Nuffnang Ads

Friday, April 18, 2014

Lawatan Sehari ke DSA~


minggu malas nak up entry kateko.............boleh ke korang tgk picca jer, ct malas nak cerita huhu

ingat nak up entry tiap hari tapi ada jer yg menghalang...bizi skit minggu ni dgn 5s, DSA etc! bizi mcm ct ni sekretariat lak hihi padahal pegi DSA pun lawatan sehari jer. uols tau ke apa tu DSA, anjuran mindef tiap 2thn... haaaa korang dah tgk pic kat atas, so dah tau kan...

selama bekerja ni ada la 4x pi DSA... so kalini dh xberapa excited org kata...pi sekadar nak posim jer ;p owh one more bahagian kitorg ada bukak booth NBOS



haaaaaaaaa ni la booth kitorg. mana pi tah my boss. sekejap jer kat booth, lepastu merayau2 cari souvenir, aktiviti biasa bila dtg pameran DSA! dah hari terakhir ni, souvenir pun dah xnampak rupa, agaknya dah kehabisan...


posim jela xkan nak tanya berapa harga bendalah nih?? tak kuasa mak


lanqil mesti suka kalo tgk pics mama posim kat heli, kete kebal, jet etc


sebbaik pakai kain, kalo seluar dah lama panjat  hiks



antara part yg ct teruja.... bila jumpa pistol kontot pastu warna merah pulak! mcm nk beli 1, bukan senang nk jumpa pistol kaler-kaler nih. apakah nama saintifik pistol nih??


k lah uols, dah habis xtau nak cerita apa, no ideas tentang defence, alatan2 ketenteraan etc! have to go now byeee ;)

Monday, April 14, 2014

Teaser~


malasnyeeeeeeeee nak cite! dah nk basi pun...hihi kalo xcite kang lupa pulak kenangan kat sana... bkn senang nak panjat gunung nih, dah panjat beku pulak kat atas tuh...

sape nak dgr cite angkat tgn! ;p

Friday, April 11, 2014

Hadiah Myself


nak kata hadiah boleh, reward pun bolehhh ;) tahun lepas pun reward diri sendiri dgn chanel jumbo mambo, this year dengan boy pulaks!

mmg trend boy bag tgh hot skrg nie...so iols pun taknak melepas nak join da group jgk... ;)


black box yg hawttt

anddddddddd


haha mmg muntah hijau korang minggu ni! taddaaaa chanel boy bag quilted lambskin in fushia! takpe janji tuan tanah xmuntah ;))

bag idaman sudah dipinang, so now dah xtermimpi2, boleh puasa sampai thn depan huhu kbyeee

Wednesday, April 9, 2014

WW: Mari Cuci Mata Chanel


ada lagi citer bag!!! mabuk la uols semua asek2 kuor entry bag bhahaha...sape suke bag bolehla stay.....

lagipun ni entry wordless wednesday takyah taip pnjg2. dah nk blk rmh punn pukul 5 dah hihi

chanel boybag pink just arrived at chanel boutique klcc lastweek..... tu pasal ct terjah bersama kawan. memang idaman kalbu yg ditunggu dah tiba!

tapi this season, spring summer collection 2014 punyala byk choice sampai taktau nak pilih pulak.......semua jenis bag pun nak buat pink. chanel classic n boy bag, tak cukup lambskin, patent pun ada pink! hamboihhh kemain... buatkan chanel lovers tak keruan ;p


susun susun belek belek tenung tenung


lepastu compare pulak! both memang mengancam cuma kena pilih yg mana senang nak jaga... hiks


SA cakap jenis patent ni rumit nak jaga... kena pakai selalu, xboleh simpan dalam box, xboleh dekat dgn bag lain.... sape sanggup nak jaga bolehla pinang ;)) mmg sekali pandang dah jatuh cinta kannn bersinar2 mcm mintak dipinang!


ni pulak perbandingan size! yg kuning tu besar sikit sbb new size of medium... saiz dia mmg cun xbesar xkecik. harga pulak beza sebyk rm1100+ dgn saiz lama (pink)

mengancam betol kaler2 this season!! mmg yummy sumi jelly nyummmms! hihi ni baru pink dgn yellow...belom masuk lagi kaler blue, green, gold, turqoise etc! dkt malaysia lmbt sikit la masuk. sebelum ni dah siap cuci mato kat website ;))



so yg manekah idaman kalbu smpi kelabu mataku??
 

Tuesday, April 8, 2014

Chanel Cake on My Birthday!


apa yg special sgt sampai letak tajuk chanel cake??

mestilaaaa special uols, maklumlah 1st time tempah cake fondant for besday!! sebelum ni kan beli jer kat secret recipe ke baskin robbin keee, kali ni kasi can la nak mengada2 tempah cake bentuk chanel boybag! huuuu excited sgt xdapat boy bebetol, dapat cake boybag pun jadiklah...erk

hah korang yg berminat nak order cake sebegini rupe, mmgla byk choice nak pilih bakery mana tapi ct just order kat ig... ct baru jer follow ig @dwenujang rupenye pemilik ig ni lelaki huuu pandai bro buat cake, dahla design berseni lepastu sedap pulak redvelvet cake tu!


taddaaaaaaaa memang ct request nak bentuk chanel boybag dan kaler fushia! ingatkan kecik jer, sekali sampai nahh besar dan berat!

mcm buat party pulak padahal mkn 3/4 mulot jer...mmg tak habis kalo simpan kat rmh!


cake tak termasuk black box tu eh... yg tu kena beli bag betol kat boutique ;p saje nak meriahkan suasana, baru la feel chanel birthday partayyy ;))


takkan la nak letak semua lilin kannnn


5 batang lilin dah mcm meriah sgt...jom tiup! hiks special jgk rupenye lilin nih...tiup xpadam padam! dah padam boleh menyala blk uols...jakun skit dpt lilin mcmni


lanqil org plg excited! tunggu bila la mama nk potong 'bag' nih??? boleh nmpk reaksi depa especially lan, depa ingat mama potong bag! aiyoooo mama potong bag.....

lepas mkn, tau pulak ckp 'tak sedapnye mkn bag!' bhahaha

depa bajet mcm cake BR eskrem tuh...sekali...redvelvet

sygnye lah nk potong ;( apakan daya... part yg besar boleh bwk pi ofis, ramai nak merasa chanel cake nih... ;p




alhamdulillah tinggal kenangan sudahhh

alhamdulillah jugak diberikan nafas hingga penghujung umo 20an... tahun depan threeeeeeeee series oh no nak forever 21 jer! ;( berangan jelah.. kenapa tah still rasa mcm adik2?? maybe sebab ct anak bongsu kot bhahaha org lain semua ct anggap kakak, iols jer adik padahal dah taraf makcik2 uols tinggal nak pakai spek jer, mata dah rabun. so next besday boleh mintak hadiah spek ;))


korang jgn lupa order dgn bro tu, pi tgk ig dia... cake ni rm200, delivery area KL rm10 okesss

Thursday, April 3, 2014

My 1st Lady Dior Bag!


salam alls!! bertemu lagi kita di bulan april yawww!

dah lama tak up entry so dah lupa nak mula mcmana?? boleh camtu? hihi ada korang kesah ;p

oklah just nak ckp yangggggggggg ct dah tambah koleksi bag huhu bag idaman selama ini, lady dior medium dah selamat dalam genggamanku ;) this season ada pink colour i mean fushia...yeahh mmg nak sgt kaler fushia. dah jumpa depan mata tu, apa lagi grabla sebijik. i love medium size btw...the right size for me ;)





 fresh from oven via montenapoleone!! lady dior lambskin

Thursday, March 20, 2014

Ramai Penipu di Instagram!

rasanya ramai dah masak sgt dgn kehadiran penipu bisnes online ni kan? tapi kenapa kita still terpedaya??

meh sini nak explain...hihi dah terkena baru nak berhati2 kan?? 

siti mmg selalu berhati2 kalo nak beli barang online ni... sebelum beli tu, ct akan check dulu kesahihan samada meragukan ke tidak. tapi kalini nasib ct xbaik, kena jgk tipu!

knp ct tertipu??? sbbnya ct nak sgt beli monopod, nak cpt dpt, xkisah beli kat ig mane pun dan pecayakan ig yg direkemen ini...

instagram penipu ni telah di rekemen oleh seseorg yg berpengaruh jgk la dlm ig, so ct pun add minah yg menggunakan ig sebagai neylly_shop, walaupun letak picca muka 'dia' taktau betol ke tak kan...
mcmana org boleh rekemen suro tgk ig dia?? sejak bila dia guna ig ni utk tujuan menipu? dari segi followers following mmg ramai tapi gmbr2 produk dia jual sikit sgt? maybe dah lama ig ni wujud sbb nak kumpul followers ambik masa sikit kan...maybe sbb org rekemen ig dia so dia cpt dpt followers...

ok, sblm beli monopod yg dia jual tu...ct dah belek telek setiap pic produk, walaupun dia xguna pic dgn watermark sendiri, kebykkan pic yg sama dan yg latest dia jual monopod iaitu produk hot masa kini. dah tentu ramai org berebut nak beli, so cepat la dia dapat kumpul 'duit' hasil menipu tu...

 
sebelum nk bankin, ct dah rasa tak sedap hati pun...mcm sesuatu jer dia ni. dalam setiap pic dia keberatan nak kongsi no hp...
perasan kan pic monopod tu sama? dari segi like pun xbyk xsmpi 10 org pun...tapi mcmana org still nak membeli dgn dia ni? sbbnye org mmg tgh mencari2 monopod ni, harga yg dia tawar pun murah katenye bagi diskaun smpi jumaat jer! lepastu ada 1 pic latest dia kate diskaun setakat 'today' jer...so td kata jumaat kan?
ct ada komen nak beli monopod kat 1 pic tu...lepas ct bank in. ct cari la blk pic tu tapi dah takde. ct check kat jumlah pic dlm ig dia dah berkurang dari 33 kpg jadi 29 kpg... so mcm sesuatu dah kat situ...ct dah mula syak walaupun sebelum bank in pun ct dah dpt rasa sesuatu...







walaupun ct wasap dia, dan dia reply elok... smpila ct bank in katanya suro cecpt bank in sbb dah nak packing!!

bila dh bank in (rabu), keesokkannye baru dia ckp akan pos pada jumaat. nmpk x? ingatkan bank in cepat tu, dia akan pos cepat???

ct dah hilang pecaya dgn dia ni, then ct mntk tracking no, katanya akan bagi 'kejap lagi'... esoknya (sabtu) baru dia bagi... masa tu ct mmg redha jela kalo2 betul dia ni penipu...

so pada (isnin) baru ct check tracking no tu dan mmg 'not found'!! ct wasap dia lagi dan dia dah xreply! ct check ig pulak pun sama not found! sah dah la kat situ....

ct tggu masa jer nak wasap makian ceramah agama sikit kat dia...esoknya baru ct serang dia dgn 1 wasap yg pedas. kalo tak insaf xtau la kan...dan memang ada sorang lagi terkena dgn dia ni, beli monopod jgk...

kekwn kate, dia ni bukak byk ig palsu. so korang pls beware la lepasni..sebbaik harga monopod tu kurang dari rm100... tapi dah brp ramai pulak kena tipu??? mmg kembong meletop la ko mkn duit haram tu ek...tggu balasan tanah kubo utk ko wahai pompuan...



ct dari awal lagi snap picca picca ni, boleh nampak kan? apa yg dia up tu...nak mengaburi mata org! nak suro org bagi rezki kat dia??? phuiii

so ni no hp dia 017-847 4569

acc no BSN 0200341000040215