Nuffnang Ads

Wednesday, May 24, 2017

Jovian RTW 2017


ok minggu ni kita cerita pasal baju raya je la nmpknya! kalini brand Jovian by Jovian Mandagie pulak ye...iols dah lama xbeli baju RTW jovian nih, tahun lepas pun beli dgn Minaz. tapi apa yg pasti koleksi Jovian ni memang unik, jahitan pun kemas...tak macam sesetgh jenama lain, akibat nak pulun production, sampaikan kualiti baju RTW pun tak semengah jadinya...yaaa iols tahu laa, dah lama terjebak dgn baju baju raya RTW nih.

so iols nak nasihat sikit, better beli yg dah ready instead of preorder...kang nanti bila dah dpt, tgk batu tercabut la, manik hilang laaa n so on! nak kena hantar butik blk, kan dah makan masa?

ok stop kat situ...huhu.

so mari lah kita mencuci mata tgk new collection from Jovian, iols takpasti la berapa byk design, maybe akan keluar lagi lepasnih.









sweet jer kaler! ni semua utk yg berbadan kurus dan ramping jela nmpk gaya...huhu yg masih xkurus raya nih, sila cuba lagi k

pics kredit to Jovian 

Monday, May 22, 2017

Minaz Blooming Raya 2017 vs Jakel Barulah Raya



hello haiiiiiii lama kan tak nmpk iols? dkt sebulan dah tak hapdate! huhu. takde idea n mood. now dah nak dekat bulan posa so bolehla update pasal baju raya meletop.

ekceli terlalu byk baju raya RTW tahun nih, semuanya cantek2 sampai korang pun tak tau nak pilih kan...pastu yg susahnya kena preorder lah....iols xberapa berkenan preorder, lebih suka beli terus. sebab tu semalam dah grab satu baju raya ayda jebat X jakel!! asalnya nak beli baju melayu, lastly baju iols yg bertambah...nasiblahhh

pattern baju tahun 2017 lebih kurang jer, musim lengan baju kembang2 pakai kain organza. iols pun dah selamat tempah 3 psg baju...

nih Minaz pulak keluarkan blooming raya 2017! eh eh sama la design lengan kembang2 tu...design pun cantek meletop! sygnya iols takde baby gurl nak gayakan bersama...huhu



this is very myfeveret kaler! iols suka jer kaler pastel mcm nih.



amboiii kemain lagi aishah yer!



this one pun cantek tapi harus diingatkan pada yg berpinggul kecik sajer ye...kang tersangkut kat pinggul tuh...hihi

ok semalam iols dah pegi Jakel, koleksi ayda jebat dan lara alana pun dah sampai...kita yg takde baby gurl pun geram jer tgk, mcm2 pattern uols! kaler pun menarik. korang yg ada baby gurl mesti rasa nk borong semua nanti...ahaha

harga dari rm99 mengikut size. so nahh layan beberapa keping gmbr yg iols sempat snap.











byk lagi koleksi yg belum sampai. baju melayu terbaru pun dijangka sampai minggu depan ya. so sempatla dapat gaji kan...mesti mcm ulat nanti! fuhhh

psssstttt: apakah kaler tema tahun nih??

Tuesday, April 25, 2017

Sakura di Ueno Park, Harajuku dan Asakusa


lastday kami di tokyo, hujan membasahi bumi seperti menangisi hari last kami kat sana...huhu ewahhhh mcm puisi! kebiasaannya kalo di overseas, kalo hujan tu maka sepanjang hari lah akan hujan! nasib oh nasib...nasiblah hari last, kalo tiap2 hari mau menangisi kami ditangga apartmen!

si lanqil dah siap sedia pakai baju hujan...mama bwk khas, malangnya mama takde! so terpaksalah cari kat mini mart kat depan jalan sana. dont worry sebab memang byk baju hujan ataupun payung dijual di japan. kalau nak tahu beza antara pelancong dgn penduduk, penduduk sana prefer pakai payung...mmg takdenye diorg nak pakai raincoat nih. ntahla katanya tak macho...ahaha

dah la hujan jenis lebat jgk... si adeeb pun kitorg balut dgn raincoat! lantak situ, janji tak basah.


so plan haritu nak cover lagi beberapa tmpt. firstly kita akan ke tmpt fesyen femes anak muda di tokyo iaitu Harajuku! fyi harajuku ni dekat jer dgn shinjuku station...just 3 station kalo tak silap. 

ambik yamanote line kaler hijau okes. make sure tahu sebelah mana yg lebih dkt, jgn tersilap ambik another side pegi kot jauh kang buang masa jer.


yg bestnye tmpt2 kat tokyo ni, keluar dari station jer dah depan tu tmpt yg kita nak pegi! mmg menyenangkan keje, tak perlu sakit2 kaki menapak jauh. so tmpt femes yg kita nak pegi tu ada di seberang jalan tu jer, namanya takeshita street.





omg crowded nya!! tapi yg peliknya bila masuk dalam ni ok pulak..takde nak sesak nafas ke semput ke...pelik bin ajaib.

so sesape yg nak cari souvenir mcm FM ke tshirt ke cokelat kapal ke..semua ada kat sini, byk dan murah uolssss

FM iols borong jer kat sini senang...cantek2 FM kat sini tau.


aqil dan eskremnya


haaaaa ni la cokelat kapal yg femes tuh, diorg bgtau cari kat sini sebab murah compared to beli kat mini mart. boleh borong byk2 tapi terhad kepada 2dozen seorang...tapi pedulik hapa, kitorg ambik jer 4 dozen...hihik



pandang2 jeling2 jela yg mampu.


hujan masih lebat ya. walaupun hujan tapi takdela sejuk sgt, yg sejuknya bila berangin!


ditgh lautan manusia nih

then setel beli souvenir, plan nak ke meiji jingu shrine pulak. kita naik tren to yoyogi park. beza hanya 1 station jer dari harajuku. then turun naik cab!

alahaiii lawak mmg lawak, cab turunkan kita kat sebelah harajuku station uols!! ahahahah maknanya meiji jingu shrine tu blkg harajuku station jer!! haha buat penat jer naik tren tadi! itula sebab kena study bebetol dulu...kan rugi 


misi nak mencari sakura kat yoyogi park nih. dekat dlm yoyogi park ni ada meiji jingu shrine.


kawasannya agak luas, jauh sikit berjalan sblm nk jumpa meiji jingu! dalam kebasahan hujan kitorg redah jela...

tapi satu sakura pun tak nmpk! heh tipah tertipu...


ntahlaaa apa kebenda nih.


ya sikit lagi nak sampai tuh...penat mmg penat mendaki bukit sikit. tapi lanqil enjoy jer, seronok main hujan sama!



yeayyyy dah sampai pun depan temple terfemes di tokyo! tapi sygnya under renovation la pulakkk


so decide duduk sebentar sambil makan nasik goreng. berkelah pulak ye kita kat sini...nmpk tak tu hujan masih belum mau reda...


selesai makan, kita plan nak cari sakura kat ueno park pulak...heh selagi tak jumpa sakura, mak taknak blk ya. rasanya ni dah pukul 2...pukul 5 dah kena blk apartmen ya, kang terlps flight pukul 1145pm!


then naik yamanote line to ueno! padahal hari first dah pegi ueno...tapi haritu sombong taknak masuk ueno park sgt kan, so terpaksala pegi lagi semata2 nak cari sakura! ;(


yeayyy sampai pun, cari punya cari dari kejauhan dah nmpk pink pink...hanya satu pokok jer okesss!


semua pun tertumpu kat pokok nih, ambik turn nak posing! dalam kelencunan, kurela uols


huh semua pun tercari2 sakura ni, kalo bernasib baik jumpalah ye. time ni sakura belum kembang sepenuhnya...25 mac baru nak cantek...mahal eh pic nih, nak cantek pegila awal bln april tapi mahal lah sikit tiket flight dgn apartmen segala...semua org berebut pegi time tuh.


haha cant get enough with sakura!



sini ada lagi satu pokok. hujan2 nih takde la ramai org...




jam pun dah menunjukkan pukul 4...rasanya sempat lagi nak ke asakusa nak tgk tokyo skytree!

agak rushing time tu, dah la nak ke asakusa kena tukar tren! agak mencabar sikit lah...dgn masa pun tak cukup kan. tapi kami teruskan jer niat murni tuh...hihi




yeayyy sampai pun tmpt last di tokyo! tapi memandangkan hari hujan...so sad lah sebab tokyo skytree tu nampak separuh jer...huhu..kalo dtg malam mesti lagi cantek dgn lampu lampunya...

sebab tu waktu malam pun org still keluar berjalan sebab tokyo ni penuh dgn lampu yg menarik kebabom!


susah nak cari port yg cantek utk snap tokyo skytree nih.

dah siap bergmbr, terus blah...nak kejar tren blk ke shinjuku station pulak...tapi takdela risau sgt sbb tren byk...



sampai apartmen pun dah pukul 6, sempat masak megi utk alas perut ...hehe. lagipun kita nak habiskan stok mknn. tapi ada jgk yg tak dapat diselamatkan so tinggal jela dlm freeze. ampun kan kami wahai tuan rmh...tapi sampah2 kami dah kemas ya. btw begitulah peraturan kalo kat japan, rakyat diorg kan tertib orgnya...so kita kena la ikut,, jgn dok buat rapla ya, tunjukkan lah sikap tertib pembersih anda tu ya.

tinggalkan apartmen dgn keadaan bersih teratur. kang dpt title pelancong Msia pengotoq...haha

so nak ke airport tu, kitorg naik cab jer..tak perlu tempah van ke naik bus ke tren ke kan...nasibla cab tu boleh hantar ke airport, kalo tak...susah jgk kan sbb kitorg gamble jer...btw cab dkt tokyo tu sejenis jer, tak mcm kat Msia ada airport taxi la, taxi bandar la...

nasiblah shinjuku dekat dgn haneda airport tuh, dalam 50mins jer. tambang taxi pun 9400yen, nasib ada lebihan yen...huhu

make sure jgn habiskan duit ye, simpan utk tambang taxi jgk.

so sampai airport agak awal, kaunter pun tak bukak lagi...bolehla rest dulu. tak mcm negara2 lain, takde masa nak rest, rushing lagi adaaaa. alhamdulillah kita dpt manage time dgn baik sekali dkt tokyo...;p

tu dibantu pulak dgn transport yg efisien, kalo tak ke laut jgk laaa.


maka tamatlah sudah travelog tokyo ya! till next vacation ;p