Nuffnang Ads

Wednesday, July 20, 2016

Minaz untuk Raya ke 2

 
abaikan kusyen yg hilang itu...focus kepada baju minaz peonis series ini...hikhik
 
ramai nooo beli design ni memang hawtttts design, nasibla terletak di badan sebab ada setengah design tu ramai yg komplen kain beso gedabak...huhu
 
siti suka koleksi minaz blooming raya nih sebab kaler yg cantek! so siti borong 3 pasang...;p

 
ewahhhh

 
design baju org mengandung ni memang tgh in skrg...tetambah dia guna kain jarang nih so takdela nampak gemok pada pemakai...
 
so marilah pi beraya ;)


thanks auntie nisa, lanqil bertambah makan soto tuh...huhu
 

 
deeb saja budak mengada taknak ke org ;p

 
tengahari tu ada tetamu cilik nih, cumil sgt mata dia boolat!

 
eh tak penah dibuat org duit raya usd...hikhik terlebih kreatif mcm ni laaaa, satu hal nk pi tukar ;p
 
sebenarnya byk lagi pics, tapi cukupla setakat ni saja utk raya kedua! huhu
 

Thursday, July 14, 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri Semua!

 
byk sgt gambar, jadi malas nk pilih....mana mana jelah, pinau dah mata tgk satu-satu ;p
 
yg penting dah selamat beraya dgn family di kg...kongsi cerita, gelak ketawa, suka duka, posing posing...sembang sampai lewat pagi...begitulah seronoknya beraya di desa! ahaks

 
raya pertama disambut dgn hujan dan angin kuat...so tak payah bukak kipas dah sejuk! layan ketupat dan rendang mak dah cukup utk membuatkan mata kuyu...huhu
 
raya pertama kita lepak kat rumah saja. tunggu sedara datang..sebab mak anak sulung so adek adek dan anak menakan mak akan dtg beraya sini


 
apa pun posing dulu dgn mak, sebab mak akan bertukar uniform sepantas kilat lepas balik dari solat raya!

 
budak budak ni jgk ada gambar ala kadar saja sebab sibuk bermain ;p

 
kamilah anak dara mak suatu ketika dahulu...huhu


cepattttt makchaq nak hulur duit raya tu! sape lambat tak dpt...begitulah ragam anak menakan makchaq...
 

 
cik ed pun tak ketinggalan menghulur sejumlah wang...hikhik


 
o oooo pic dgn cheeky boy nih belum ada....budak ni mempunyai sejenis perangai iaitu tak suka pakai seluar!!! alamak sampin dia pakai elok pulak tak bukak...apakah?

 
sedih duit raya kempis kah? hikhik


ada lima org anak mak dalam nih...missing three ;p cucu cucu pun tak cukup korum lagi...sepatutnya cucu mak dekat 30bijik... eh orang


adeeb bersama kawan seperjuangan

 
inila boboiboy saya ;p

 
ni la anak bongsu saya, budak paling cheeky abad ini

 
adeeb ni pemalu orgnyaaaaa tapi duit raya tak malu lak sambar!! huh
 
begitulah cerita raya pertama kami

Wednesday, July 13, 2016

OpenHouz Ofis

 
 

 
masih tidak telewat utk siti ucapkan salam aidilfitri utk semua!! lama tak bukak blog sebab blog kena hacked! kong asam! tak pepasai blog ni bertukar jadi page game tah pape ;p
 
so minggu ni dah stat keje...masuk2 keje terus buat openhoaus opis uolss...utk opis yg kecik mcm ni yg berkapasiti 9 org ahli, akhirnya berjaya jgk anjurkan majlis makan2 raya...
 
 
posim posim dulu k sebelum tetamu sampai ;p

 
kita sempat order nasi beriani...yg lelain kita bawak secara potluck, huhu meriah sgt sebab semua bagi kerjasama yg baik
 
jemputan hanyalah seramai 80 org... ;))


 
sate sponsored by boss..thanks boss murah rezki boss...huhu

 
utk potluck, kita bawak soto, spaghetti bolognese, salad, pudding, baulu, lemang, nasi impit dan biskut raya


 
tuan rmh lebih ramai dari tetamu pulak time ni ;p


tuan rmh layan tetamu sambil layan soto...nyummy!

 
tuan rmh yg over


tetamu dekat


 
haaaa nindia menu rayaaaa...byk ni pun kenyang yakmat


thanks korang datang...


bersama KSU tercinta...hikhik

 
cakkkkkkkkkkkk!! hehe maka tamatlah acara makan2 raya UHT...Alhamdulillah semua berjalan lancer, makanan cukup, siap tapau ;p
 
ok till next openhaus!

Monday, June 20, 2016

Shopping Ariani Scarf

 yeahhh tahun ni jenama ariani kembali menyengat! koleksi tudung ariani tahun ni diberi nafas baru, byk selendang dan tudung square serta instant direka dgn corak2 menarik seperti pucci yg menjadi kegilaan skrg!
 
selain bekerjasama dgn Dato Siti, so bertambah2 la femes amos!
 
PAda jumaat lepas, ct tak melepaskan peluang pegi Butik Ariani bersama ofismate :) memula tu org takdela meramai sgt, dan kami tahu yg Dato Siti akan hadir memeriahkan suasana pada jam 12 tghari!
 
 
memula boleh la belek2 tudung dgn tenang, sejurus saja Tokti sampai, terusla suasana jadi riuh dan sesak!
 
 
Tokti ada melelong tudung jenama Ariani X Siti Nurhaliza...tapi takdela murah mana, just less another rm20 mcm tu...

 
amboi kena kepung, excited sgt peminat Tokti nie ;p

 
Datin Farah sedang diintebiu...

 
owh tak lupa jgk, tuan empunya blog pun kena intebiu jgk! agaknya sebab ct pakai tudung ariani, so diorg pilih utk diintebiu...huhu
 
maka masuklah buletin utama malam tu ;p
 
cantek kan paperbag ariani!! iols loikeee
 
byk pembaharuan yg ariani tampilkan kali ni...so ramai org kembali membeli tudung jenama tersebut ;))
 
ct suka corak pucci so memang la rambang mata kan! tapi boleh kawal lagi...tiap minggu ada jer design terbaru ariani keluarkan! amboih memang kasi panas lahhh
 
 
sempat la selfie dgn Tokti, diberi keutamaan pada yg dah beli baju jenama Creacion by Tokti! selain beli tudung, ct jgk grab baju koleksi dari Tokti! bolehla, design not bad dan yg pasti harga berpatutan! dapat rm200 jer hari tu, sebab Tokti buat acara Happy Hour...

 
eh eh ada jgk duta ariani! si cantek manis Bella Daily! kecik n cute jer dia...

 
malam tu tgk buletin utama, tgk diri sendiri ;p 1st time katanyaaa