Nuffnang Ads

Tuesday, October 3, 2017

Apa Yang Best di Avani Goldcoast Sepang?


tahun ni kita tak pi holiday dlm Msia lagi..tup tup dah bulan 10 la skrg kan...so aritu kita book Avani Sepang. maknya prefer konsep chalet mcmni, tak suka hotel yg tinggi2... holiday 1Msia kena la ada dlm list ya selain dari overseas vacation! huhu. rasa tak lengkap hidup kalo tak bwk anak2 mandi swimming pool! time ni la kita boleh tgk kegembiraan di wajah diorg! budak mana tak suka mandi kolam kan!


check in lmbt sikit, dari rumah ambik masa dekat 2jam jgk laa. ingat dulu masa 1st pembukaan avani sepang ni kita ada la mai melawat kawasan tapi takde la check in. rupanya dah 7 thn berlalu...


tgh tunggu dijemput utk ke bilik, sempatla posing seround... pelancong pun ramai tak kira masa! katanya ada wedding sedara DLCW malam tuh...patutla ramai dayang2...;p


taddaaaa sampai dah bilik no 808! kita ambik familyvilla ada 2 bilik. selesa la utk bdk2 tu tidoq nanti...pakat ada katil sorang satu.



suka betol si adeeb!


hari pun dah lewat ptg, si aqil sebenarnya tak sabar nak mandi! tapi pool tutup pkl 730pm so tak sempatla nak mandi ptg tuuu. hurrmmmm cian aqil ;p 

tapi takpe...pool dibuka blk nanti jam 830pm sampai 10pm tak silap, so dapatlah bdk2 tu lepas gian nak mandi ye!

ptg tu punya la ramai dekat pool. bagus jgkla tak mandi, tggu malam mesti org dah tak ramai.



blk bilik solat dulu then boleh siap2 ye anak2...


cantik panorama sunset ptg tu. sambil perkena nasik ayam kukus, perghhhh nikmatnya!


taddaaaaa antara budak yg tak sesabar dah! si adeeb taktau apa pun...ikut jela dia.


kan best kalo tak ramai mcm nih! dahla pool pun tak besar mana. pool utk kids separate dgn aldult.

mandi sampai pkl 930mlm! then balik bilik nak siap kuar dinner pulak...



cantik kan pool ada lampu2!

cadang nak mkn kat hotel jer tapi section dah closed! huhu so terpaksa cari mkn kat luar, just jalan kaki jer, byk restoran seafood kat area tuh.

pagi tu aqil bgn seawai pkl 7 ;p dah ckp ke dia kalo nak mandi pool kena bgn awai. so pkl 7 tu okla dikira awal ..ahahah


best kan suasana damai, bunyi air laut dgn angin sepoi2 bahasa. sesekali terdgr bunyi airplane nak landing kat KLIA!

dah dah jom siap kita brekfes dulu. silap tak ambik pakej sekali brekfes soooo kenala byr mahal sikit utk brekfes! heh


langit membiru pagi tu. jiran2 sebelah taktaula ada ke idok...takde lak terserempak diorg.

dah siap mkn, si adlan dgn aqil pegi terjun kolam dulu while kitorg tgh menikmati brekfes lagi. pool tu depan restoran jer pun... so senang pantau.


si adeeb lak kurang selesa bila dah ramai mcm ni dia taknak mandi. semalam tu bukan main dia sbb tak ramai. adeeb nak mandi pool dewasa dgn ayah ..hikhik


pool tak besar mana, tak dpt nak menampung pelancong ... so crowded sikit laaa. mama nak join pun segan sebenarnya, tapi last2 terjun jgk... haha. rugi wooo byr mahal2.


suasana mcm kat maldives tak?? okla tak dpt pi sana, sini pun jadi laa


sebelum check out kita berbasikal seround! nasib2 la jgk sbb basikal tak byk. sapa cpt dia dpt!


so pada yg nak lari dari kesibukan kota bolehla dtg sini ye. walaupun pool tak besar tapi suasana mcm kat maldives dah cukup menggembirakan hati...;p

Friday, September 8, 2017

Salam Aidiladha!


salam 17 zulhijjah! sekejap jer kan dah seminggu kita berhari raya qurban! ekceli, raya qurban lah kita umat islam sepatutnya kena merayakan dgn meriah...tapi aidilfitri yg terlebih sakan...lumrah manusia...hurmm mcmane pun sambutlah dgn semampu mungkin, pakai baju baru sbb kita dianjurkan memakai pakaian elok semasa raya kan! 

utk yg buat qurban mungkin lebih terasa kemeriahan raya qurban nih. kita yg xbuat, just duduk tunggu jer la org hantar daging tuuu...hihi

mmg mabuk daging, daging fresh buat cicah dgn air asam! perggghhhhh terangkat bak hang! ;p


so kita xde buat qurban sembelih lembu atau kambing. kita pegi posing dkt Masjid Zahir ptg tuh! hihi ...tu jerla sebagai kenangan raya qurban thn ni...cantek kan masjid ni? antara masjid tertua di asia tenggara tau! selama puluh tahun hidup kat bumi kedah tapi baru kalini teringat nak pi photoshoot dkt situ...;p taernyata sgt berbaloi...


persiapan alakadar jer raya ni, sampin dgn songkok pun takde! ampun mak nakk


si adlan tak ikut, so tak cukup corum lah! nasiblah tok imam tak halau...hihi


angkat geng posing! si aqil, kaki nak ke mana tuuu



tajuk gmbr ni, saya sepohon pokok pisang...


teringat pulak mama, masa zaman kekecik dulu pun posing atas meriam mcm ni!


setiap inci sudut dkt masjid ni adalah sentimental value! sesuai utk nak acah2 posing ala model ;p bila lagi kan??!!


owh ni bukan wall dkt masjid ya...ni dkt KFC stadium ;p lepas posing perut lapo, nasib ada org nak belanja mkn kepci! 


gambar masa pagi, sempat bergmbr dgn mak dan adek badek lain! tapi takdela semriah aidilfitri... makkk kita geng ya!

btw, korang raya mana? meriah ke idokkk

Wednesday, August 23, 2017

Genting Highlands Premium Outlet


taktahu bilanya siap? sehinggakan ramai yg upload pic pic mereka ke sana! rasanya dah 2 bulan siap...barula kita pun berasa nak pi terjah...takdela teruja mana, seronok jenjalan tmpt baru jer. nak ikutkan sama jer konsep mcm mitsui ke JPO ke kan...

so ada masa bolehla  naik genting, 5 6 thn gakla xnaik GH! huhu ni aqil 1st time pegi, terujalah pakcik tu.

sampai sana pun dah petang, kita tgk ada skyway baru lah! boleh naik dkt GHPO jer...sesambil menyoping boleh naik genting terus! tiket pun xmahal. not sure ni laluan baru cable car atau guna laluan lama jgk tapi dipendekkan.

selesai beli tiket, kena Q lah... omgeee maknusia jgn citer lah semua pun teruja nak naik! setgh jam jgk kena beratoq. memula aqil sgt teruja tapi semakin lama semakin lemau sbb lama q! ahahaha



si adlan ckp xnak naik dh sebab gayat... hihi. hurmmm selama ni dok naik xgayat pulak...dkt mt titlis sana lagi gayat! yg terbaru dkt mt kachi kachi... ;p 


dok tak diam bdk nie. org dh la tgh gayat...


sesampai kat atas, tgk mane peginya theme park! tgh reno agaknya... byk perubahan selama xdtg genting nih. ada mall baru jgk kat atas sana. kitorg naik kejap je sbb pkl 6 dah...dtg xde plan gini lah ye



hutan dah gondol.


haaa kalo korang nmpk, ni kedai2 yg ada di GHPO. rasanya mcm lagi besar dari JPO sbb ada 3 tingkat! kita xla sempat masuk semua, kita pilih2 jgk kedai. tapi kalo korang nk beli adidas mmg best...

then byk restoran. kita mkn di the ciken rice shop! kalo dkt KL xpandang sgt kan, tapi kat atas sana terpaksala sbb xbyk restoran jual nasik! haha. mak lapo nasikkk, anak2 pun...


nak maghrib dah time nie. cuaca makin sejuk lah...


oleh sebab dekat dgn KL so korang bolehlah pegi. takyah pegi JPO lagi dah...



haaaa ni kedai utk bdk2 tu...si lanqil dapat senapang, adeeb lak beli bebola api kat sini...xpela asalkan hampa bahagia.

mama pulak ofkos la beli pakaian sukan! sbb semangat nk bersukan semakin membara! ;p

so korang silala terjah GHPO ye, boleh sopim dlm cuaca yg cool takde peluh2 lagi dah.


Tuesday, August 1, 2017

Photoshoot


sesungguhnya kalo di aloq staq ni, masjid albukhary lah antara masjid tercantek yg boleh kita rakyat jelata pi bergambaq. gambaq akan jadi cantek seperti dalam poskad! huhu. tak caya, cubalah! kalo guna dslr lagiiii la marveles uols. tapi kalo guna potrait dalam ipong pun dah cukup cantek dah...

fefeeling model uols...biaq pi la sekali sekala, lagipun iols nak join contest dari galeriariani! alhamdulillah tak sesia sebab menang dlm contest tuh... ;p


masjid albukhary ni cantek sgt mcm suasana di istanbul! selain tu masjid zahir juga merupakan masjid tertua di asia tenggara yg masih kukuh dan elok di bumi kedah ni.


haaaa ni contoh ambik guna setting potrait. cantek bukan? kalo hp huawei pun dapat buat mcmni.


cantek ke idok suasana tghari tu! tgkla kombinasi kaler, dgn hijaunya, langit membiru...ditmbh pulak iols yg merah jambuuuu huhu


hehe kat sini jer picca beratus2! nasib xde org time ni...


bersama org2 disebalik tabir ye! penin kepala mama nak handle depa... ;p

so pada yg datang aloq staq, jgn lupa posing kat sini ye! nescaya gmbr anda seperti poskad!