Nuffnang Ads

Monday, June 20, 2016

Shopping Ariani Scarf

 yeahhh tahun ni jenama ariani kembali menyengat! koleksi tudung ariani tahun ni diberi nafas baru, byk selendang dan tudung square serta instant direka dgn corak2 menarik seperti pucci yg menjadi kegilaan skrg!
 
selain bekerjasama dgn Dato Siti, so bertambah2 la femes amos!
 
PAda jumaat lepas, ct tak melepaskan peluang pegi Butik Ariani bersama ofismate :) memula tu org takdela meramai sgt, dan kami tahu yg Dato Siti akan hadir memeriahkan suasana pada jam 12 tghari!
 
 
memula boleh la belek2 tudung dgn tenang, sejurus saja Tokti sampai, terusla suasana jadi riuh dan sesak!
 
 
Tokti ada melelong tudung jenama Ariani X Siti Nurhaliza...tapi takdela murah mana, just less another rm20 mcm tu...

 
amboi kena kepung, excited sgt peminat Tokti nie ;p

 
Datin Farah sedang diintebiu...

 
owh tak lupa jgk, tuan empunya blog pun kena intebiu jgk! agaknya sebab ct pakai tudung ariani, so diorg pilih utk diintebiu...huhu
 
maka masuklah buletin utama malam tu ;p
 
cantek kan paperbag ariani!! iols loikeee
 
byk pembaharuan yg ariani tampilkan kali ni...so ramai org kembali membeli tudung jenama tersebut ;))
 
ct suka corak pucci so memang la rambang mata kan! tapi boleh kawal lagi...tiap minggu ada jer design terbaru ariani keluarkan! amboih memang kasi panas lahhh
 
 
sempat la selfie dgn Tokti, diberi keutamaan pada yg dah beli baju jenama Creacion by Tokti! selain beli tudung, ct jgk grab baju koleksi dari Tokti! bolehla, design not bad dan yg pasti harga berpatutan! dapat rm200 jer hari tu, sebab Tokti buat acara Happy Hour...

 
eh eh ada jgk duta ariani! si cantek manis Bella Daily! kecik n cute jer dia...

 
malam tu tgk buletin utama, tgk diri sendiri ;p 1st time katanyaaa

Friday, June 17, 2016

1st Iftar di Vistana Hotel KL

 
Alhamdulillah berjaya jgk berbuka puasa di luar, dari sebelum bln puasa lagi dah berkira mau iftar di luar bersama ofismate...huhu almaklumlah berapa kerat jer yg ada
 
5 org pun 5 lahhh

 
dewasa rm65 dan kekanak rm30
 
macam2 menu yg kena dgn perut...asalkan ada nasik sudahlah ;p selain my feveret kerang rebus! ratah sepinggan pun habis, nasib tak sakit perut!

 
abc dijadikan pembuka selera

 
tak lupa jgk, bawak si aqil join makan2 walaupun puasa yangyok
 
 
ladiesss hanya kami bertiga! ;p

 
tgh rebus kerang katanya


 
kambing bako pada yg suka

 
ini semua utk 5 org


 
nmpk tak berapa byk kerang rebus...akhirnya daku yg habiskan!

 
bersama kumbang seekor...kah2..ada sorang lagi jejaka kita...just nice cukup semeja

 
ini round two!

 
ada mee kari

 
second round barula ambik sate...kuah dah tinggal nyawa2 ikan huhu


 
tak dilupa...rojak buah!
 
so pada yg tercari2 tmpt nk iftar, boleh try Vistana Hotel KL...tmpt pun selesa..kalo terlambat smpi, diorg akan bagi parking kat depan hotel tuu

Monday, June 13, 2016

Baju Melayu Cotton Awal Ashaari

 
Jakel meneruskan tradisi seperti tahun2 sebelumnya dgn menampilkan artis terkenal utk menjadi duta baju melayu...tahun ni giliran Awal Ashaari pulak ;) sebelum ni, Aaron Aziz, Nabil ahmad dan Zizan razak pernah menjadi duta baju melayu Jakel...
 
apa yg specialnya baju melayu Awal ashaari ni diperbuat daripada kain cotton, so tak sama mcm sblm ni...dan jugak warna2 pastel..
 
so pada peminat warna2 pastel bolehlah mendapatkan baju melayu Awal ashaari by Jakel...huhu tolong promote katanya sebab semalam ct dah pegi tgk sendiri, kaler2 yg sgt menarik! harga rm229 tapi dapat less jadi rm200

 
yg plg mahal adalah baju melayu Nabil rm329 tak silap dan baju melayu Aaron Aziz rm299! kena langkah kanan dulu barula dapat beli time ada diskaun!
 
kain baju melayu Aaron Aziz yg sedap pakai tu jenis Santana, so mahal sikit la dari jenis satin...kaler2 pun menarik, terang2!
 
yg paling murah adalah baju melayu Jepp Sepahtu..huhu rasanya tak smpi seratus
 
so mcm biasa beli baju melayu percuma sampin...nak beli sendiri pun boleh yg berkualiti sikit, semalam tgk sampin yg corak mahal tu ada less, dapat ratus2 jer
 
sooooooooooooooooooo jgn ketinggalan utk mendapatkan koleksi AA yer, Awal ashaari atau aaron Aziz, both terbaik ;))
 
pssssstt: semalam kena intebiu tv, tapi lupa nak tanya masuk dlm rancangan apa?!! hehe seronok sgt smpi lupa nak tanya...heh

Tuesday, June 7, 2016

Preloved Playnomore Bag!

 
Preloved Play No More bag!
Color: Salmon Peach
Authentic Korea Branded Bag
Price: Less 50%
 
WA 0196677485 if interested..Tq

Monday, June 6, 2016

selendang tok ti

 
rasanya dah sebulan lebih tok ti aka ct nurhaliza keluarkan tudung design sendiri untuk ariani...time tu tak berapa ambik peduli walaupun corak cantek cantek...
 
sampaikan 1 hari, teringin nak pi ariani cari tudung...omg sekali pandang dah jatuh cinta! macam mana ni!! semua pun cantek2, mcm nak borong semua kekdahnya...maklumlah corak kesukaan iaitu pucci design selain corak abstrak, memang taste sgt...
 
ternyata sukar untuk memilih...hihi. sejam jgk laa, akhirnya hanya tiga helai menjadi milikku ;p
 namanya instant layla by tokti! byk lagi corak menarik, tapi sabar jelah
 
yang pucci design tu bentuk square aka bawal, ku memilih instant sebab nak cepat pakai, padahal instant layla ni still guna byk pin! huhu

Friday, June 3, 2016

hobi baru qil

 
seronok impian aqil tercapai!
 
teringin nak main roller blades katanya...si abg xminat, so mama pun order online dgn kwn mama jer. khas utk bebudak baru belajar sebab ada dua tayar blkg ;p so takdela merangkak sgt...
 
murah pun murah...90 lbh jer..hehe..now everyone can have a pair of roller blades ;p
 
main la nakkk sampai lebam ;)
 

Wednesday, May 25, 2016

Koleksi Raya 2016 by Che Ta for Tesco

 
tahun ni macam ramai jer buat design baju raya sendiri...termasuklah che ta kita nie. im not so sure berapa helai, tapi ini jer yg ditunjukkan...kalau nak tau lebih, silalah ke Tesco ye!

semua mcm utk size che ta jer....kita kita ni muat tak kat pinggang? hahaa, che ta takpela pinggang kerengga gitew




 
cantek ke idok??? some mcm design dedulu n the rest design hot tahun 2016! tahun ni kebanyakkan design baju ala ala kembang , so boleh cover pewot muncit nak makan ketupat rendang 2 pinggan di pagi raya nanti!