Nuffnang Ads

Monday, October 20, 2014

Kembar Lara Alana


ni kalo schawal baca entry ni mesti mau pengsan agaknya...hihi

kasi can la kat mama adlan.... pasrah jela uols. alkisah sejak schawal tunjuk picca lara alana terus terdetik kat hati, eh eh mcm muka adlan pulak tapi  masa adlan kecik lah...now dah comot kurus sgt... walaupun berlainan jantina baby rara dgn abg adlan tu tapi muka ada iras... ke ada jodoh? haha verangan

ishhh mmg geram sgt tgk baby lara, tetambah pic yg bawah nih! kalo schawal mintak tlg jagakan baby lara pun iols sanggup... ;))


comei kan? dah mami dadi santek ensem haruslah dapat anak shomel... eeeii tgk tu kecik2 mami dadi dah bawak pi overseas! behave ya

kredit picca taken from ig awal ;))


Friday, October 17, 2014

3rd Pregnancy


kali ni malas betul nak kongsi berita baik ni... dahla mood malas sepanjang 3 4 bulan pregnant, now dah ok alhamdulillah barula ada mood nak shopping barang newborn baby hehe pelik2 jer mood makyong ni, mood shopping tu zero sgt, gaji pun tak berusik!... tapi sekarang tidak lagi ;p

owh now dah masuk second trimester, dah takde pening2 mual segala...but alhamdulillah sebenarnya ketiga-tiga pregnancy ni, ct takde alahan yg teruk. tak dapat bayangkan mereka meraka yg kena alahan berbulan2 tuh...seksa okes

ahaaa baru2 ni ada appointment utk details checkup, so ada buat 3D4D sekali, aqil temankan mama. saje nak suruh dia tgk adek dia. selalu cakap mama gemuk, ada baby bola dalam pewot. hehe agaknya dia ingat baby bentuk bola kot... so ni mama nk sgt aqil tgk pic sebenar baby bola!

ingatkan sekejapan jela menunggu sebab appointment khas kan... tapi lambat la pulak... sampaila mood aqil bertukar jadi cacing kepanasan. tak habis2 tanya bila doktot nak inject pewot mama?? hehe


sampaila turn mama, situasi cacing kepanasan belum reda... mama suro aqil tgk baby kat screen tuh... tapi budak qil ni dok buat perangai nak cepat blk. tangan pulak dok tak diam nak tekan mesin scan tuh... ok lepas ni mama taknak suro qil temankan lagi lah........mama nak tgk baby pun tak senang ;p

alhamdulillah semua ok-ok jer, sihat sempurna ;)) cumanya nak caption muka pun susah, baby pi tutup muka! terpaksa la pakar scan padamkan pic tangan kat muka dia...boleh edit gitew

buat 3D4D scan kali ni barula nampak jelas muka baby!  muka mcm abg adlan jer...so twin abg adlan lah nie!

balik rumah tu, si qil sibuk bagitau adlan yg muka baby mcm abg adlan...

ok fyi, details scan ni cost rm300. if just buat 3D4D utk tgk muka baby, gender tanpa details checkup tu maybe murahlah rm100 lebih...seingat ct, 4thn lepas ada buat details scan utk aqil cost rm200 jer...agaknya harga pun dah naik sama naik dgn petrol ;p


ok taksabar nak tunggu kembar abg adlan keluar ;))

Monday, October 13, 2014

Hepi Newly Wed Azila!


my fren wedding last sat...cantek sgt a'a kan! hehe mmg peminat pink lah dia ni... tahniah a'a bertemu jodoh jua akhenya.... agaknya a'a ni anak perempuan tunggal dlm femly,  sekali buat kenduri, nahh khemah bukan main panjang. 1st time tgk khemah sepnjg tu tau! ingatkan kenduri rumah org lain sbb skirting dia kaler biru, tetiba pengantin berbaju pink? a'a ni mmg sempoi tau. kiki

btw, ct pakai jovianrtw. nanti ct preloved okesss ;p

Thursday, October 9, 2014

Salam Aidiladha!

raya dah pun lepas, ada hati nak wish.... macam biasa la raya qorban kat utaqa taklah meriah mana, macam tahun2 sebelum ni jer...dah tu ambik cuti tu sat sgt, ramai pun mcm ni kan? sebab tu sampai jem hiway, org berpusu2 nak balik. yg sepatutnya perjalanan 4jam jadi double... begitulah situasi bila raya qorban menjelma

btw, ni jer pics raya yg ada. pic makanan takdak, ketupat hangit ada la... tak sampai hati pulak nk upload.

3 hari makan daging jer, rendang, gulai, kicap, sup, moi sup etc sampai cemuih la kata org tu...btw alhamdulillah la ada jgk org mai hantar daging qorban tu, boleh buat stok sampai seminggu.



takdak cerita menarik apa pun... saja buat entry nak meriahkan suasana blog nih. tgk blogger lain punya raya bukan main lagi, main mercun la...dah mcm raya puasa.

dekat kedah, hujan sepanjang hari. raya dalam selimut jer! mangkit, tidoq, mangkit tidoq jela keje... raya ke 2 tu baru nak cerah sepanjang hari. boleh la kuar berderat.


btw ct pakai jovianrtw jer, sebbaik muat lagi size S. nanti2 dah jemu, ct preloved k! ;)) eh ramai jgk dok bertanya 'ada lagi tak baju jovian nak jual??' huhu setakat ni belum ada, lepas ni maybe ada...macam goreng pisang panas nmpknya...

Duit Raya dari Nuffnang


 1st time dapat cek dari nuffnang! thanks to nuffnang sebab bagi duit raya hihi #jadilahdaripadatakde kan?

Tuesday, September 30, 2014

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi


rasa tak puas hati pulak tak up entry last utk september nih... alih2 dah 30hb kan! cepat sungguh! takde apa pun nak habaq (cakap) pun.. otak masih beku maklumlah nak up entry, kena la ada picca baru, ct tak berapa pandai buat entry tak bergmbr...semua  bergantung kpd picca huhu

lani (skrg) takde pun picca menarik ;p maklumlah jarang2 keluar rumah, weken tu memerap jer buat taik mata. kalo dulu tu pantang weken mesti  nak keluar jenjalan / shopping. now malas pulak...

ni pun pics masa pi bukit tinggi haritu, saja melawat colmar tropicale, ambik hangin ja... lanqil  pun tak pernah sampai sini lagi, mak nya penah la 2/3x tapi takdela menginap hotel sini...tak rasa nk bermalam pun

setakat pi posim fefeeling kat overseas ok la...nak stay lelama tu tidak la. teringin nak pi japanese village tapi dah terlambat, dah tutup pun pukul 530pm. dgn keadaanku begini tak mampu kot nak panjat bukit pi japanese village tuh... sempot kang




budak2 ni taktau apa yg diorg suka sgt, suro posim tak mau. lari sana sini ada la... mak is fedup giveup, posim sorang2 lagi tenang hihi

ada byk lagi picca, boleh nmpk perangai budak2  nih, tapi  biasala kita upload yg nmpk baik saja. padahalll.... stress mak nak. umo umo macamni tak sesuai bwk berjalan kan??? tinggal jgk kang kat rmh, tapi sebab nak bwk diorg tgk arnab tu la... lagipun tak sampai hati nak tinggai hehe terasa sunyi sepi pulak dunia ni tanpa diorg


Wednesday, September 24, 2014

Melawat Animal Farm


haiiii kalo ikut kira budak2 tu, tak main la tgk binatang2 comel mcm ni...kalo boleh nak tengok haiwan yg ganaz ganaz mcm jaws ke dinosour ke.... kan... qil tu peminat jaws dgn t-rex! semuanya pengaruh tgk utube lah nie. kalo ada transformers kat malaysia ni pun dia nak pi melawat.

jaws bukannye takdak kat KL, tapi kan haritu dah pi tgk kat aquaria...udah udah ler. jom kita tgk spesis haiwan yg ada kat negara kita pulak! belajar mengenal rabbit dgn rusa...

eh eh mcm bosan jer muka tu! biasala budak2 ni excited sekejap jer, memula tu nak pegang rabbit dgn deer ni pun takut2, eh sebenarnya mama pun geli ahaha.. bau kat tmpt ni toksah cakap la mmg hancing. memula tu mmg xtahan, lepastu ok dah.

semoga lanqil enjoy di hujung2 coti sekolah!


rusa ni jinak sgt tapi kitorg still takut nak pegang takut dia tanduk! dah la tanduk bercabang... seram lak weols hihi. hati2 jgn dekat2 sgt, lepas snap snap tetiba tgk rusa ni kencing pulak! sebbaik dok jauh sikit, kang merecik recik!

sempat la pegang bulu dia, kasar mcm penyapu! tapi suka la tgk rusa bintik2 nih cute jer ;)


 jauhnyeeee posim!


kat animal farm ni takde la mcm zoo negara! ada rabbit, deer dgn poney. murah jer nak masuk sorang rm3. yela bukan ada akitiviti apa sgt, just beli makanan arnab kat kaunter, suapkan arnab2 tuh. nmpk semua pun mcm dah bosan kenyang jer, yela dah semua org pun nak suap arnab... agaknya kalo suap carrot ok tak? ;p

bukan lanqil jer 1st time tgk arnab dekat2, mama depa pun! dah tak ingat tahun bila last tgk arnab agaknya masa zaman kanak2 ribena dulu!

geram jer tgk yg kaler putih tu gebu sgt. tapi kitorg still geli nak pegang...lastly mampu usap2 bulu dia jer. lanqil dah berani pegang, gudboy!




 arnab ni pun ada geng2 jgk, hah kat port ni byk la sikit depa berkumpul bergosip.



 ada 3 kaler semuanya, putih, coklat dgn hitam! opkos yg putih plg cute plg menarik!



qil yg mulanya takut, now dah berani sentuh eh! owh kalo kucing tu hampa suka sgt kacau kan...

ok dah settle satu bab mengenal haiwan tempatan. nanti nanti ni teringin la pulak nak kenal haiwan yg takdak kat malaysia kan... contohnya? byk sgt nak tulis kat sini hehe

btw animal farm ni kat bukit tinggi jer, dekat sgt dgn KL. cuma pening pulak nak mendaki sampai atas nun.

so takde masalah nak bawak anak2 melawat ke sini okesss