Nuffnang Ads

Saturday, July 25, 2015

Salam 0-0


indahnya beraya di kampung! walaupun dah seminggu berlalu, masih segar diingatan ;p sebenarnya raya yg thn lepas pun dok teringat lagi...betapa pantas masa berlalu, xgitu?

gurau senda di pagi hari raya antara adlan dan aqil, indahnya pagi raya tu sebab cuaca elok sedangkan sblm raya segala hujan ribut taufan melanda kedah

sedang adlan dan aqil teruja nak kutip duit raya, si adeeb masih terlantar di katil...1st year adeeb sambut raya...masih xmengerti apa itu duit raya?? hiks


gambar dgn si adeeb pun xbanyak...alkisah baju raya adeeb. sblm puasa lagi mama dah order rompers baju melayu, malangnya dah pertghan puasa masih xnmpk bayang, dan akhirnya tak kesampaian hasrat mama nk pakaikan adeeb rompers yg kiut tuh...makanya kenala cari baju melayu...

biasanya baju melayu readymade ni, tgn dgn kaki adeeb hilang terus ;p


biarla kaler tak sama pun ;p


budak ni kaki nyendeng sebab tu byk gambar dgn dia



boifren mama dah beso...bulu mata pun hilang, dah togel kena cabut


the one n only mak...takde pulak pic bersalam dgn mak...bertuah punya anak


seronoknye la budak2 nie! dah pandai nk kutip duit raya


anak anak menakan maksu dah besaq2...tapi yg bawah ni kecik lagi


zara the noty girl


owh seronoknya balik kg, mcm xcukup duduk seminggu, biasa kurang2 10 hari!haha

kedah dah maju, mcm2 mall baru dah naik...sepatutnya kedah maju 2010 tapi 2015 baru nampak membangun! tahniah la utk Datuk Mukhriz ;)

Thursday, July 23, 2015

Syukur Selalu


gambar ni mmg dah viral kat fb...memang sedih sgt bila tgk...itula bila kita rasa kita susah, tapi sebenarnya ada lagi yg betul2 susah...

walaupun risiko naik moto, tapi apakan daya. itu jer yg termampu utk seorang bapa tunggal ni balik beraya dari sepang ke penang bersama 3 org anak...

semoga urusan mereka dipermudahkan olehNya...insyaAllah bapa yg bertanggungjawab, xkan putus rezekinya

Monday, July 6, 2015

Preloved: Jovian Mandagie for Zalora 2014


worn once

size s

rm169 [SOLD]


worn once

size s

rm189

Pls WA siti if berminat: 0196677485

Thursday, July 2, 2015

asal usul chickenpox


tajuk mcm nk berhujah pasal chickenpox pulak gayanya...padahal nak citer asal usul adeeb terkena demam campak! eh konfius pulak kite, chickenpox dgn demam campak tu taksama eh?? mana lagi bahaya?

nak senang sebut chickenpox jela...alkisah pada jumaat yg barakah, almost 3wx ago...si adeeb berjangkit demam campak ni dgn ???

sebenarnya si aqil yg bawak blk virus tu dari sekolah! aqil kena dulu, naik bijik2 dekat badan, then keesokkannya lebih byk...mama relax jela ingatkan tak berjangkit dgn mama hiks

tapi lepas seminggu, mama tewas! rupanya daku belom kena chickenpox masa kekocik!! grrrr umo 30thn baru nak kena! stress mak nak

kitorg kena campak sederhana beso...memula masa nak naik bintat2 tu mmg terasa panas nk merenyam mcmana kaaa mmg xselesa...mama tgk aqil relax jer, aktif jgk...kekdg jer dia komplain kata gatal. seminggu jgk si aqil nak baik.

lepastu mama pulak kena, hari ke2 kena mmg gatal sikit, kalo boleh carilah daun mambu buat rembasss badan...rembas tu bahasa utaqa ;p ...risau sgt kalo kena kat adeeb...dahla belom ambik injection campak tu

org kata, kena dok berasingan jgn dekat2, tapi xdapekla nk berjauhan dgn adeeb ni...atlast dia jgk tewas...lepas mama kena 4hari. 

bahaya betol la virus cikenpox nih!!


sebbaikla adeeb behave, merengek sikit2 jer. letak ubat sapu jer kat dia then bagi tido beralaskan daun mambu

mama hari2 minum ayaq nyok, alhamdulillah naik xla terlalu byk...tapi keluar habis lah kot sebab minum ayaq nyok (kelapa)

cikenpox adeeb hari ke2 punyala cepat naik, kat kaki pun naik 1 2  3 bijik! kalo naik kat kaki tu tandanya nk sembuh cepat lah.


seminggu jgk la bintat2 tu nak kering. budak2 cepat jer hilang parut kat muka but org tua?? grrr susah! patutla org kata, kena masa kecik better than dah tua...xpela vitamin e kan hado? lagipun takla teruk sgt...im ok jurrr



haaaa ni pic dah baik sikit...kena cikenpox pun still nk selfie! alhamdulillah adeeb berjaya lawan virus campak nih, sebbaik xdemam sgt, tau2 keluar bintat jer. xpe adeeb kuat naaa lepasni sistem imun adeeb lebih kuat

p/s: pantang mkn mknn berminyak dan kicap

Monday, June 22, 2015

Dior So Real


love at the first sight namanya........dah bosan dgn typical sunnies, so this one nmpk lain dari yg lain...hiks apa lagi terus grab lay, beli dgn personal shopper jurrr. best price katanya, mmg murah dari personal shopper lain. sgt2 recommended

trend dior sunnies pulak skrg...tgk org pakai macam lawo, kite pakai taktau lagu mana? ;p


dior so real silver mirror


so sesape berkenan kat dior so real nih, ct rekemen beli dgn ig @myglamor okes...tolong kwn2 bisnes ;)

Sunday, May 24, 2015

sangkaya


apa itu sangkaya?? pada yg tau tu.. tau lah ye...memula ingat restoran, rupanya 'restoran' jual aiskrim kelapa! rasanya baru tahun ni jadi viral...ramai dok upload kat ig. tapi tu la kena try dulu baru tahu tahap kesedapannya!

maklumlah iols tak pernah try klebang coconut shake...so taktau sedap macamana ka?


cuba sekali pasti nak lagi! memang sedap lemak berkrim aiskrim kelapa nih! aiskrim ni unik sebab letak dalam kelapa muda, so boleh makan dgn isi kelapa sekali. boleh tetambah kacang, cornflakes etc. harganya rm10.50...bolehla tak semahal tutti or baskin...hiks


kita pergi dekat ampang point jer yg dekat dgn rumah...konsep kedai dekat sini, takeaway sebab takde provide tempat duduk ;p...tak dapek la nak bwk balik kang cair dah tak sedap! so makan jer berdiri kat situ, tumpang sandar kat kedai org...

sape dah try kita geng! hehe

Thursday, May 21, 2015

Naelofar


alkisah lepas habis pantang, mcm2 benda nak buat...hiks. tetiba terpike nak cari scarf....alang2 pegi area  bangsar sana bolehla singgah butik naelofar kejap ;)

1st time pegi, nak cari tudung chic n basic. tapi time tu stock tak byk ;( so tak jadi beli, ambik babes n basic!

harga reasonable lah kan...mampu milik gitew


cantek butik lopa nih...simple n nice.. ada tempat nak posim posim ;)

yg ni second time pegi dgn kakak...yg 1st time pegi tu, nasib baik sebab lofa ada kat butik, so boleh bergmbr sama! kebetulan pulak kan

yg 2nd time pegi, mama kartini jer ada...hiks



eh tak aci lopa pakai heels, tidak sama tinggi jer ;p diorg anak beranak friendly sgt *thumb up