Nuffnang Ads

Monday, January 31, 2011

live from PARIS

nak upload pic xleh lak..spoil tol lah pakai tenet holiday villa laffayette nih..dh la 15mnt time jew..
k lah, nk g siap2..kang nk p jln2 lg..arini -6c uollss! mcm jln dlm freezer! ku xtahannnnn
now, jam 8am...tp masih golap. ruginye dtg time winter nih!
k, sekian sj..esok nk ke london lak..weeehuuuu

Friday, January 28, 2011

checklist adalah wajib!

ku membelek2 checklist utk esok di atas katil bilik hotel smbil menghirup udara segar laut berombak besar...cayy cam puisi lak gayenye hehe
...cerita sebnr kat cni adalah berkenaan checklist kalo nk pegi memane..aku kan dari dulu lagi suke nau tulis2 senarai brg yg nk dibwk..takut tetggl kan
...ni kalo pegi dgn femly, makanya byk la senarainye..tapi kena la separate kan ikut kategori mak pak anak...
antara senarai brg2 yg nk dibwk tu adalah~~
1. baju/blouse+jeans : ikut brp ari nk p la..tapi suar tu xpyh byk2 pon xpe. pki jer jeans yg sama 2ari hehe *kalo xmasyam ler
2. tudung : bwk tdg yg jns xperlu ber iron bagai
3. pyjama
4. telekung
5. inner : kalo baju yg dibwk tu jarang nau
6. tshirt+pants : kalo mau bersantai2 dlm bilik atau tepi pantai
7. jacket+glove+mafla+stokin : kalo mau p tmpt sojuk
8.pakaian anak2 kecik *phm2 jer
9. alat make up + alat mandian
10. gadget spt camera, i-pad etc card reader, charger, SD Card...
11. bagpack
12. passport / visa :kalo mau p overseas
13. medicine, cookies++, vitamin : bwk mknn kering kalo mau p negara xbyk restoren halal
14. TU BARU CHECKLIST UTK SORANG..blom msk laki+anak lagi..huhu letihhh
LAGI KENA BUAT:
1. dah register hotline roaming?
2. dah tukar duit?
3. dah msk duit dlm debit mastercard? - kes xde kdt card nih
4. dah bli brg mknn nk dibwk?
5. pakaian sejuk? winter coat, jacket?
6. travel bag yg lg beso?

...sekian saja info utk bakal2 travellers :D

berada di cherating

...ku tgh berkursus d impiana resort n spa, cherating..terpaksa dtg jgk sbb wajib!walopon kursus ni clash pulak dgn date nk p holiday! spoil btol lah kan..sokay..cane pon holiday tetap holiday..blk kursus sabtu nti trus shoot ke klia!


...layan jelah k...


...sesi ice breaking smpi hirup udara pantai ombak yg mengganas...

...tgh intebiu...

...semangatnye! jwp soklan...


...jam menunjukkan pkl1 pagi..ku harus tdo! daaa~

Wednesday, January 26, 2011

keputusan contest 'Baby Muka Blurr'

...cepat kan aku decides?? kena cpt2 lah sbb pasni aku sgt membiziiii! pastu aku xsuke org tertunggu2..keje mesti cpt!
..tapi korg jgn syok lagi k sbb ni baru result utk top15 dulu yer..hikhik jgn tertipu, xde pemenang bebetol lagii, nk kena belek2 sampai pinau bijik matekuu...

...aku pon naik blur tgk anak2 korg yg suke wat muke blurr tuh..tapi ada jgk yg xblurr..ada yg wat muke sedey, muke hairan, muke lawak..so, xdela tercalon sbg pemenang yer..jgn sentap taw..nanti free, aku wat lagi contest yek...


DAn ini senarai link yang terpilih...



http://sayangizz.blogspot.com/2011/01/contest-baby-muka-blurrr.html

http://zueannaleeya.blogspot.com/2011/01/contest-baby-muka-blurrr.html

http://dvillahati.blogspot.com/2011/01/baby-muka-blurrr.html

http://ujee-ujee.blogspot.com/2011/01/baby-muka-blurr-contest.html


http://myrule-myrule.blogspot.com/2011/01/baby-muka-blur-contest.html

http://bamyuyu.blogspot.com/2011/01/contest-baby-muka-blur.html


http://rayyancontest.blogspot.com/2011/01/contest-baby-muka-blurrr.html

http://lasayee.blogspot.com/2011/01/contest-bb-blur-by-mak-iti.html

http://die-yah.blogspot.com/2011/01/baby-muka-blurrr.html

http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/01/baby-muka-blurrr.html

http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2011/01/baby-muka-blurrr-contest.html

http://qaini88.blogspot.com/2011/01/contest-baby-muka-blurr.html

http://ada2princess.blogspot.com/2011/01/baby-muka-blurrr.html

...tahniah yer sbb berjaya msk top15! tunggu keputusan seterusnya ok...daa~

dah boring kot

...boring dgn sape nih? xde sape2 cuma dah boring nk mkn kenny rogers jer! huhu..yela kan tiap2 mgu mesti nk p c2..alternatif plg senang kalo nk mkn atas dari pkl10mlm sbb c2 tutup kul11..hanya dkt kenny ampang! kalo kenny lain idak ku tau...
...patutle last weken mcm xslera jer nk mkn, pastu mkn xhbs..ceben pon sama siap pelawa ayam dia..slalu aku mntk skit ayam dia. tapi kali ni tidakkk..rupenye baru ku tau yg kitorg dh bosan mkn kenny! menu yg sama sjak turun temurun kan? ada skit jer penambahbaikan d c2...
...korg tlg la bagi suggestion kat kenny rogers nih suro ubah sket menu dia..idakle org bosan asek2 ayam+mash potato+mix fruit+baked bean! pastu air autumn! bosanlah...
...pasni nk block jap p mkn kat kenny, smpila dtg blk slera nk mkn ayam blekpaper tu! hehe ada korg kesah?



...1st time bwk qeqel..dia pon tau bosan!


...bosannye..mkn purse coach mak lg sedap kot...

...c waz kalo xnaik atas meja mmg xsah tau! sebbaik tapak kst bersih...

Tuesday, January 25, 2011

aqil 9bln

...anakku yg sorang neh, muke kalah muke anak cina! 'jiran cina yg ckp ok' haha mmg pon, gara2 bos cina slalu dok lalu blkg aku laaa, masa peknen dulu..pastu kutuk2 PA dia xde keje nk wat..haihhh sadis btol dpt bos camtu..hoho sebbaik lah bos skrg ni cool jer, xde nk berkira sgt...
...ehhhh ni nk citer pasal apa pulak? pasal qeqel ke pasal bos?
...ku nk citer yg aqil dh msk 9bln jer..! dah pndai nk merangkak dh. ala2 anak kucing yg baru lahir tu. terhoyong hayang..kepala tu brp ribu kali dh terantuk kat katil..nk dibandingkan dgn waz dulu, xde la cargas sgt mcm aqil...aqil skrg ni bkn main ssh nk pakaikan pampers, meroyan la jgk tiap kali nk pki kannn

...pastu timbang berat, baru 7.4kg..naik 200gm jew. bdk2 tgh nk membsr mmg naik skit2 jer...

...tapi yg pastinye, maknye meroyan mlm2 sbb tiap2 mlm kena tdoq lmbt. kul12, 1, 130 adalah biasa..mak tensen nak! tlglah nak, tlg tdoq awai sblm mak bertukar kaler ijo!

Monday, January 24, 2011

PB bisnez



...ku dh dpt rm4k bln ni. uolss bila lagi??

...saya boleh, kamu lagiiii la boleh!

...berminat nak tau perihal bisnez nih, jgn segan2 ye! jom kita meet up!

...free HONG KONG trip jgk, 2 tiket lagi u!

...insyaAllah kalau rajin usaha, doa dan tawakkal, pasti berjaya!

:::019-6677485:::

matanya cantek?


hihi. kembang montot maknye sbb ada org puji kata mata waz cantek sbb besaq! amoi SA kat SK-II yg kata 'cantek mata anak u, nanti bila besar mesti ramai terpikat!'


...haih bdk ni, xtau la ikot mata sape. mata maknye ke? haishhhhhh tidak sama skali, mata ayahnye? ahakss sume geng2 mate sepet cina hongkong! tapiiiii mai kat c waz, besaq pulak..tula org suro, masa peknen kenankan mata anak c mat saleh, barulah jd mcm ni uollsss! hahaha

Friday, January 21, 2011

corelle sale!


...semlm p Sogo, tujuan bkn nk bli pinggan corelle pon. cuma nk bli baju bajuan jew..tapi malangnye ati ni terpaut lak bila tgk pinggan corelle...
...memula just nk cari pinggan bentuk square, nk buat letak hidangan mknn mcm ikan grg ke, sayo2 ke..tgk cantek lak pinggan square kat blog akak tuh! hehe
...so, aku pon teruja sgt2 smpi nk p cari pinggan tuh. tapi pinggan akak tu bkn corak camni, xtau la dia punya brand apa kan...
...jln punya jln, cari jumpa.. pinggan corelle jgk yg menjadi pilihanku..dulu dh bli corak ni tapi bkn bentuk square..so, kali ni bli lah 2 pinggan square + 2 mangkuk square...
...yg best nye, ade less 20% uolls..bli sebijik pon dpt 20%..jimat dh kat c2..diskaun smpi 14 feb ni! cpt3 sape2 yg minat corelle tuh, cpt p grab byk3 ok! haha..aku pon nk continue lagii nih..biar sume corak aku ada..! * tamak

Tuesday, January 18, 2011

Seminar SM/SSM 2011

...bersyukur kepadaNya kerana dipertemukan dgn bizz ini..walopon dh 4thn tahu tentang kewujudan bizz ni, tapi baru skrg nak join! mungkin Allah tahu apa yg terbaik utk diriku...
...rugi kalo xmencuba kerna peluang terbentang didpn mata. bukti2 kejayaan para bizz partner pon dah terlihat..apa lagi nk diragukan? percaya bahwa 9/10 pintu rezki terletak pada bisnez! ya...
...sekali melangkah xkan berundur ke blkg, hanya kita yg akan menentu nasib kita..org sekeliling hanya mampu melihat, tidak mampu menolong...
...bizz yg sgt mudah, hanya perlu membina bizz partner bkn mementingkan diri sendiri..juga berbekalkan ilmu, anda pasti berjaya!

...dan semalam dgn meggunakan waktu senggang yg ada, aku telah menghadirkan diri ke seminar sm/ssm..satu langkah utk memajukan diri, menambah ilmu dan berdikari...

...antara speaker2nya semestinya CDM Hanis ( top10 CDM )..semua harus berbangga kerana mempunyai pemimpin spt beliau..beliau telah berjaya membuktikan kejayaan yg luar biasa! 150k a month! semua hasil usaha sendiri, dan diri sendiri akan menikmatinya...
...tidak lokek berkongsi ilmu juga idea!

...speaker DDM Salha, juga tidak jemu2 menaikkan semangat kami!

...CDM kak ana adalah contoh org yg berjaya! 1.5mil a month!

...group kami dan pemimpin DDM Salha...almost 50k a month!

...ofkos with DDM Salha. thnx kerna tidak jemu2 memberi tunjuk ajar dan semangat yer! thats y ill got 4k this month sbg permulaan! huhu syukur kepadaMu
...for those yg ingin tahu rahsia kejayaan kami? dont hesitate to contact or sms me ok?
...free consultation for u!
Jom ramai2 fly to HONG KONG for free! weehuu
:::019-6677485:::

Monday, January 17, 2011

sit without support

...yeay finally qeqel dh leh duduk sendiri! yer bg umo 8bln+ so oklah, tapi tapii tapiii kan...qeqel xleh merangkak lagi, baru angkat bontot nk engsot mcm beluncas dh tgk! lmbt nau bdk ni nk crawling taw!


...tgh suker



...1 jer habit qeqel yg membuatkan maknye tensi! dari sejak lahir smpi skrg, qeqel suke tdoq lmbt ok! tiap2 ari tdo kul12.30 ke kul 1 ke 1.30 ke...tensennye aku nk p keje esok tu! huhu

PB: masih harga promo

STICKY POST




Attention para gadis dan wanita di luar sana..anda masih tidak terlambat untuk mendapatkan harga promo set PB! masih save up to RM600! get ur set only from me k...jimat dan berbaloi2!




...now berat badan saya dh jadi 48kg..hilang lagiii 1kg uolls! n i luv my shape!


...my weight!

PREMIUM BEAUTIFUL sesuai untuk:


FOR THOSE NAK CANTIK, BODY SHAPE, KURUS
NAK CONCEIVE BABY- Yes dia mampu balancekan hormone dalam badan perempuan



CYST/FIBROID - it help to reduce and mengecilkan size cyst or fibroid


CONSTIPATION - it helps to increase your metabolism hence, lagi senang nak membuang2..


SLIP DISC- our Premium Beautiful certified by AMERICAN, CANADIAN and QUEBEC chiropractic Association. Premium Beautiful consist of 7 memory wires that helps to support your back bone


MIGRAINE AND GASTRIC


IRREGULAR PERIOD FLOW


SAGGING BREAST


PRO TO BREAST FEED MOM!


CONFINEMENT- mengecutkan rahim dengan lebih cepat.. and best of all selesa!!





...the best corset in town! n its overwhelming!




CASH, CREDIT CARD AND INSTALLMENT
ACCEPTED!!





:::019-6677485:::

Friday, January 14, 2011

winter time

...1st time membeli kelengkapan winter kat winter time nih..sebbaik outlet ni ada kat jj yg dkt dgn rmh tuh..xde lah menapak jauh ke sunway pyramid sana...
...kat winter time ada byk choice, nk dibandingkan dgn kat universal traveller..jaket2 sume cantek2, rege pon kurang2 400 huhu..sebbaik dh bli jaket kat esprit haritu, kalo x melayang 4,5ratus kat winter time!
...bli2 last2 brg aku yg byk, adlan baru ada 1 jaket..nk kena cari 1 lagi utk dia..tapi haritu tgk kat obaibi, cantek2 gak jaket kat c2...
...meh tgk apa yg aku bli kat winter time *cay mcm byk jer bli, padahal ciput jer..bli serba 1 cukuplah. bknnye nk menetap kat sana sethn..bazir jer bli byk2...
...mafla

...glove

...baju kait bulu2*xtau pe name nih hehe
nota: dok dlm ofis yg sejuk tu pon leh demam, nih lagila nk p tmpt sejuk..xtau jadik apa lak nti huhu

Wednesday, January 12, 2011

PB: info

...sape nak bodyshape maintain camni *pic bwh ni* even dh beranak pinak, sila jwp ya! hehe
...bkn senang nk maintain bentuk badan kalo xde inisiatif lgsg...
...inisiatif yg plg jimat adalah dgn memakai corset berbanding p slimming centre! sbb corset PB ada lifetime warranty lagiii..mmg worth it!
...kalo p slimming centre skalipon, adalah dpt blk shape lps buat treatmen tu. itu pon melebur gak lah bbrp 'k' kan..tapiii bila xjaga pemakanan, komfom berlemak blk! huhu
...DAN only corset yg terbaik je dpt merealisasikan impian anda! mmg berbaloi uolls...

PREMIUM BEAUTIFUL IS NOT JUST A NORMAL CORSET....!!yup...it is specially designated from US,GERMANY,JAPAN,TAIWAN technology...


special design for every women to get 70% HEALTH BENEFITAND besides that u will get XTRA BENEFITS which PB will not only for maintain your body figure but also can reduce fat and reshape your body...!!!!


...especially for those yang baru lepas deliver baby...confirm boleh dapat shape balik...


no more flabby tummy and butt.....and it will solve all the inner problem.......


premium beautiful is TOTALLY DIFFERENT...this is not just a normal corset...every women should experienced it......

ramai yang pakai corset just for the sake untuk dapat figure yang cantik....to HIDE ALL THOSE FAT AND FLABBINESS....tapi ada yang tak selesa...pakai..badan cantik..tapi tak selesa..sakit an etc.......PB is so comfortable...selesa...cantik...sihat...thats what we want...totally good investment.........!!!!!



:::019-6677485:::

contest: hepi beby

...tQ lala sbb suro pakse tt wat contest nih..hihi


syarat²nya:


1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog dan mempunyai alamat di Malaysia.


2. Mesti jadi follower OurdreamsOfLife dan MyLittleWonder


3. Buat entry pasal GA ini dengan tajuk 'HAPPY BABY CONTEST'.


4. Letakkan sekeping gambar anak anda yang berumur di antara


Category A : Berumur kurang dari 2 tahun pada 31 Januari 2011


Category B : Berumur di antara 2 tahun - 4 tahun pada 31 Januari 2011,


beserta details seperti :NAMA ANAK, NAMA IBU dan TARIKH LAHIR ANAK dengan temanya 'HAPPY'..takmo gambar nangis²yek.


5. Copy dan letak gambar banner di atas di dalam entry anda bersama backlinknya (kalau nak letak kat sidebar pun boleh..tak diwajibkan).


6. Tag seberapa ramai kawan yang anda kehendaki (minimum 1 orang).


7. Boleh tinggalkan komen beserta link kat blog OurDreamsOfLife atau Contest .


8. Closing date : 17 Januari 2011 05.00pm.



9. Keputusan adalah muktamad.

*

*

*


:::sebenarnye anak2 saya ni sume dh terlebih hepi, xde nak cover2 hepi lah kate org! kalo seronok tuh, gelak nganga hbs hbsan...

nama anak: w. aqil haiqal

tarikh lahir: 23 april 2010

nama maknye: ct shuhaida

tag: mama prince, khams, zaza

Monday, January 10, 2011

sebab dia abg..

qeqel: mak tgk ni, abg waz slalu berebut toys qeqel..semua dia nk konker!
...tensen ah cani!

*

*

*

qeqel: dulu mase kecik2 dia xpuas naik ke mak??

*

*

*



beli jacket & coat

...xde nk beli benda lain kali nih..fokus plsss..fokus beli brg nk p holiday jer! haha
...semangat walopon tiket lom book ok. ade je benda nk pike smpi tertangguh2 nk book tiket tuh...kang book lastminit, pengsan lak nk membayo..xleh jadi nih..harini jgk mau setel tiket flight!
...weken lps, baru shopim jaket..yg waz nye bli kat mothercare. ada yg tebal dan kurang tebal..ceben xbagi bli yg tebal..so amik yg ini jer, sebbek murah dari yg len..bijak maknye membuat pilihan huhu

...ada kaler oren merah biru..maknye nk gak bli merah!
dan lagi 2 jaket utk maknye..
...yang putih bersih ni bli kat esprit, untung ada 30% less + 10% sbb jadi members..ini jaket tgl 1 jer, size xs! amik jer sbb berkenan sgt! dan yg penting dh jimat kat c2...
...ini jaket merah bli kat Promod. murah jgk, xsmpi 200 pon..sbb ada less! cantekkkk *suke!


owh, nk ke mana nih...??

Sunday, January 9, 2011

PB: attention!

STICKY POST
...Harga PB dah kembali kpd asal iaitu size kecil rm2400 dan besar rm2600...
...tapi, tapii, tapiiii...
...ct dgn bermurah hati tetap nk kasi harga murah kat uolls!
...limited to 8sets only!!
...and for seriuos buyer only...cepat2 book k, set PB ni sgt laku uolss! semua wanita wajib ada 1!
Just sms / call me k..
:::019-6677485:::

Friday, January 7, 2011

waz nyanyi

...makin hari makin genius c waz nih...
...sejak maknye bli CD maher zen, hampir tiap ari waz dgr lagu2 pakcik maher kat dlm kete mak hehe..so, waz mcm dh leh hafal lagu tu...
...tau pulak dia kat mana lagu inshaAllah, subhanallah..tiap kali nk lagu inshaAllah, waz dulu kate 'cicaAllah'!..kalo lagu subhanallah lak, dia siap nari2 dlm kete..hik2 kiut!
...suke nau dia dgn lagu2 yg ada nama Allah nih...
meh tgk waz nyanyi...

video

...hehe kejap jer dia nyanyi pastu sibuk tgk car

Cara serikan wajah secara semula jadi


- Berhenti merokok. Ia tip antipenuaan paling utama kerana merokok menyebabkan kerosakan pada kulit dan membunuh sel hidup serta kolagen yang sepatutnya membantu mengurangkan tanda penuaan. Merokok juga membuatkan kita kelihatan lebih cepat tua.


- Lindungi kulit daripada pancaran matahari. Kulit yang sering terdedah kepada sinaran matahari secara keterlaluan boleh mempercepatkan lagi proses penuaan. Kurangkannya dengan menggunakan losen tabir suria dan cuba elakkan berada di bawah matahari terik.


- Perbaiki diet seharian. Pengambilan makanan yang kaya antioksidan seperti sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin elok untuk membantu mengurangkan masalah kulit yang sering terdedah kepada pencemaran. Untuk tampak lebih muda remaja, kulit memerlukan banyak vitamin C dan E yang boleh meningkatkan kolagen dalam kulit.


- Amalkan minum teh hijau setiap hari. Teh hijau juga menawarkan kelebihan antioksidan dan kajian menunjukkan pengambilannya pada waktu siang dapat melindungi tubuh daripada penyakit barah, di samping membina ketahanan daripada penyakit jantung.


- Tidur secukupnya. Bagi mereka yang berusia 40 tahun ke atas, perlu mendapatkan tidur yang cukup bagi mengurangkan tanda penuaan pada wajah. Ketika tidur, tubuh membebaskan hormon pertumbuhan yang merangsang pertumbuhan sel. Tidur yang cukup juga mengurangkan tekanan pada diri

Thursday, January 6, 2011

my CONTEST!


INI ENTRY STICKY MODE



...ekceli, aku dh lama teringin nk wat contest nih..suke pulak tgk diorg wat mcm2 contest...


...so, dgn ini aku nk umumkan yg aku nk wat contest "BABY MUKA BLURRR"..mcm pic aqil kat bwh nih...:)



Syarat2 yg dikehendaki adalah..............

1) menjadi followers blog ini
2) letak banner aka gambar aqil di side bar blog anda
3) juga letakkan banner ini dalam entry khas untuk contest ini
4) gambar anak anda mestilah
'dgn muka ala2 blurrr gitu'
5)buat satu entry khas untuk contest ini haruslah disertakan dengan pic anak anda, nama anak, tarikh lahir anak, nama ibu dan jugak ayat2 power yg bersamaan dgn mimik muka tersebut...




NAMA ANAK
TARIKH LAHIR ANAK
NAMA IBU
AYAT POWER


6) contest ini terbuka untuk bayi yang berumur 1 hari sehingga 4 tahun
7) tarikh tutup adalah pada 25 Jan 2011 (tarikh tutup = tarikh ulang tahun perkahwinan kami..hehe)

8) linkkan entry anda ke bahagian komen (blog ini) untuk memudahkan saya menyemak penyertaan.

9) gambar anak sendiri yer..( taknak gambar anak orang )

10) juri adalah waz (anak sulong) dan maknye...:)

11) tag kepada kawan2 anda seramai 5 org shj ok




...hadiah MISTERI menanti anda! *tggu jerla yer, mesti surprise punya!


...lagi pic contoh utk mama2 yg masih blurr hehe...


JOM..JOM! rebut hadiah misteri itu.....

Wednesday, January 5, 2011

wishlist bulan 1

...cay..skrg main monthly wishlist la pulakkk kan! ekeke..since dividen dh masyukkk, cuma nk tggu bonus3 biz pulak..yeahuu! harap2 dptla bli seketul hbag2 nih..tapi xnk bli kat Mesia sbb mahal tahap gaban! hehe
...tah nape, sjak akhe2 nih. aku cam giler hbag..* dh lupa kate notebook mntk ditukar baru kot?* kalo leh nk je wat koleksi..dpt bli sorg satu designer hbag jadiklah...
...xpe xpe slowly2 kejar impian..impian hmpir menjadi kenyataan! insyaAllah... ...kalo xdpt bli chanel yg very da putih bersih ni, atleast dptlah bli yg ni!
*
*
*
*
*
*
..MiuMiu coffer leather..
...kat Mesia harganya mencekik, rm5880 kot..tapi kalo kat paris london UK tuh? huhuu xsbrnye lahh!