Nuffnang Ads

Friday, July 4, 2014

Hukum Puasa Tetapi Tidak Bersolat


taktau nak cakap camne...berpuasa ni tak wajib utk kanak2 ribena pra-sekolah tapi diorg still kena puasa kat sekolah tau... agaknya teacher nak ajar budak2 tu puasa hurmmm

ct takdela paksa lanqil puasa lagi, lagipun adlan tu dah la takde selera makan, lepastu nak suro puasa lak, rasanya lembik terus...so ct ingat tahun depan nak ajar puasa, okla 7thn

seronok jgk tgk anak2 kwn yg baru 6thn dah boleh puasa sampai ptg.... si adlan ni ct tak berapa harap sgt lagi ;))

kalau si aqil berpuasa lagila pengsan terus mcm nih!! tapi kat school, teacher still suro depa puasa... balik dari sekolah tu terus mintak makan, lapaq sgt... kesiann



so apakah hukum org yg berpuasa tapi tidak mengerjakan solat?

dah tentu solat tu lagi wajib. perkara pertama akan disoal kelak, so bila tak solat, maka amalan lain pun tidak sempurna malah tak diterima Allah swt... hanya dapat lapar dan dahaga saja. wallahualam ;)

1 comment:

Nor Hayati Ramli said...

Alhamdulillah..terima kasih infonya..

Nak Kurus Cara Sihat