Nuffnang Ads

Wednesday, December 18, 2013

WW: my cheeky son


tajuk yg tak relevan dgn wordless wednesday nampaknya........haha belasah jer la labu, oleh sbb hari ni rabu so kena masuk dlm WW jgk........

eh mcm lama jer tak citer tentang budak2 nie. sebenarnya nak review tentang qil (aqil) jer... tapi kebykkan pic berdua termasuk lan tooooodak (adlan) hihi. depa ni dah mcm twin, saling syg menyayangi dan kekadang saling bergusti. berbulu mama menengoknye.......biasalah budak tgh nak besar, tmbhan pulak dua2 boy. kalo ada sorang lagi boy jadik boboiboy lahhh pengsan mama.

tak boleh imagine org anak ramai, umo dekat2 dan semuanya boy!! mesti maknye hari2 jadi hulk T_T

erm berbalik kpd citer sebenar, sebenarnyaaa qil dah nk masuk sekolah tahun depan tau. (citer lan takdak tetiba citer qil) masuk sekolah bukan bermakna qil dah 7yrs. hiks

qil baru masuk 4 tahun, tahun depan. means nk masuk sekolah main2 jer pun.....




makpak zaman skrg, anak even 3yrs dah masuk skool main2 kan....bdk zaman skrg pun dah cerdik sgt. kecik2 dah pi sekolah. 

agak2 depa bosan tak kalo 4yrs dah masuk sekolah then sambung 5yrs 6yrs sebelum masuk standard 1? 3 tahun jgk tu sebelum masuk sekolah betoi...

ada satu citer nak share, sorang budak ni awal2 makpak dah hantar masuk sekolah, memang genius pun budak ni. akibat terlalu cerdik, lama2 dia jadi bosan nak pi sekolah. dia cakap cikgu ajar benda yg sama jer...hah tgk?? dah pandai bdk2 zaman skrg... then masuk standard 1, parent dia hantar sekolah tahfiz teruih...

agak2 qil jadi mcm ni tak? mak risau jer sbb bdk ni cargas semacam. boleh kategori dlm budak perangai pelik. haha maklumlah anak no 2 org kata perangai lain mcm sikit.... org kata, bkn saya kataaa

dulu masa umo setahun dua tu dia pendiam sgt... asyik kena buli dgn abg. tapi lepas peristiwa tu, dia jadi lain sgt. peristiwa demam panas tu... aqil dah mula lasak, mulut murai ckp tak berenti kekdg, byk soal, suka marah2 pendek kata semuanya berubah dari pasif to aktif! mak feeling shocked ;))

umo 3 thn dah pandai, cakap pun takde pelat baby. 

cuma yg merisaukan, qil ni panas baran. takut cikgu kena marah dgn qil pulak nanti haha



walaupun ada sedikit baran tapi qil kadang2 romantik sgt... suka peluk cium abg lan. syg dia kat abg dia. abg tu kdg2 rimas jer qil suka berkepit dgn dia.

qil pandai ipad pun sebab berkepit dgn abg layan ipad. now qil pulak conquer ipad, abg dah tak berani nak masuk line kalo taknak kena amukan qil. qil dah gila kuasa skrg ni taw... pening mama cani


walau cane pun, mama harap qil dapat kurangkan lah sikit hot temper tuh sebelum masuk school! dan jadi anak yg penyabar, tak kelam kabut sgt mcm selalu. apa2 mesti nak dulukan dia. qil oh qil cane pun mama tetap cintakan qil ;)) ahaks
 

3 comments:

Effanina Mokhtar said...

COMEI2 ANAK CT.. MCM IBU NYA

p U t 3 r ! z A said...

Alahai comel betul cerita Qil ni hehehee....

p U t 3 r ! z A said...

Alahai comel betul cerita Qil ni kn :)