Nuffnang Ads

Tuesday, May 24, 2016

GA Sportday

 
aqil with his fav ticer
 
...alkisah sekolah lain dah lama buat tapi GA sini baru nk buat, sebbaik xbuat time bulan puasa huhu...acara pun cukup simple, tak macam sebelum ni...bagus jgk la xperlu berpanas hujan...
 
berlangsung di padang SK Taman Melati. cuaca cantek, agak redup.
 

 
ada satu jer acara...

 
habisla pelapik pinggan ticer jadi bahan...hihi

 
fuhhh mcm pelari pecut negara, dia punya fokus


 
sekejap jela dah dpt pingat memasing...si aqil ni tak habis2 menempel kat ticer Natasha, ticer pun layankan jer


 
n lastttt, group photo session! tahun depan dah masuk darjah 1...bye bye Genius Aulad!

Tuesday, May 17, 2016

Minaz Blooming Raya 2016

 
skrg tak susah lagi nak cari baju raya, kalo kena dgn taste n size pinggang tentu boleh beli yg ready made...ahakz
 
tahun ni mcm terjebak dgn Minaz lah...tapi dah tempah pun baju raya 3 pasang dekat my fav tailor...hurmm lepas tempah tu, keluar pulak iklan baju raya minaz nih!!! hoii cantek2 okes, kaler dia sweet sgt, kena dgn jiwa...
 
bagi yg ada anak perempuan tu, bolehla matchy matchy ibu dan anak.


 
ct dah selamat order 2 pasang! belajar dari pengalaman lelepas, jgn terlalu excited nak grab semua sbb nanti menyesal grab bebyk pastu ada yg xkena dgn badan. cuba order 1-2 psg dulu...
 
sebabnya iklan mmg nmpk cantek sebab model tu tinggi, so baju nmpk terletak...takut kita yg bersaiz rendang nih terpaksala alter...



haaaa ni design yg ada sekali dgn anak...cantek kan design n kaler dia? utk yg xsuka kaler pastel ni mungkin xberkenan kan...hiks
 


 
yg ni design ala ala rizman ruzaini terutama tang lace...model pakai terletak cantek, agak2 kita camno? ;p
 

Monday, May 16, 2016

Hari Ibu bermakna bersama Aqil

 
pepagi lagi bersiap, katanya aqil nak bagi sesuatu kat mama sempena hari ibu...maka kami pun bergerak ke destinasi tersebut...hiks

 
dah sampai pun...destinasi yg dituju adalah sekolah aqil ;p sempena hari ibu ini, sekolah ada menjemput ibu dan anak melakukan aktiviti bersama...bayaran rm35 dikenakan utk anak2  mendeko "hadiah" special utk mommies ;)

 
aqil agak lambat sampai, tapi boleh jer catch up...memula diorg buat penanda buku khas...

 
kendian, buat frame 'I luv U' menggunakan garam... habisla comot, sebbaik mama ada tolong siapkan ;p

 
yeayyyy dah siap pun, tinggal nak frame kan jer...

 
taddaaaaaaaaaaaa inilah hadiah sempena hari ibu, aqil utk mama hihii

 
thanks GA adakan aktiviti sempena hari ibu! utk hari bapa agak2 ada tak? kih3

Wednesday, May 11, 2016

tambah koleksi

 
koleksi henbek bertambah...welcome to our small community ;p
 
this is lv cappucine bb in poppy, idaman kalbu sejak tahun lepas...now boleh berhenti berfikir seketika.. ehehe

Monday, May 9, 2016

Good Morning Bloggers

 
jangan stress, jangan sedih...no Monday blues, mulakan minggu ada dgn senyuman, positifkan minda anda, fikir yg elok elok pasti yg datang semua elok elok saje ;))
 
kita adalah apa yg kita fikirkan...apa yg ada di hati, itu yg keluar di mulut...mana mungkin perkataan yg tak elok keluar dari hati yg bersih...so suci sucikan hati kita....peace ;p

Tuesday, May 3, 2016

Adeeb Bersosial


yg kesiannya adeeb ni mama jarang bwk pi bersosial...tak sangka pulak dia seorang baby yg pandai bersosial...hihi
 
semalam mama bawak pi the curve...mulanya abg abg dia yg masuk, maklumlah takde baby yg xboleh berjalan masuk main lego...
 

 
 so mama saje laa letak deeb berdiri sini...since deeb suka main lego. kawan sebelah semua bdk beso...deeb sorang jer kenit berjiwa beso...xtakut pulak dia, mama perati jer la sesambil snap picca.

 
nk bergurau tapi org sebelah kusyuk buat lego.

 
cool jer dia, sambil ambik lego member sebelah tanpa rasa besalah. sebbaik org sebelah tak hangin.

 
naik bina apa la tuuu

 
yg dia tahu ambik lego pastu bagi kat bapak budak tuu ;p

 
mcm budak beso laaa, jinjit tak sampai kaki ;p

Tuesday, April 26, 2016

Lego Cake for Besday Boy

 
awal tahun dah 4 besday kena celebrate...huhu. so lepas ni senyap la smpi hujung tahun pulak.
 
disebabkan aqil suka main lego lately, so mama tempah khas kek lego utk aqil..dedulu suka tobot, now diorg main lego pulak, so mama kena tgk keadaan semasa...

 
hepi besday aqil ke 6! kalau jatuh hari sekolah, dah tentu kek ni potong kat sekolah. kek 2 kg ni tak termakan uols....so balance mama bwk pi ofis...


 
semoga menjadi anak soleh yg berbakti kepada ibubapa, agama, bangsa dan Negara...huhu

 
adlan dan aqil.. tak lengkap kalo takde belon belon ;p

 
3 beradek

 
kalini mama order banana choc chips...syg pulak nk potong lego tuh ;p

cake inspired...tapi ditambah dgn lego lego dan nama