Nuffnang Ads

Saturday, April 20, 2013

Oh Emas!!


owh my!!...minggu ni saje asyik la ternmpk org post status harga emas turun mendadak kat fb! memula xde la nk teruja apa kan sbb xde rasa nk beli emas, lagipun bln lps baru jer beli. T_T

then makin hari makin ramai pulak dok suruh  menggalakkan kwn2 beli, hati pun meronta2 nk p usha kedai emas terdekat lah!

masa tu emas rm165/gm..then ada yg kata rm135 pun boleh dapat tapiiiii kedai emas tang ceruk mana ke kan? dkt tganu/klate mmg la murah xmacam kat habib jewels, pohkong, emas sri pinang etc! org KL xde tmpt lain kot nk terjah melainkan 3 kedai fofular tuh...

semlm usha lagi kat habib jewels klcc, emas dh rm155 pastu habib kasi diskaun lagi rm6, maka jadi rm149/gm. ramai org serbu mcm nk beli ikan jer! masing2 korek tabung time nih, ada yg nk trade in. tapi bkn masa yg sesuai pun nk trade in! ni masa nk tambah emas, bkn trade in ye..huhu

tapi kan bracelet dia mmg cantek2 lah. tapi kat pohkong even sri pinang pun semua design bracelet cantek2. kenapa eh?? *pengsan kat situ

sgt menggalakkan kaum wanita menmbh koleksi! betollah pada penggemar emas kuning mmg akan sentiasa tmbh. bgslah beli emas drp beli benda lain yg xde nilai pastu.

sooooooooooo jadilah pembeli yg bijak oke!

jgn lupa byr zakat emas pada yg ada emas sekerat tgn tuh...hiks


3 comments:

~Beb~ said...

Kt mlk byk kdai emas murah. Huhuhu. Mne2 kdai kt bandaraya tuh cuba stop n usha. Mmg rmi makcik2 berbelanja.

Faiza Erina Rahmat said...

cantik cincin siti,,, kita pun tgh dok menservey nak sambar cincin 1,,, hihihi

Norlidawati Jaafar said...

Cantiknya cincin
Harga tengah jatuh ni
elok kumpul emas bebanyak huhuhuhuhu
saya ni newbie blogger jemput la meriahkan blog saya
umielman.blogspot.com