday, July 24, 2010

aqil dh 3bln

...tiap 23hb maka bertmbhla umo aqil bln demi bln..skg dh 3bln..mcm bese bwk aqil jumpe doc kesygn dia iaitu doc lim gopoh..aqil kna injek 4serangkai. n next checkup masa umo 5bln pulak. spital swasta mmg xde check up umo 4bln..spital gomen je beriya2 hehe. berat aqil baru 5.2kg. doc suro bagi aqil mnum byk2, bagi gemok! tah nk gemok cane lagi..gemok2 sgt t ssh lak nk mendukung...


...letih pas kene injek. tp aqil xnanges lak mase kna injek tuh. kuat ek..maklumla champion ayah kan..skg aqil dh pusing2 badan nk meniarap! cpt jgk bebanding adlan dulu 4bln baru nerap..dan buas kemain bila tdo mlm, memusing2 lah...aqil aqil...


Wednesday, July 21, 2010

kecik2 dh.......

...1st time ada org kata bdk ni hensem! org yg kata tu adalah waiter pompuan kat Kenny Rogers..hehe..DAN ayah kpd bdk kecik ni pon kembg sekejapan...:D motip??

...dik, xmacho la dik pakai pempes lagi...

suka-suka


...pagi td dok sembg2 dgn ofismate sambil mkn nasik goreng+2bijik teloq..tetbe kuar topik peknen..hehe. maklumla sorg tu ngah peknen 2bln :D..pehtu, dia kata kalo nk taw ada brp org anak dgn jantina skali, leh la wat cara nie...
...kami pon wat la eksperimen pg td..amek rantai emas dgn cincin blah rotan, letak kat atas tapak tgn, pehtu angkat dan tgk rantai tu gerak camne..kalo gerak selari je means anak laki, kalo memusing means anak pompuan...wat byk kali smpi la rantai tu xnk gerak dh!
...aku pon test jgk la dan result yg aku dpt......6 org anak! huhu 1.boy 2.boy 3.gurl 4.boy 5.gurl 6.gurl....hehehe besh jgk kalo ada 6anak kan T___T ok akan usaha lg 4 yer! haha
...kebtolan mmg mengena eksperimen ni, sume btol tekaannye..cam sotong paul la pulak..haish! skadar suka2 :D

Tuesday, July 20, 2010

petua utk dptkan baby boi @ gurl

:D

Choice of a baby BOY or GIRL

Hope it is useful for some of you in planning stage. For those of you do not have any plan in the near future, you can keep it for future reference.

Background:Man?s sperm consists of X & Y spermatozoa, X spermatozoon decides the female whereas Y is the male. Referring to these physiological properties of the spermatozoa, gynecologists set up the theory of ?Choice of a girl or a boy?.

*

1st factor: FoodIf you want a baby girl:Husband must eat more alkaline food, wife eats more acidic food.If you want a baby boy:Husband eats more acidic food, wife eats more alkaline food.

Alkaline food: vegetables, fruits, egg white, milk, algae, etc.Acidic food: meat, seafood, etc.

*

2nd factor: Timing (When to do it?)If you want a baby girl:Frequent copulation during pre-ovulation period.If you want a baby boy:Copulating just before ovulation or just after ovulation.

How to confirm ovulation period:Body temperature increases (you may want to use SPC chart to monitor your body temperature here).

*

3rd factor: Penetration (How to do it?)If you want a baby girl:Husband to avoid deep penetration in the female vagina during copulation.If you want a baby boy:Deep penetration by the husband is suggested.

Reasoning:Characteristics of X & Y spermatozoa- X: Marathon runner with good stamina- Y: Sprinter but poor staminaSo, with deep penetration, the chances for Y to reach destination will be higher.

*

4th factor: StimulationIf you want a baby girl:Wife should avoid stimulation during copulation. Secretion from female vagina becomes alkaline when stimulated, therefore this promotes the activity of Y spermatozoon.If you want a baby boy:Husband ejaculates after wife has been stimulated.

*
5th factor: Wife?s PreparationIf you want a baby girl:Rinse the vagina with solution dissolving 2 spoonfuls of white vinegar in 1 liter of water. Since an acidic condition decreases activity of Y spermatozoon.If you want a baby boy:Rinse the vagina with solution dissolving 2 spoonfuls of soda in 1 liter of water.

*
6th factor: PositioningIf you want a baby girl:Female to be on the top position & male to be on the bottom position.If you want a baby boy:Male to be on the top position & female to be on the bottom position. This posture allows the Y spermatozoon to reach the destination faster.

*
  • aku mmg suka mkn seafood masa ngandung waz n wah dulu. so btol la bby boy..hehe
  • yg lain2 faktor tu lom cuba lg..will try next year..:D
  • kwn2 yg ada petua & penglmn tersndr leh la kongsi kong cni ye..

Friday, July 16, 2010

i minat mereka

...antara artis yg aku minat dari dulu smpi skg, adalah makcik ni...:) minat sjak dia mula muncul dlm dunia nyanyian. nonton AJL semata2 nk tgk tok ti. bli newspaper pon semata2 nk gunting pic tok ti pehtu tampal dkt kertas lukisan. surat kabar berlobang2 kna gunting dek aku hehe. arwah ayah pon phm aku minat dia...

...cantik bukan kalo begini :) org cantek pki apa pon cantik ye x..pki baju murah pon org kata baju branded hehe...dpt tgk tok t dkt2 masa secretaries weeks thn lps, cantik. tp kalo xmekap agak2 cantik x ek..kalo xmekap, comel je kot :D

...now, tok ti dh berjaya, kaya dan bahgia..sume hasil usaha keras dia jugak..tah2 tok ti lagi kaya dari tok k huhu.. dulu ceben kenai dgn tok k, tok k dulu2 keje kat bank je, dkt melawati nun..skg dh kaya wat bisnes pe ek???


...pas tok t, aku minat Tin Ma pulak..suka sgt tgk dia, cantik je walopon xmekap. 1st jumpa dia masa Jom Heboh kat Kuantan dulu. minat sjak dia jadi juara Jemputan Nona..stat pada tu, kalo kuar majalah cover Norjuma, trus aku bli...
...skg dh kawen dan ada 2baby boy..dulu masa dia kawen, aku pon dok berangan nk jadi cam dia jgk, nk kawen dgn org kaya bla bla bla haha. skg aku pon dh kawen n nama anak aku pon sama cam anak dia yg 1st tu, aqil namanye :)
...dan masa aku berurut aritu, mak bidan yg urut aku tu pon slalu urut Tin Ma. mcm2 citer Juma, dia bgtau...Juma duduk dgn mentua dia kat Jln Ampang. n yg plg aku kagum, Juma mmg disiplin orgnye, sbb tu Juma cepat kurus pas dia gemuk dulu. dia xkesah kalo kna minum ubat pahit mane pon. n Juma mcm nenek tua dulu2 suka mkn herba akar kayu sume, mak bidan tu kate hehe. patutle cantek menawan jelita jew. (dok berangan nk cantek rupawan cam dia (+,-)

...n then makcik ni jgk. suka tgk muka dia yg comel tuh. pnah tgk live masa aku p kat Times Square. ada parti 10 artis yg menawan ke apa tah..aku excited sbb ada nora danish kat c2. fasha pon ada haha. masa tu nora lom kawen lg...

...sjak drama 'Puteri', aku trus follow dia..majalah kuar muka dia sume aku bli wat koleksi. smpi la dia bercerai, ksian sgt sbb bercerai dlm keadaan diri sarat mengandung..mcmana la dia melalui tiap detik tnpa kehadiran suami. ibu peknen kan dambaan belaian dari suami. ++masa peknen kan..sedih la masa sakit nk besalin tapi suami xde disisi..'(..kenapa c jejai tu xkawen je dgn fasha dari dulu, knp nk kawen dgn nora pastu nk ceraikan dia semata2 nk pikat fasha. huh wat rugi duit hantaran jew. suke sgt kawen cerai. bkn nye sikit kos nk kawen tuh..diorg byk duit dh xpike soal belanja dh..hehe aku xda la emo n excited pon pasal citer diorg neh, cume taw ckit2 je..xminat nk taw. aku cuma minat tgk kecomelan nora je. lain2 xminat!



Thursday, July 15, 2010

syg adek, susu susukan

...leh caye ke abg tu nk susukan adek..? kang ilang mata adek sblah hehe

...aqil pon kate 'leh caye ke nih ekk'

...lengoh smpi tekang2 kengkang :D

...nyam2..sdapnye susu ni abgwaz...

...aqil fed up sbb abg main2!


Wednesday, July 14, 2010

check up waz

...mggu lps ada check up waz utk umo sethn setgh kat Pusrawi..dh lama xcheck up sejak 6bln lalu..ni bilik Dr. K's..wahh nk glemer jgk pki nama 'K' hehe

...cargas lps kna injek kat montot. blk rmh dok nanges sbb sakit kat montot kot...

...sonok dpt main...

...berat waz 9.5kg jew..naik 1kg dlm 6bln huhu

Monday, July 12, 2010

selimut ajaib

...senang je nk bg aqil tdo..juz balutkan dia dgn selimut tebal nih. pehtu xsmpi 10mnt mnt dh pengsan!

...tapi malangnye dia tdo xsmpi 15mnt pon, tdo2 ayam jew. tah knp aqil xleh nk tdo lama sket, mcm waz dulu senang, bg mnum susu trus tdo berjam2, nih sekejapan sgt...pehtu, aqil nih buas sgt tdo, kecik2 dh buas. mlm2 tdo msti jatuh bantal, xlarat dh nk agkat pale dia ltk ats bantal hehe. kdg2 pale dia kat pinggang aku, sebbek la aku sedar kalo x..naya kna himpit.


...siang2 ari smpila mlm nk tdo, xde can la aku nk bersenang2, aqil xleh dok sorg2 msti dia nk merengek, nk kna ada org main dgn dia pulak. mlm2 bgn mntk susu 3/4x, xsempat nk mimpi dh dgr aqil nanges huhu..skg baru aku taw, pe'el tiap2 anak xsama. ada yg sng nk jaga dan seblknye...:)


Sunday, July 11, 2010

tudung oh tudung

...smlm p Jln Tar lg, skg xde benda lain yg dicari melainkan tudung! tapi kali ni xcari shawl dh, cari tdg syria jer..yeke nama syria?? konfius dh, yg mana syria yg mna lycra..ape2 jelah


...skali aku borong 7lai! pas tawar menawar sume tu dptla rm205..nk mntk 200 xdpt! huhu. tdg yg de blink2 tu 1 rm45, amek 3 dpt rm130. tdg yg biasa 3lai rm50 dan yg thai silk rm25..mahal ke murah ek? kalo nk banding bli on9?

Thursday, July 8, 2010

waz yg punya

...waz dh pndai men hphone ayah..pehtu tiru gaya ayah ckp phone hehe..waz mmg ada saja benda nk ditirunya, gaya ayah pki suar pon tiru, haih bdk zmn skg kan..mmg genius! so terpaksala p cari hphone menan kat dia, malangnya ada yg jns flip flop je. nti tekepit lak kat dia punya tut tutt hehe

...ayah lak teruja membeli buku2 nih, padahal waz suka sgt baling2. sume diwatnye mcm bola..laptop yg bli aritu pon dh dibuangnye kat tgkt bwh..kuat jgk laptop tuh xde pecah rabak..kalo x rabak lg poket ayah :D


Tuesday, July 6, 2010

anak adalah rezeki

...ramainye kwn2 kite kat luar sana nk menambah bil. anak ye..aku pon teruja sebenarnye hehe. teruja je tp blom boleh menmbh wat mase skg ok T___T

...baguslah kalo kita xkisah beranak ramai dan xtakot bersalin.sbbnye bkn calang2 pahala yg diberikan kpd ibu2 peknen, sgguh besar ganjarannye..so apa yg nk ditakutkan... lagipon time muda la masa yg tepat utk kita beranak dan beranak kan. bkn tgu umo 40, baru terkejar2 nk menmbh anak. time tu dh tahap plg tua dh utk mempunyai anak kecik. dan masa tu jgk pompuan sgt sng dpt darah tggi dan kencing manis semasa peknen.

...kita leh lihat artis spt ziana zen bersalin anak kembar lg..tp dlm keadaan kritikal sbb tumpah darah. penyebabnya ialah peknen masa umo 40an la..dan kebykkan wanita bersalin secara czor masa umo 40an. maybe xde tenaga nk push...

...tp nk peknen masa umo muda pon ada had la, bkn peknen tiap2 thn hehe..rahim pon xsempat baik sepenuhnya. dan kalo kerap sgt peknen, boleh menyebabkan barah rahim. haish, xdak anak pon dpt barah, anak ramai pon kena barah...semuanye ketentuan Tuhan...

...zmn skrg ramai sgt yg beranak 3/4org..kadang2 je 5/6org dan jarang2 7org ke atas..ishk, surirmh leh la smpi 7! kebykkan wanita berkerjaya cuma 3/4 anak shj. ada jiran aku, 6org! huhu salute gak la..xpe esok tua snglah dia.cuma skg kna byk2 besabar le dgn karenah anak2...

...dan bagi yg nk menmbh anak perlulah mengira2 bajet. bkn sikit kos utk sorang anak..dgn susu, pempes..kalo susu cap gantong atleast dptla mengurangkan kos membeli kan hehe. baju2 baby pon bkn murah skg, pastu rambang mata pulak kalo tgk, mau nye beli semua yg cantek2 tuh...

...tp besar mana pon kos utk anak, jgnlah kita berkira sbb anak2 adalah amanah Allah s.w.t..dan setiap anak ada rezeki masing2..so xperlulah merungut kalo terpeknen dan lagi teruk jgnla p buang ( gugurkan ). ada org yg xnk anak, rezeki dia mahal. Tuhan xlimpahkan rezeki sbb kita takot dan berkira nk melahirkan sorang anak. jgn ingat anak ramai itu menyusahkan. padahal org yg ramai anak tu, walopon miskin, gaji cukup2 mkn, tp xde meminta2 dan dpt membesarkan anak smpi berjaya!

...bila anak2 tu membesar dan berjaya, ibu bapalah yg beruntung dan xsunyi. tambah2 bila hari raya, meriah gitu...

...moga anak2 yg kita lahirkan tu menjadi anak yg soleh dan solehah, berjaya dlm hidup serta berbakti kpd agama, ibubapa, bangsa dan negara...( cay ayat last cam ceramah lak...kih2 )

Sunday, July 4, 2010

bodyguard

...nila bakal bodyguard mak bila besaq nti...

...tah2 adek lg besaq dari abg, tgk abg kecik je skg..xmau mkn. mkn skit je pastu buang...

...sabo jelah aqil skg ye, abg wat mcm2 kat aqil..tgu le aqil besaq skit lagi ye..hehe



Thursday, July 1, 2010

merajinkan diri

1. Thank & link the person that gave you the cow dan jgn lupa copy picture sekali:


http://yussygsara.blogspot.com/ : tQ sara..kalo xjwp kang kecik ati lak ;))

2. Bagi balik wasiat ini kepada 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active:

...xdak sume dh kna tag oleh puan sara :)..kalo nk bg kat yg xaktif nti xberjawap le...

3. Bagi tau diorag ini yang diorag dapat wasiat dari orang kaya Kampung Sepening Lalat:
...wakil kat puan sara jew ;))

4. Cerita 3 perkara apa yang anda selalu buat sambil tengok TV:
baring, tgk jam dinding pastu apa lg ek?? dh lama xtgk tv lame2..

5. Bagitau 3 makanan pelik pernah anda makan :
siput sedut sbb dulu tgk org mkn, pelik. pelik camne diorg leh sedut smpi terkuar isi siput tu. tp bila dh try byk kali, rupenye sng je nk sedut..pastu trus ketagih :D..k yg tu je hakhak
6. Cuba bagitau berape orang dah kawan anda kt FACEBOOK :
...seratus lbh..sumenye kwn2 yg kenai. yg xknai, ignore jew kih2
7. Favourite soalan ni, macam mana korg jumpe spouse korg or pakwe or makwe :
feberet la sgt kan..melalui kwn je..lalallla