Nuffnang Ads

Tuesday, August 1, 2017

Photoshoot


sesungguhnya kalo di aloq staq ni, masjid albukhary lah antara masjid tercantek yg boleh kita rakyat jelata pi bergambaq. gambaq akan jadi cantek seperti dalam poskad! huhu. tak caya, cubalah! kalo guna dslr lagiiii la marveles uols. tapi kalo guna potrait dalam ipong pun dah cukup cantek dah...

fefeeling model uols...biaq pi la sekali sekala, lagipun iols nak join contest dari galeriariani! alhamdulillah tak sesia sebab menang dlm contest tuh... ;p


masjid albukhary ni cantek sgt mcm suasana di istanbul! selain tu masjid zahir juga merupakan masjid tertua di asia tenggara yg masih kukuh dan elok di bumi kedah ni.


haaaa ni contoh ambik guna setting potrait. cantek bukan? kalo hp huawei pun dapat buat mcmni.


cantek ke idok suasana tghari tu! tgkla kombinasi kaler, dgn hijaunya, langit membiru...ditmbh pulak iols yg merah jambuuuu huhu


hehe kat sini jer picca beratus2! nasib xde org time ni...


bersama org2 disebalik tabir ye! penin kepala mama nak handle depa... ;p

so pada yg datang aloq staq, jgn lupa posing kat sini ye! nescaya gmbr anda seperti poskad!

Openhouz TLDM


tahun pertama iols berkhidmat dgn navy people ya! sebuah organisasi yg besar yg berada di merata tmpt... so dapatla merasa openhouz yg meriah, jemputannya bukan setakat tim di KL saja...

tah mana pegi pic gerai2 yg iols snap...suasana yg meriah, bebudak lak siap dapat angpau! thanks kpd pengurusan tertinggi navy tldm!


bwk boboiboy ni, tapi yg ruginya depa takmau mkn sgt! cuma mkn laksa dgn eskrem! si adeeb lak pulun cendol mama! haishhh laaa, terpaksala mama ulang 3 kali ambik cendol...huhu

semua menu sedap2! kambing bako dgn sate xsempat nak ambik, perut dah penuh! mau taknye kenyang mkn cendol tuh...


deko yg menarik di setiap gerai...


suke bebenor si aqil dgn vespa nih! nanti mama beli scooter ye, kita ronda2 taman...hihi mama ada lesen moto tapi tak penah naik moto sejak dpt lesen... ;p


yg bestnya gerai2 ni semua hasil kerjasama setiap unit di bawah MkTL. skrg ni berada di hadapan gerai keteow grg! well done, memang membangkitkan mood hari raya...


kitorang pun tak melepaskan peluang posing kat sini! katanya gambar terbaik akan menang hadiah... hurmmm dah 3 minggu ni, takde pulak keputusan sape yg menanng... hihik

puas posing kat sini tau! budak2 tu pun sgt memberikan kerjasama... ;p



baju kurung yg sweet ni dari minimalace! berkenan ke??? kalo ye, silalah terjah ke butik minimalace dgn kadar segera.



eawahhhhh suka pulak depa dok atas beca nih! sampai org lain tak boleh nak posing, tunggu turn lama sgt...udah2 ler bagi org lain pulakkk

till next year navy people!

Thursday, July 27, 2017

1st Openhauz


terlalu banyak jemputan OH tahun ni...semuanya di ofis lah, kawan2 tak ramai yg buat...huhu. 1st OH dapat jemputan dari ofis lama, minggu pertama masuk keje dah boleh sambung makan ketupat dan rendang! sebelum tu sempat la puasa 6 sebyk 3 hari...im blessed thn ni cpt habiskan puasa 6 tuh...


cantek ke deko diorg nih?? hihi. mana2 pegi pun mesti nak cari tmpt nak posing, deko sape plg win agaknya...ni baru OH pertama, byk lagi menanti utk dikunjungi. btw im wearing arianiRTW! tahun ni tahun ariani agaknya, ada 3 pasang baju raya beli dgn ariani. kaler yg sweet buat ku jatuh hati...


my feveret adalah sate! kenyang mkn sate, yg lelain xmakan pun xpe dah...lemang lembut terbaik air tangan staf UHT!


macam xde org lain melainkan kami berdua! ahaha. cantek x pic ni? diambil dari hp huawei tau! tq en pathma for da nice picca! lepasni beli huawei pulak la! bye3 iphone... ;p

Wednesday, July 26, 2017

Raya ke 2 Be Like!

 

syawal pun dah melabuhkan tirainya....selamat dtg zulkaedah! tapi byk lagi cerita hari raya belumm diabdikan di sini....huhu. i is terlalu malas nowadays... ni pun nasib2 jer, i have no ideas too! ;p

ini entry raya kedua ya. biasanya raya ke2 kita akan pegi menziarahi sanak saudara yg terdekat jer...yg dekat ni sebelah mak, kalo sebelah arwah ayah di kulim nun...macam lama jer xpegi kulim! sejak ayah dah xde nih, sedara mara makin menghilang, dulu arwah yg selalu ajak pegi melawat, arwah memang rajin menyambung silaturrahim... alfatihah utk arwah ayah.


hari tu settled 5 buah rumah! nmpk mcm sikit tapi jenuh seharian berjalan! perut toksah habaq la...penuh! rumah last la kesian, sbb rmh last kita dah kenyang...minum air pun dah cukup. huhu

btw kita dtg pun dgn niat nk menziarah bkn nk menketedara* ...hhaha agak kasar bunyinya ;p


ini rmh maklang, rmh agam yg akhirnya tinggal bersorangan...begitulah adat hidup, bila anak2 dah besar semua akan meninggalkan rmh keluarga...yg tinggal hanyalah kucing sebagai peneman dikala kesunyian... ;p


ini 3 generasi... mak, anak, cucu...cicit jer tak lama lagi dapatlah.....


haaa bdk nila taklama lagi nak bagi cicit kat tok dia...


best kan bila da port menarik nak posing... ;p


ini rmh toksu kesygan... pening kepala toksu tgk ramai sgt rakyat jelata melawat beliau! semoga toksu dipanjangkan usia dan semoga berjumpa lagi thn dpn... generasi tua semakin meninggalkan kita, hargailah sementara masih ada, dengarlah cerita2 mereka kerana nanti takde dah org yg nak cerita sejarah keluarga kita. jgn sampai lupa asal usul keluarga ya!


ini rmh maklang tapi gmbr maklang nanhado! hurmmm yg tinggal hanyalah generasi y yg rajin posing...huhu


dan..... perjalanan menyambung silaturrahim pun diteruskan....

jumpa lagi!

Wednesday, July 12, 2017

Salam Aidilfitri 1438h!


fuhhhh kalini memang berzaman kan nak hapdet blog...bulan Jun langsung xberhapdet! penat berpuasa kah ....hihik

btw iols malas nak update masa bulan puasa aritu...malas sgt...masa terasa begitu pantas! alih2 dah 18 syawal pun!

masih tak terlalu lambat utk iols ucapkan salam aidilfitri kepada semua bloggers maupun stalkers! huhu ...tahun ni tema kaler salmon peach ya! baju raya standard kemvang2 kat lengan tuh... simple jer baju iols tahun ni becoz no ideas at all!

oklah till next entry ya...keep on stalking ya... ;p

Wednesday, May 24, 2017

Jovian RTW 2017


ok minggu ni kita cerita pasal baju raya je la nmpknya! kalini brand Jovian by Jovian Mandagie pulak ye...iols dah lama xbeli baju RTW jovian nih, tahun lepas pun beli dgn Minaz. tapi apa yg pasti koleksi Jovian ni memang unik, jahitan pun kemas...tak macam sesetgh jenama lain, akibat nak pulun production, sampaikan kualiti baju RTW pun tak semengah jadinya...yaaa iols tahu laa, dah lama terjebak dgn baju baju raya RTW nih.

so iols nak nasihat sikit, better beli yg dah ready instead of preorder...kang nanti bila dah dpt, tgk batu tercabut la, manik hilang laaa n so on! nak kena hantar butik blk, kan dah makan masa?

ok stop kat situ...huhu.

so mari lah kita mencuci mata tgk new collection from Jovian, iols takpasti la berapa byk design, maybe akan keluar lagi lepasnih.









sweet jer kaler! ni semua utk yg berbadan kurus dan ramping jela nmpk gaya...huhu yg masih xkurus raya nih, sila cuba lagi k

pics kredit to Jovian 

Monday, May 22, 2017

Minaz Blooming Raya 2017 vs Jakel Barulah Raya



hello haiiiiiii lama kan tak nmpk iols? dkt sebulan dah tak hapdate! huhu. takde idea n mood. now dah nak dekat bulan posa so bolehla update pasal baju raya meletop.

ekceli terlalu byk baju raya RTW tahun nih, semuanya cantek2 sampai korang pun tak tau nak pilih kan...pastu yg susahnya kena preorder lah....iols xberapa berkenan preorder, lebih suka beli terus. sebab tu semalam dah grab satu baju raya ayda jebat X jakel!! asalnya nak beli baju melayu, lastly baju iols yg bertambah...nasiblahhh

pattern baju tahun 2017 lebih kurang jer, musim lengan baju kembang2 pakai kain organza. iols pun dah selamat tempah 3 psg baju...

nih Minaz pulak keluarkan blooming raya 2017! eh eh sama la design lengan kembang2 tu...design pun cantek meletop! sygnya iols takde baby gurl nak gayakan bersama...huhu



this is very myfeveret kaler! iols suka jer kaler pastel mcm nih.



amboiii kemain lagi aishah yer!



this one pun cantek tapi harus diingatkan pada yg berpinggul kecik sajer ye...kang tersangkut kat pinggul tuh...hihi

ok semalam iols dah pegi Jakel, koleksi ayda jebat dan lara alana pun dah sampai...kita yg takde baby gurl pun geram jer tgk, mcm2 pattern uols! kaler pun menarik. korang yg ada baby gurl mesti rasa nk borong semua nanti...ahaha

harga dari rm99 mengikut size. so nahh layan beberapa keping gmbr yg iols sempat snap.











byk lagi koleksi yg belum sampai. baju melayu terbaru pun dijangka sampai minggu depan ya. so sempatla dapat gaji kan...mesti mcm ulat nanti! fuhhh

psssstttt: apakah kaler tema tahun nih??