Nuffnang Ads

Friday, March 24, 2017

Teaser | Tokyo 2017!


alhamdulillah diberi kesempatan utk melawat ke negara matahari terbit! first time ni ke negara sebelah timur sana, terus fallin luv dgn tokyo! huhu...mmg dari dulu lagi nak jejak kaki ke tokyo. katanya negara depa bersih dan rakyat depa sgt menghormati org...kiranya beza la dgn negara kita...ahahahah

takpela mohler kita tgk budaya negara lain. yg baik kita ambik simpan. huhu

ok tggu ada masa lapang sikit...iols ceritaaa. haihh kena la cerita, pada yg tak pernah pegi jepun mesti nak pegi nanti lps dgr cerita iols...;p

Wednesday, March 8, 2017

inlove with ladylofaluxe


iols dah start beli naelofarhijab balik...huhu. haritu stop sekejap sebab bagi laluaan kat ariani. now tergoda tgk koleksi terbaru NH ni, walaupun design xde beza, cuma simbol pepatung tu yg menarik perhatian disamping tudung bertatahkan batu bata swarovski!

shawl yg diberi nama ladylofa dan ladylofaluxe! cara nak gayakan pun kena tiru lofa ye...;p

hat scarf naelofar sebelum2 ni, kita dah letgoooo, alhamdulillah masih laku keras!



harga ladylofa rm69 dan ladylofaluxe rm95.

yg specialnya pada yg borong 5 helai ladylofaluxe berpeluang utk memenangi hbag dior bernilai rm20k!! iols dah beli 5helai, tapi takde geng pulak nak posing2 utk contest tuh!! huhu anyone nak jadi partner in crime tak? ;))

Saturday, March 4, 2017

Happy 2nd Birthday Adeeb!


small celebration utk besday adeeb yg ke 2! deeb xajak kekawan pun, takpe next time kita ajak k...huhu. esok dah pi sekolah, kita celeb kat school pulak ;)


 besday boy tgh pilih food..kita makan kek sambil makan2 nasik...hehe


 mama tempah kek dan beli belon supaya adeeb rasa dihargai...;p

lagipun mama obses dgn macaroon cake nih, dah kali ke2 tempah dkt wahdi le chouette macaron. kek pun dgn harga yg berpatutan cuma rm180.


 malangnyaaaa besdayboy dok tak diam pada hari kejadian...huhu. dia kira nak ambik thomas kat atas kek! so terpaksala beli toys dulu utk deeb...supaya dia dok diam.


closeup kek adeeb.

lastminute tempah so deco2 yg simple saja, cantek bukan?? btw macaron manis melecas sampai sengal gigi2 huhuu 

utk anakku yg cheeky ...happy birthday adeeb shamel ke 2! mama doakan deeb jadi anak yg soleh...ameen


Wednesday, February 15, 2017

Lastday in Istanbul!



phewwww ada ni haaa tgh nk update citer last di istanbul! huhu...korang mesti tertunggu2 kan! ;p yela dah sebln iols xmuncul di arena blogging nih! malam ni free, budak2 tu tidoq awai soooo bolehla bukak laptop jap...

sebenarnya tak berapa nk ingat jalan cerita sebab dah 2 bln balik dari istanbul! huh, boleh tak nk buat summary jer...ahahaa

ok haritu dah lastday kat istanbul, flight agak lewat petang, so sempatla pagi tu kita jenjalan area apartmen iaitu galatasaray! rupanya dokat yo dgn apartmen kitorg! yg aritu naik cab, bolehlak kena tipu, dibawakkan pusing2 pastu charge mahal! huh, padahal jalankaki pun xsempat lenguh even menapak naik bukit sikit laaa

galatasaray tu kitorang dah pegi masa hari pertama lagi, area taksim square jgk laaa...situ shopping area.


                                          say hii to AhPin (nama kucing adlan di istanbul) ;)



                                      situ jugak ada HRC! sempatla grab tshirt utk adeeb dgn FM! rasanya lebih               murah dari HRC aussie!


jalan2 masuk lorong2, rupanya ada jgk jual bahan mentah macam ikan, udang, sayur, buah etc! kalau la jumpa hari pertama, dah lama ku goreng ikan mkn dgn nasik panas2! malangnya hari last nk blk baru jumpa tmpt nih! dahla selama di istanbul mkn sardin dgn ikan bilis dgn bubur jer...huhu


sedap strawberi depa besaq2 murah lak tu! tapau la 2 bekas, habuan nk cicah dgn nutella kat apartmen nanti!


sepanjang lorong ni ada jual souvenir tapi xberapa menarik, so xbeli kat sini. aritu kita dah borong kat grand bazaar dgn spice bazar dahhhh.


biarkan mereka menjadi penungguuuu huhu


cuaca haritu boleh tahan menggigil! fuhhh mmg xtahan rasanya! yg si adeeb dgn aqil relax jer beli eskrem, tapi mama tumpang sekaki lah, eskrem depa sedap betul sampai sanggup mkn dlm kesejukan...




padahal jari beku!



hehe ada pulak yg snap pic adeeb! rakyat depa pun xbeli eskrem...kita selamber mkn


perut pun dah mintak mkn, kita mkn kat situ jer ada restoran beso...hurmmmm nk mkn ape eh hari last nih??


takde apa sgt yg boleh masuk tekak melainkan isi ayam nih! jam menunjukkan pukul 1 lebih, mohla balik apartmen siap2 nak ke aport! huhu sedihnya meninggalkan bumi turki nih...mcm xpuas jer berjalan dlm sejuk2...tak boleh nk relax2 sebab menahan sejuk...next time pegi musim bunga pulak lah...huhu nak tgk tulips dpn blue mosque!!

istanbul...tunggu aku datang lagi ye! ;)

Wednesday, January 11, 2017

Day 4: Melawat Galata Tower dan Sekitar Istanbul

assalamualaikum dan rasanya dah terlmbt nak wish slmt tahun baru kan??huhu...blog dah nak naik kulat uols, ini semua gara2 tak boleh berblog di ofis.. ahahah, bosannya tak boleh blogging, dekat rmh konfem la tak sempat!

ok now nak sambung cerita yg tergendala, hari ke 4 di istanbul! so haritu dah tak rushing sgt, kita nak repeat pegi dataran sultanahmet lagi, tapi sebelum tu kita nak singgah Galata Tower jap.

cuaca cukup elok, sunnyday but still freezing! sejuknya toksah habaq mmg gigil...bwh dari 10 degrees. kalo turun salji kat bandar pun syok bukan?? huh mcm la tahan sojuk! skrg ni dgr berita yg istanbul lumpuh sbb salji tebal! sooo pada yg teringin nak main salji kat bandar istanbul, bolehla pi bulan januari ya ;p


nampak terik bukan? tapi sejuk yakmat, dgn beranginnya...maka berjalanlah kita dlm kesejukan pagi, tak pagi sgt la dlm pukul 11.



kita tahan taxi nak ke Galata Tower, tak jauh dari apartmen kita duduk sebab sebelah Beyoglu saja. haaaaaaaaa sampai dah pun! menara seakan rumah api jer...tapi kita tak naik pun, not so sure samada kena naik tangga, huh mmg takla dgn bebudak kecik ni lagi..so kita posing2 jelaa


kat sini pun sejuk kemain! mak taktahan nakkk, kalo boleh nak bwk selimut balut sampai kepala! haha


ya posing sepuas-puasnya kat sini...polis pun rata cerok berkawal, especially tmpt2 attractions mcm ni. alhamdulillah takde berita pengeboman sepnjg kami berada di sana..smpi la blk Msia, ada lagi kes pengeboman tu kat Stadium Besiktas pulak...Allahu


budak adeeb tu memang suka buat hal sendiri, susah nak posing pulak tuuu, puas panggil dia ;p


hotel di area galata tower, kedai souvenir pun ada sini.

sekejap jer kita singgah sini, now ambik cab nak pi blue mosque lagi, tak puas lagi haritu kan hujan....


ntahla naik cab pun tak paham bahasa, bwk kita ke tmpt yg salah dulu, tak pepasal kena byr lebih...huhu. so kat istanbul tu byk tmpt nama seakan sama, so kita kena mention bebetol supaya jelas. taxi driver drop kita tak blkg blue mosque, kat area kena bom hari tu...ni pelancong china tolong ambikkan pic!


taktau nama apa tugu tuuu tapi ni pun dekat dgn muzium.


berenti berehat mkn pringles dulu! omg kat sini pun sejuk semacam, minum tea panas pun tak jalan. yg bebudak tu ok pulak tak komplen kata sejuk mcmana kaaaa




kita settle kan beli souvenir kat situ jer...malas dah nak cari kat tmpt lain.


kecian kucing ni kesejukkan sambil menimati keindahan cuaca cerah haritu...


hehe pakcik jual roti keras takmo tgk kamera lak. dah tak banyak stall kat area hagia sophia...


then kita nk pi melawat Topkapi Palace, rupanya bersebelahan dgn Hagia Sophia saja, kita melawat kat depan pintu gerbang jela...katanya sehari pun tak cukup kalo nak masuk tgk kat dalam...Topkapi Palace adalah istana terbesar yg didiami sultan fatih...kalo tak silap...huhu

ramai tourist haritu!


cantekkan hagia sophia from this side! 

hari pun dah mendung...takde lagi langit biru ;(



tgk laaa si adeeb tu, mcm teletubies dah lari sana sini, syokla sebab dataran ni luas!



tgk apa tuuu! hehe geram laa budak kenit nih taktau sejuk.


then patah balik area blue mosque, semata2 nak beli eskrem! sanggup uols walaupun beku!



cantek kan area sini?? bersih jer...


suap mama sikit, mama pun beku nakkk


satu-satunya kedai eskrem yg bukak kat area sini.


dah petang ni mendung pun dtg...kena cabut awal sebelum hujan turun. haaa kat blkg tu blue mosque nahh, hari first tu tak sempat posing duduk mcm ni.


adeeb sokmo takde dlm gambar! takde pulak org nak volunteer ambikkan pic kitorang huhu




berjalan2 sekitar topkapi palace, naik turun bukit. kitorang nak ambik cab pegi kat depan laut bosphorus tu tapi driver suro kita berjalan jer katanya dekat jer! huhu pasrah. kalo tau shortcut mmg la dekat, tapi nak berjalan dlm kedinginan tu hazab sikit laaa.

maka berjalanlah kite...


dekat pkl 5 dah time nih...rasanya nak kena repeat pi taksim square...dekat sana ada burgerking, perut pun dah lapo maka sesuailah sgt ke sana...letttts