Nuffnang Ads

Tuesday, September 1, 2015

Koleksi Terkini Naelofarhijab

 
suka pulak ct pegi butik naelofar every 2 weeks...haha. maklumlah ada geng shopim tudung...lagipun nak tambah koleksi nak buat pakai keje ;) skrg ni mood pakai naelofar pulak, fareeda masih ada tersangkut rapi kat rak tudung ;p nak di letgo, syg...few dah di letgo, tinggal yg masih kesygan jer. korang paham ke apa yg nak disampaikan ni, dah mcm ayat keling aka bahasa rojak pulak...failed nk buat esei ;p
 
yg bestnye butik lofa ni tak payah ambik nombor...jimat masa, cumanya koleksi tudung yg kita nak tu tak byk choice lah. maybe dealer dah grab kaler yg cecantek. ct suka miss grace, bila pakai tu rasa lebih terletak, thumbelina pun not bad sebab muka nmpk lebih lonjong ;p malangnya koleksi thumbelina tinggal 1 kaler jer
 
sebab tu sabtu lepas, ct pegi bazar last kopek, kat situ lebih byk choice. puas ati grab 7-8 lai!


pegi butik ni feel dia lain sikit, untung2 boleh bergambar dgn lopa...tak lopa pun, adek beradek dia ramai! hehe. yg baru ni pegi, lopa takde walaupun kete dia ada. bergambar dgn kak nabila pun okey ;)) eh..kak ke? org kata umo dia 30? kalo 30, sama pulak umo kite ;p
 
seronok pulak dpt ushar kete diorg! ahaks. merc a class tu kepunyaan Nabila..evoque opkos milik lopa, n porsche macan taktau sapa punya maybe milik lopa jgk ;p adehh jadi misskepoh lak haihhh takpela kita teruja jer sebab no plate semua plate Kedah ;p

 
family diorg semua talak sombong, senang diajak bergambar.


haaa ni pic 2mnggu sudah

 
kete ada, tuan takde. maybe lopa ada kat atas ofis, melepas kakak haku nak bergambar ;p

 
jadila dapat grab selai dua. makanya yg lama akan diletgo...sape nak?? hihi
 

Thursday, August 27, 2015

From Day 1

 
cepat jer masa berlalu, now dah nak habis bulan 8...usia adeeb pun dah setgh tahun, dah boleh mintak makan bubo...
 
sejak lahir sampaila umo 6bln, berkepit dgn budak ni...stage paling struggle tu opkos la masa dalam pantang. malam tu, adeeb mesti jaga 2jam sekali, kadang2 tak tido sampai subuh. itu biasa la bagi bayi. mama ok jer tapi takat pukul 1 jerla lepastu start mengantuk ya amat.
 
org kata jaga anak laki ni tak sama dgn bayi pompuan. pompuan tu lebih mudah nak jaga, senang tido, tak kuat merengek, tak kuat menyusu etc. ct belum penah rasa senang mcmana ka, tapi dah jaga 3 anak laki ni mmg sama kot pe'el...kuat menyusu, tido sekejap sekejap, mintak lebih perhatian...huhu
 
tapi Alhamdulillah berjaya jgk mengharungi stage tu, now sejak umo 3bln adeeb dah kurang berjaga tghmlm nak main...berjaga pun sebab nk minum. dah la jenis suka dok atas riba, tak boleh nak letak bawah lelama...riba mama la jadi buaian dia sampai umo dkt 6bln. now mama tak larat nak tido kan pakai riba lagi, kita masukkan dalam buai pulak ;p ye bdk ni dah la susah kalo nak tertido sendiri tu mmg jarang sgt. samada tido atas riba atau berdukung! grrr lepastu sekejap sgt tidonye
 
walaupun mcmtu tapi mama masih alive haha sampaila skrg dah 6 bln, terasa cepat pulak..haihh fasa-fasa mcm ni la yg best sgt, nanti dah besar macam lanqil, dah kurang la nak bermanja. mula la teringat diorg masa baby baby
 
seronok sebenarnya ada baby ni, nanti dah umo setahun dah boleh berjalan lagi best, cumanya penat sikit la nk pantau. mula la panjat tangga, panjat cabinet, tarik pasu bunga ;p rumah tak boleh nak berhias sgt, atas meja tu kosong jer, tak gitu?
 
eee rindu pulak kat adeeb, please jgn cepat beso ;D
 

Wednesday, August 26, 2015

Makanan Yang Aktifkan Cyst

so marilah kita wanita ambik masa 5mins baca info dibawah...tak pasti kesahihannya, maybe doktot boleh explain details..






Tuesday, August 25, 2015

Koleksi Jakel 2015

 
haritu ingat taknak dah buat baju untuk raya haji...nak beli yg readymade jer. tapi teringin pulak nak jenguk Jakel kot kot ada kain berkenan...gila kalau masuk Jakel tak beli apa2?? haha
 
pergi Jakel pun nak beli sepasang kain untuk buat baju raya haji, sepsg jer takmau lebih...Alhamdulillah berjaya :) sebbaik ada my faveret tailor boleh siapkan baju raya iols

 
balik2 kaler nie...mmg kaler faveret nih. btw, rambang mata tgk kain corak baru tapi pejam mata jelah, malas nak beli byk, yg lama pun masih tersimpan. ni nak tmbh pulak...mmg kiv dulu la..
 
kita nak buat baju letak lace kat tgn. sikit jer tak byk. ofcoz prada lace pulak yg tgh in skrg nih. beli setgh meter pun dah boleh guna utk beberapa psg baju.


 
sygnya kebykkan kaler putih atau off white dah kehabisan. maka tinggallah corak2 yg tak brp sesuai nak letak kat tgn. ambik jerla daripada takde ;p
 
semeter rm90 utk prada lace yg simple
 
 
maka settle lah utk sepasang baju raya ;)
 
 

Monday, August 24, 2015

KL Bird Park


walaupun dah sepuluh tahun dok kat KL, byk tempat sebenarnya belum penah sampai. so bila ada anak kecik ni, barula nk kenal taman-taman yg ada kat KL. ok 1st kita bwk budak2 pi KL bird park dulu...sebelum ni pernah dgr nama jer, tapi tak teringin nak pi haha! maklumlah tak berapa minat nak kenal burung..kalau Zoo Negara ok lah sebab ada binatang beso beso.
 
rupanya byk taman taman berdekatan dgn taman burung nih...taman orkid, taman rama2 etc

 
tiket dewasa rm25, kanak2 rm9 tak silap...bebudak ni awal2 jer excited tgk burung...selebihnya lari2 mcm kat taman. elok bawak bebudak ni pi playground jer, save duit ;p

 
ini agaknya spesis merak kot kan? tapi yg bukan kembang kat ekor ...byk sgt burung, rupa kenal tapi tak hafal nama...

 
burung apa nie...suka jalan sana jalan sini


 
1st time tgk burung hantu, selalu dgr bunyi jer, kalini tgk rupa lak...mcm2 jenis rupa. owh yg pic atas ni otai sungguh rupa dia




 
haaaaaaa ni baru betoi merak. sygnya malas nk kembang2 ekor. cantek kaler bulu mcm 3D biru kehijauan

 
gilir2 ye dukung adeeb, maklumlah malas bwk stroller. rasakan bwk seguni beras almost 7kg now ;p

 
see...bangau ni kat merata tmpt dia ada...jinak betul burung2 kat sini, nak pegang tapi takut kena patuk

 
burung ni jatuh dalam cat ke apa?? dia sorang jer kaler merah


ni flamingo kan?? flamingo tu bangau?? haha confius lak. tapi yg spesis cantek sikit, kaki panjang dan kaler nak pink pink

 
peghak tgk ostrich, sebbaik tak kena patuk. dia tgh lapar kot tuh..


 
haaa ni bukti bebudak tu tgh berlari..depa ingat trek jogging ke apa?



baru ku tahu nama english burung ni...kalau melayu org panggil undan, english lak pelican. beso gila, kalau kena patuk mau pengsan seminggu.
 
ekceli ada lagi tmpt kat dalam taman ni, kita malas nk tawaf. mau patah bahu dukung adeeb...cukup kot burung2 ni jer yg kita tgk dan kenal...
 
ramai tourist jer, arab dan matsaleh
 

Friday, August 21, 2015

Syawal ke 3


 
eh eh tak habis lagi ke citer raya??? yooo raya kan sebulan...ni belum citer pegi openhouz kat keyhel, tapikan tahun ni tak ramai org buat openhouz, semua kalo boleh nak berjimat sejak kena GST ni suma kena jimat...so undangan openhouz pun tak banyak terima
 
org zaman skrg ni kena tunggu buat openhouz dulu, baru qheti nak pi beraya...kalo sesaja nak terjah rumah kawan2 tu memang tak la...peredaran zaman sungguh. time ni la nak jumpa balik kawan lama, nak gossiping segala...ahaks

 
owh tahun ni malas sungguh nk pi beraya...mood nk golek2 dgn si adeeb jer. kebetulan raya ke 3 genap umo adeeb 5 bulan...kesian dia, pakai canz canz pun kena duk rumah


 
begitulah cerita raya kami, kesimpulannya pakai cecantek pun tapi still bergolek kat katil ;p
 
cuaca di Kedah sana pun tak menentu, mendung dan hujan, sejuk2 so terperap jela kat rumah...
 

Thursday, August 20, 2015

Me'nate Steak House

 
dah lama nk makan kat menate steak house nih, sejak pembukaan restoran ni lagi...dulu pernah jadi viral sebab org kata bil sampai rm9k! tah apa yg mahal sgt tuuu, daging lembu bertatahkan berlian kot??haha
 
taktau pulak kalo org edit resit tu? so, kita kita nk pi makan pun pike 99x...takut sgt kan ;p
 
dan baru2 ni viral lagi sekali pasal si AA maki restoran nih...adehh kelakau gila..so korang kalo nak taip tu make sure ada tanda 'koma' kat atas tu ...me'nate bukan menate kihkih

 
maka satu hari kita pegi makan situ...kita ambik steak yg femes yg semua org akan order steak wagyu stirloin nih...Nampak simple kan? tapi sepinggan ni boleh share 2 org, kalo mkn sensorang mau penuh perut korang dgn daging jer...so far daging tu lembut even masak tahap 4..ntahla taktau nak describe camne sebab kita bukan selalu makan steak. kita suka makan nasik jurrr
 
dan ramai yg bertanyakan harga, risau kalo kalo bil beribu...
 
ok harga steak ni ikut gram, kita riki riki tgk paling murah rm90+ belum campur mashpotato n buncis tu tau...but don worry sbb minuman free, boleh refill beribu kali


 
ok total sepinggan ni dalam rm110...nak jimat sila share..haha
 
jgn tamak even share 2 org pun still puas hati...ct tak pandai nak bagi berapa bintang, tapi sedaplaaa steak versi melayu bukan matsaleh