Nuffnang Ads

Wednesday, April 23, 2014

WW: Goodies


mr oppagangnam style besday today! so mama baru teringat yang mama kena beli bahan2 nak packing utk bagi kat kawan skool aqil! hiks

benda jarang buat mmg la lupa...tu pun sebbaik teringat yg bdk2 ni selalu dapat goodies kat skool!

makanya mama beli la apa yg dipikekan patut walaupun takdela letak mcm2... apa yg jumpa jer la...ingat nak beli sumthing mcm toys ka etc tapi tak jumpa..........so mama packing benda merapu jela eh

taddaaaaaaaaa siap just nice plastik dgn bahan2! terimalah seadanya ye kawan2 adek qil! ;) adek qil tgh excited nk bagi goodies kat kawan2...


posim dulu la seround!

Monday, April 21, 2014

My Fav Seafood Restaurant!

eh dah pukul 5 dah boleh blk.......tapi tetap nk kena update sedas!

citernye.....tetiba boleh jadi fav restoran walaupun baru sekali sampai! huuu sedap uols mknn dkt sini especially seafood lah...memang dtg sini nak mkn seafood, ku teringin nak mkn sweet sour crab! selalu nmpk org update mkn kat fatty crab tu...sedap eh?

tapi sini pon ok janji dapat mkn encik crab...

sini tu mana? eh lupa pulak nk bagitau restoran tasik indah shah alam!! hihi

sebelum makan kena selfish selfie dulu tau ;p lepas mkn kang terpercik kuah ketam kat baju pulak...




my first impression, ingat biasa2 jela food kat sini, lagipun tgk takde org punnn. owh maybe dah lewat ptg...tapi kan lepas kitorang smpi, ramai pulak followers. so dah penuh 5/6 buah meja...

pic ni adlan yg snap tau...dh boleh harap. tapi tu la...sekali dia snap berpuluh2 pics haha


bizi dgn toys dia!


ahaaa mknn dh sampai! ni udang tanpa kulit masak merah


oMg brp mulut nk mkn nih! ada tomyam, beancurd, ciken belum sampai...owh yg paling ditunggu2 adalah encik crab!!

ketam nipah sweet sour. penuh pinggan uolsss walaupun hanya 2 ekoq, minimum order 2 ekoq tau

aaaaaaaaaaaaaa kena sinsing lengan!

rasa boleh tahan...jarang mkn crab kat memana, bila mkn kat sini takdela nk compared dgn mana2 restoran...dah cukup sedap kot



aaaa tu ciken dah smpi khas utk adlan sbb dia request! tapi mak aihhh sebelah ayam kot, dah mcm body builder punya mknn, mkn ayam sekoq! mmg xhabis la uols, kena tapau

overall seafood sini sedappp, korang yg suka jjcm bolehla try k

  



lepas mkn senang hati! si adlan biasa la suka posim jauh2

eh eh xhabis lagi posim tangan cenggitu! apa mama buat semua dia nk tiru !

Friday, April 18, 2014

Lawatan Sehari ke DSA~


minggu malas nak up entry kateko.............boleh ke korang tgk picca jer, ct malas nak cerita huhu

ingat nak up entry tiap hari tapi ada jer yg menghalang...bizi skit minggu ni dgn 5s, DSA etc! bizi mcm ct ni sekretariat lak hihi padahal pegi DSA pun lawatan sehari jer. uols tau ke apa tu DSA, anjuran mindef tiap 2thn... haaaa korang dah tgk pic kat atas, so dah tau kan...

selama bekerja ni ada la 4x pi DSA... so kalini dh xberapa excited org kata...pi sekadar nak posim jer ;p owh one more bahagian kitorg ada bukak booth NBOS



haaaaaaaaa ni la booth kitorg. mana pi tah my boss. sekejap jer kat booth, lepastu merayau2 cari souvenir, aktiviti biasa bila dtg pameran DSA! dah hari terakhir ni, souvenir pun dah xnampak rupa, agaknya dah kehabisan...


posim jela xkan nak tanya berapa harga bendalah nih?? tak kuasa mak


lanqil mesti suka kalo tgk pics mama posim kat heli, kete kebal, jet etc


sebbaik pakai kain, kalo seluar dah lama panjat  hiks



antara part yg ct teruja.... bila jumpa pistol kontot pastu warna merah pulak! apakah nama saintifik pistol nih??


k lah uols, dah habis xtau nak cerita apa, no ideas tentang defence, alatan2 ketenteraan etc! have to go now byeee ;)

Monday, April 14, 2014

Teaser~


malasnyeeeeeeeee nak cite! dah nk basi pun...hihi kalo xcite kang lupa pulak kenangan kat sana... bkn senang nak panjat gunung nih, dah panjat beku pulak kat atas tuh...

sape nak dgr cite angkat tgn! ;p

Friday, April 11, 2014

Hadiah Myself


nak kata hadiah boleh, reward pun bolehhh ;) tahun lepas pun reward diri sendiri dgn chanel jumbo mambo, this year dengan boy pulaks!

mmg trend boy bag tgh hot skrg nie...so iols pun taknak melepas nak join da group jgk... ;)


black box yg hawttt

anddddddddd


haha mmg muntah hijau korang minggu ni! taddaaaa chanel boy bag quilted lambskin in fushia! takpe janji tuan tanah xmuntah ;))

bag idaman sudah dipinang, so now dah xtermimpi2, boleh puasa sampai thn depan huhu kbyeee

Wednesday, April 9, 2014

WW: Mari Cuci Mata Chanel


ada lagi citer bag!!! mabuk la uols semua asek2 kuor entry bag bhahaha...sape suke bag bolehla stay.....

lagipun ni entry wordless wednesday takyah taip pnjg2. dah nk blk rmh punn pukul 5 dah hihi

chanel boybag pink just arrived at chanel boutique klcc lastweek..... tu pasal ct terjah bersama kawan. memang idaman kalbu yg ditunggu dah tiba!

tapi this season, spring summer collection 2014 punyala byk choice sampai taktau nak pilih pulak.......semua jenis bag pun nak buat pink. chanel classic n boy bag, tak cukup lambskin, patent pun ada pink! hamboihhh kemain... buatkan chanel lovers tak keruan ;p


susun susun belek belek tenung tenung


lepastu compare pulak! both memang mengancam cuma kena pilih yg mana senang nak jaga... hiks


SA cakap jenis patent ni rumit nak jaga... kena pakai selalu, xboleh simpan dalam box, xboleh dekat dgn bag lain.... sape sanggup nak jaga bolehla pinang ;)) mmg sekali pandang dah jatuh cinta kannn bersinar2 mcm mintak dipinang!


ni pulak perbandingan size! yg kuning tu besar sikit sbb new size of medium... saiz dia mmg cun xbesar xkecik. harga pulak beza sebyk rm1100+ dgn saiz lama (pink)

mengancam betol kaler2 this season!! mmg yummy sumi jelly nyummmms! hihi ni baru pink dgn yellow...belom masuk lagi kaler blue, green, gold, turqoise etc! dkt malaysia lmbt sikit la masuk. sebelum ni dah siap cuci mato kat website ;))



so yg manekah idaman kalbu smpi kelabu mataku??
 

Tuesday, April 8, 2014

Chanel Cake on My Birthday!


apa yg special sgt sampai letak tajuk chanel cake??

mestilaaaa special uols, maklumlah 1st time tempah cake fondant for besday!! sebelum ni kan beli jer kat secret recipe ke baskin robbin keee, kali ni kasi can la nak mengada2 tempah cake bentuk chanel boybag! huuuu excited sgt xdapat boy bebetol, dapat cake boybag pun jadiklah...erk

hah korang yg berminat nak order cake sebegini rupe, mmgla byk choice nak pilih bakery mana tapi ct just order kat ig... ct baru jer follow ig @dwenujang rupenye pemilik ig ni lelaki huuu pandai bro buat cake, dahla design berseni lepastu sedap pulak redvelvet cake tu!


taddaaaaaaaa memang ct request nak bentuk chanel boybag dan kaler fushia! ingatkan kecik jer, sekali sampai nahh besar dan berat!

mcm buat party pulak padahal mkn 3/4 mulot jer...mmg tak habis kalo simpan kat rmh!


cake tak termasuk black box tu eh... yg tu kena beli bag betol kat boutique ;p saje nak meriahkan suasana, baru la feel chanel birthday partayyy ;))


takkan la nak letak semua lilin kannnn


5 batang lilin dah mcm meriah sgt...jom tiup! hiks special jgk rupenye lilin nih...tiup xpadam padam! dah padam boleh menyala blk uols...jakun skit dpt lilin mcmni


lanqil org plg excited! tunggu bila la mama nk potong 'bag' nih??? boleh nmpk reaksi depa especially lan, depa ingat mama potong bag! aiyoooo mama potong bag.....

lepas mkn, tau pulak ckp 'tak sedapnye mkn bag!' bhahaha

depa bajet mcm cake BR eskrem tuh...sekali...redvelvet

sygnye lah nk potong ;( apakan daya... part yg besar boleh bwk pi ofis, ramai nak merasa chanel cake nih... ;p




alhamdulillah tinggal kenangan sudahhh

alhamdulillah jugak diberikan nafas hingga penghujung umo 20an... tahun depan threeeeeeeee series oh no nak forever 21 jer! ;( berangan jelah.. kenapa tah still rasa mcm adik2?? maybe sebab ct anak bongsu kot bhahaha org lain semua ct anggap kakak, iols jer adik padahal dah taraf makcik2 uols tinggal nak pakai spek jer, mata dah rabun. so next besday boleh mintak hadiah spek ;))


korang jgn lupa order dgn bro tu, pi tgk ig dia... cake ni rm200, delivery area KL rm10 okesss