Nuffnang Ads

Friday, September 8, 2017

Salam Aidiladha!


salam 17 zulhijjah! sekejap jer kan dah seminggu kita berhari raya qurban! ekceli, raya qurban lah kita umat islam sepatutnya kena merayakan dgn meriah...tapi aidilfitri yg terlebih sakan...lumrah manusia...hurmm mcmane pun sambutlah dgn semampu mungkin, pakai baju baru sbb kita dianjurkan memakai pakaian elok semasa raya kan! 

utk yg buat qurban mungkin lebih terasa kemeriahan raya qurban nih. kita yg xbuat, just duduk tunggu jer la org hantar daging tuuu...hihi

mmg mabuk daging, daging fresh buat cicah dgn air asam! perggghhhhh terangkat bak hang! ;p


so kita xde buat qurban sembelih lembu atau kambing. kita pegi posing dkt Masjid Zahir ptg tuh! hihi ...tu jerla sebagai kenangan raya qurban thn ni...cantek kan masjid ni? antara masjid tertua di asia tenggara tau! selama puluh tahun hidup kat bumi kedah tapi baru kalini teringat nak pi photoshoot dkt situ...;p taernyata sgt berbaloi...


persiapan alakadar jer raya ni, sampin dgn songkok pun takde! ampun mak nakk


si adlan tak ikut, so tak cukup corum lah! nasiblah tok imam tak halau...hihi


angkat geng posing! si aqil, kaki nak ke mana tuuu



tajuk gmbr ni, saya sepohon pokok pisang...


teringat pulak mama, masa zaman kekecik dulu pun posing atas meriam mcm ni!


setiap inci sudut dkt masjid ni adalah sentimental value! sesuai utk nak acah2 posing ala model ;p bila lagi kan??!!


owh ni bukan wall dkt masjid ya...ni dkt KFC stadium ;p lepas posing perut lapo, nasib ada org nak belanja mkn kepci! 


gambar masa pagi, sempat bergmbr dgn mak dan adek badek lain! tapi takdela semriah aidilfitri... makkk kita geng ya!

btw, korang raya mana? meriah ke idokkk

Wednesday, August 23, 2017

Genting Highlands Premium Outlet


taktahu bilanya siap? sehinggakan ramai yg upload pic pic mereka ke sana! rasanya dah 2 bulan siap...barula kita pun berasa nak pi terjah...takdela teruja mana, seronok jenjalan tmpt baru jer. nak ikutkan sama jer konsep mcm mitsui ke JPO ke kan...

so ada masa bolehla  naik genting, 5 6 thn gakla xnaik GH! huhu ni aqil 1st time pegi, terujalah pakcik tu.

sampai sana pun dah petang, kita tgk ada skyway baru lah! boleh naik dkt GHPO jer...sesambil menyoping boleh naik genting terus! tiket pun xmahal. not sure ni laluan baru cable car atau guna laluan lama jgk tapi dipendekkan.

selesai beli tiket, kena Q lah... omgeee maknusia jgn citer lah semua pun teruja nak naik! setgh jam jgk kena beratoq. memula aqil sgt teruja tapi semakin lama semakin lemau sbb lama q! ahahaha



si adlan ckp xnak naik dh sebab gayat... hihi. hurmmm selama ni dok naik xgayat pulak...dkt mt titlis sana lagi gayat! yg terbaru dkt mt kachi kachi... ;p 


dok tak diam bdk nie. org dh la tgh gayat...


sesampai kat atas, tgk mane peginya theme park! tgh reno agaknya... byk perubahan selama xdtg genting nih. ada mall baru jgk kat atas sana. kitorg naik kejap je sbb pkl 6 dah...dtg xde plan gini lah ye



hutan dah gondol.


haaa kalo korang nmpk, ni kedai2 yg ada di GHPO. rasanya mcm lagi besar dari JPO sbb ada 3 tingkat! kita xla sempat masuk semua, kita pilih2 jgk kedai. tapi kalo korang nk beli adidas mmg best...

then byk restoran. kita mkn di the ciken rice shop! kalo dkt KL xpandang sgt kan, tapi kat atas sana terpaksala sbb xbyk restoran jual nasik! haha. mak lapo nasikkk, anak2 pun...


nak maghrib dah time nie. cuaca makin sejuk lah...


oleh sebab dekat dgn KL so korang bolehlah pegi. takyah pegi JPO lagi dah...



haaaa ni kedai utk bdk2 tu...si lanqil dapat senapang, adeeb lak beli bebola api kat sini...xpela asalkan hampa bahagia.

mama pulak ofkos la beli pakaian sukan! sbb semangat nk bersukan semakin membara! ;p

so korang silala terjah GHPO ye, boleh sopim dlm cuaca yg cool takde peluh2 lagi dah.


Tuesday, August 1, 2017

Photoshoot


sesungguhnya kalo di aloq staq ni, masjid albukhary lah antara masjid tercantek yg boleh kita rakyat jelata pi bergambaq. gambaq akan jadi cantek seperti dalam poskad! huhu. tak caya, cubalah! kalo guna dslr lagiiii la marveles uols. tapi kalo guna potrait dalam ipong pun dah cukup cantek dah...

fefeeling model uols...biaq pi la sekali sekala, lagipun iols nak join contest dari galeriariani! alhamdulillah tak sesia sebab menang dlm contest tuh... ;p


masjid albukhary ni cantek sgt mcm suasana di istanbul! selain tu masjid zahir juga merupakan masjid tertua di asia tenggara yg masih kukuh dan elok di bumi kedah ni.


haaaa ni contoh ambik guna setting potrait. cantek bukan? kalo hp huawei pun dapat buat mcmni.


cantek ke idok suasana tghari tu! tgkla kombinasi kaler, dgn hijaunya, langit membiru...ditmbh pulak iols yg merah jambuuuu huhu


hehe kat sini jer picca beratus2! nasib xde org time ni...


bersama org2 disebalik tabir ye! penin kepala mama nak handle depa... ;p

so pada yg datang aloq staq, jgn lupa posing kat sini ye! nescaya gmbr anda seperti poskad!

Openhouz TLDM


tahun pertama iols berkhidmat dgn navy people ya! sebuah organisasi yg besar yg berada di merata tmpt... so dapatla merasa openhouz yg meriah, jemputannya bukan setakat tim di KL saja...

tah mana pegi pic gerai2 yg iols snap...suasana yg meriah, bebudak lak siap dapat angpau! thanks kpd pengurusan tertinggi navy tldm!


bwk boboiboy ni, tapi yg ruginya depa takmau mkn sgt! cuma mkn laksa dgn eskrem! si adeeb lak pulun cendol mama! haishhh laaa, terpaksala mama ulang 3 kali ambik cendol...huhu

semua menu sedap2! kambing bako dgn sate xsempat nak ambik, perut dah penuh! mau taknye kenyang mkn cendol tuh...


deko yg menarik di setiap gerai...


suke bebenor si aqil dgn vespa nih! nanti mama beli scooter ye, kita ronda2 taman...hihi mama ada lesen moto tapi tak penah naik moto sejak dpt lesen... ;p


yg bestnya gerai2 ni semua hasil kerjasama setiap unit di bawah MkTL. skrg ni berada di hadapan gerai keteow grg! well done, memang membangkitkan mood hari raya...


kitorang pun tak melepaskan peluang posing kat sini! katanya gambar terbaik akan menang hadiah... hurmmm dah 3 minggu ni, takde pulak keputusan sape yg menanng... hihik

puas posing kat sini tau! budak2 tu pun sgt memberikan kerjasama... ;p



baju kurung yg sweet ni dari minimalace! berkenan ke??? kalo ye, silalah terjah ke butik minimalace dgn kadar segera.



eawahhhhh suka pulak depa dok atas beca nih! sampai org lain tak boleh nak posing, tunggu turn lama sgt...udah2 ler bagi org lain pulakkk

till next year navy people!

Thursday, July 27, 2017

1st Openhauz


terlalu banyak jemputan OH tahun ni...semuanya di ofis lah, kawan2 tak ramai yg buat...huhu. 1st OH dapat jemputan dari ofis lama, minggu pertama masuk keje dah boleh sambung makan ketupat dan rendang! sebelum tu sempat la puasa 6 sebyk 3 hari...im blessed thn ni cpt habiskan puasa 6 tuh...


cantek ke deko diorg nih?? hihi. mana2 pegi pun mesti nak cari tmpt nak posing, deko sape plg win agaknya...ni baru OH pertama, byk lagi menanti utk dikunjungi. btw im wearing arianiRTW! tahun ni tahun ariani agaknya, ada 3 pasang baju raya beli dgn ariani. kaler yg sweet buat ku jatuh hati...


my feveret adalah sate! kenyang mkn sate, yg lelain xmakan pun xpe dah...lemang lembut terbaik air tangan staf UHT!


macam xde org lain melainkan kami berdua! ahaha. cantek x pic ni? diambil dari hp huawei tau! tq en pathma for da nice picca! lepasni beli huawei pulak la! bye3 iphone... ;p

Wednesday, July 26, 2017

Raya ke 2 Be Like!

 

syawal pun dah melabuhkan tirainya....selamat dtg zulkaedah! tapi byk lagi cerita hari raya belumm diabdikan di sini....huhu. i is terlalu malas nowadays... ni pun nasib2 jer, i have no ideas too! ;p

ini entry raya kedua ya. biasanya raya ke2 kita akan pegi menziarahi sanak saudara yg terdekat jer...yg dekat ni sebelah mak, kalo sebelah arwah ayah di kulim nun...macam lama jer xpegi kulim! sejak ayah dah xde nih, sedara mara makin menghilang, dulu arwah yg selalu ajak pegi melawat, arwah memang rajin menyambung silaturrahim... alfatihah utk arwah ayah.


hari tu settled 5 buah rumah! nmpk mcm sikit tapi jenuh seharian berjalan! perut toksah habaq la...penuh! rumah last la kesian, sbb rmh last kita dah kenyang...minum air pun dah cukup. huhu

btw kita dtg pun dgn niat nk menziarah bkn nk menketedara* ...hhaha agak kasar bunyinya ;p


ini rmh maklang, rmh agam yg akhirnya tinggal bersorangan...begitulah adat hidup, bila anak2 dah besar semua akan meninggalkan rmh keluarga...yg tinggal hanyalah kucing sebagai peneman dikala kesunyian... ;p


ini 3 generasi... mak, anak, cucu...cicit jer tak lama lagi dapatlah.....


haaa bdk nila taklama lagi nak bagi cicit kat tok dia...


best kan bila da port menarik nak posing... ;p


ini rmh toksu kesygan... pening kepala toksu tgk ramai sgt rakyat jelata melawat beliau! semoga toksu dipanjangkan usia dan semoga berjumpa lagi thn dpn... generasi tua semakin meninggalkan kita, hargailah sementara masih ada, dengarlah cerita2 mereka kerana nanti takde dah org yg nak cerita sejarah keluarga kita. jgn sampai lupa asal usul keluarga ya!


ini rmh maklang tapi gmbr maklang nanhado! hurmmm yg tinggal hanyalah generasi y yg rajin posing...huhu


dan..... perjalanan menyambung silaturrahim pun diteruskan....

jumpa lagi!