Nuffnang Ads

Tuesday, May 3, 2016

Adeeb Bersosial


yg kesiannya adeeb ni mama jarang bwk pi bersosial...tak sangka pulak dia seorang baby yg pandai bersosial...hihi
 
semalam mama bawak pi the curve...mulanya abg abg dia yg masuk, maklumlah takde baby yg xboleh berjalan masuk main lego...
 

 
 so mama saje laa letak deeb berdiri sini...since deeb suka main lego. kawan sebelah semua bdk beso...deeb sorang jer kenit berjiwa beso...xtakut pulak dia, mama perati jer la sesambil snap picca.

 
nk bergurau tapi org sebelah kusyuk buat lego.

 
cool jer dia, sambil ambik lego member sebelah tanpa rasa besalah. sebbaik org sebelah tak hangin.

 
naik bina apa la tuuu

 
yg dia tahu ambik lego pastu bagi kat bapak budak tuu ;p

 
mcm budak beso laaa, jinjit tak sampai kaki ;p

Tuesday, April 26, 2016

Lego Cake for Besday Boy

 
awal tahun dah 4 besday kena celebrate...huhu. so lepas ni senyap la smpi hujung tahun pulak.
 
disebabkan aqil suka main lego lately, so mama tempah khas kek lego utk aqil..dedulu suka tobot, now diorg main lego pulak, so mama kena tgk keadaan semasa...

 
hepi besday aqil ke 6! kalau jatuh hari sekolah, dah tentu kek ni potong kat sekolah. kek 2 kg ni tak termakan uols....so balance mama bwk pi ofis...


 
semoga menjadi anak soleh yg berbakti kepada ibubapa, agama, bangsa dan Negara...huhu

 
adlan dan aqil.. tak lengkap kalo takde belon belon ;p

 
3 beradek

 
kalini mama order banana choc chips...syg pulak nk potong lego tuh ;p

cake inspired...tapi ditambah dgn lego lego dan nama

Monday, April 25, 2016

Rombongan Cik Kiah ke DSA 2016


masing-masing merelit muka, jalan tgh panas naik bus yg disediakan utk ke pameran pertahanan terbesar di asia tenggara...diadakan 2thn sekali di PWTC! hiks

 
kami sebagai staf so senang nak masuk dgn adanya pass ;)
 



rombongan cik kiah ini idokla teruja mana, dan taktau apa2 tentang alatan pertahanan....cumanya sesaje mencuci mata...huhu

dekat DSA 2016 ini, macam2 alatan pertahanan dipamerkan, so bolehla posim posim dgn kenderaan tentera, dgn guns, dgn peluru...etc
 
gayanyaaa mcm nk beli jer ahli2 jemaah tuuu
 

 
truck2 tentera dan polis yg latest jgk dipamerkan.

 
terasa kerdil diri ini disebelah truck gergasi ;p


 
merasa la naik heli separuh dan takde pintu ;p


abg ni menggayakan pakaian dan teropong jarak jauh.

 
 ahli Jemaah yg terlalu seronok ;p


 
ni hari ke 2 pulak...sebenarnya byk lagi yg dipamerkan...tapi kita hanya teruja nk kutip souvenir dari negara2 yg terlibat..hihik
 

Tuesday, April 19, 2016

LV cappucine vs Montaigne BB

 
adoiii la nak ber vs vs pulak...almaklumlah both pun berkenan di hati! tetambah sekarang ni ada kaler baru. mata ni asyikla terpandang2 jer kaler merah tuh!
 
so mama bwk aqil temankan.. survey henbek baru...hihi

 
yeayyy akhirnya keluar jgk kaler mcm ni! merah pink gitew...my feveret color!
 
tapi still pike nak cappucine or this one, kaler pun mengancam.

 
cansssssssssssss sgt! I loike this size too

 
yay or nay uols?? ;p

Monday, April 18, 2016

stationary cute smiggle

 
iols sebnarnya tak pernah tau pun jenama nih. tapi bila pi klcc ternmpk laaa kedai ni dari jauh lagi berwarna warni giteww..memang menarik lalu tertarik nk masuk tgk apa ada.
 
 
wahh ni kalau ada anak gegurl, berhabis lah nih...kaler kaler semua lebih kepada gurl!

 
pencil case croc ni pun dekat 90 hengget...kalo hilang kat sekolah, nanges uols

 
so mama grab eraser macaroons, pencil flavour strawberry n grape dan gunting! tapi semua ni utk mama jer...hihii
 
macamtu la alkisahnya bersopim kat smiggle  klcc!

Friday, April 15, 2016

Tips Kempiskan Perut

 
sape yg buat 10 ni dah nmpk perubahan? ke susah jgk?? hiks
 
semua ni boleh jer, dgn syarat rajin...rajin buat senaman khas utk abdomen dan pewot ;))
 
ok tu jer nk cakap..hihihi
 
 

Wednesday, April 13, 2016

Apa yang Salah?

 hurmmm selama ni kita dok buat benda tak betoi rupanya...hihi. kita tak sedar yg benda ni ada benarnya...
 
cer korang pike, apa yg betul kalau kita ubah kebiasaan ni?
 
selama ni kita tuang air terbalik?? apa salahnya kalau tuang mcm tu??
 
malangnya yg buat perbandingan ni tak bagitau logic kenapa salah? maybe air akan tersasar keluar dari cawan maybe??
 
 

yg ni ada benarnya sebab kalau pakai mcm sebelah kiri, maybe leher akan terpeleot

 
yg ini pun sama, kalau tak sangkut kata tas telinga, earfon tu akan mudah jatuh...


 yg ni pulak, kalau tak letak straw dlm lubang tu, straw mudah bergerak
  
 sebenarnya letak ubat gigi byk tu pun dah cukup memadai...bila gosok, ubat sejemput tu akan kena semua gigi jgk...
 
yg ni maybe..........kalau letak disekeliling luka, luka akan cepat sembuh? dan luka tak lembab?