Nuffnang Ads

Monday, September 15, 2014

Katil IKEA


bestnye time school holiday ni kan... jalan lengang, pi keje pun tenang hihi ok2 tu citer lain, yg nk citer sgt ni pasal perabot IKEA...

tips taknak bersesak belaga bahu montot kat IKEA senang jer, pi pukul 10mlm... boleh jalan lenggang kangkung sambil suro aqil posim kat perabot / part yg mama suka.

almaklumlah sekarang ni mood nk mengemas rumah, nak la cuci mata kat IKEA. yg sebenarnya nak beli box utk letak toys lanqil yg bersepah. asyik tak cukup jer, haritu dah beli tetiba nak kena beli lagi? pelik sgt, byk sungguh naa benda terpakai yg nk simpan. penuh rumah dgn box IKEA jer, berpuluh-puluh dah. rasanya semua pun suka beli box kat IKEA kan? haaa

tapi bila jalan2 dalam ni, ct suka tgk perabot. cantek jer, kena jer susunatur tu.. macam nak angkat letak dlm rumah sbb comel sgt kan... part hall ka part bilik tidoq ka dapoq ka semua menarik! perabot murah ka mahai ka janji pandai deco deco dah nampak mcm exclusive.

yg geram sgt tu, ct berkenan sgt kat katil besi budak nih. dah lama nampak, ada dua kaler black n white! tapi tula ni katil gegurl, kalo tak dah lama beli utk lanqil hihi teringin nak buat bilik english style utk budak2. almari dgn cabinet baju dah ada cuma katil jer mama tak beli yg elok sikit. adlan masih tidoq dalam baby toddler cot, badan pun nak sama panjang dgn cot tuh... kesian dia sampai terkeluar kaki bila tidoq. dah sampai masa mama kena tukaq katil dia.


eh eh apa qil buat tuh. sebenarnya dia cemolot kanggaroo tuh! hehe sbb kat rumah pun ada kanggaroo, noty qil nih.

mama cuci mata jer, boleh menggila bila dtg IKEA nih. semua berkenan!


 sofa comel nih pun mcm nak angkat bawak blk! lupa nak belek berapa harga dia.




 suka jer aqil duduk dlm kerusi teloq nih hihi




qil pun layankan jer, maklumlah dia kan assistant mama. boleh bertahan ikut mama window shopink, bila tak larat sgt jer dia berbunyi ajak balik. sori qil sini takde toys so agak bosan kan? ;p



so mama beli bebear ni jela eh utk qil?? beli 2 ekoq sbb mama tak boleh tgk benda2 somel mcm nih!


benda2 mcmni bermusim. mama cari bantal yg dulu tu pun dah takde kat IKEA, ingat nak ganti bantal adlan tuh dah masyam, malangnye dah tak keluar lagi... alah bantal kecik corak yg semua makpak beli kat anak tuh? yg kaler hitam corak2 tuh... aaaaaaaa ct tgk ramai jer beli utk anak memasing kan? bukak fb tunjuk pic anak sape tah tidoq kat bantal tu, pastu adlan ckp 'kenapa baby ni tido kat bantal abg???' haaaaaaaa kan dia pun ingat bantal dia haha

ok pencarian katil lanqil belom berakhe. hope jumpa yg sesuai... tapi taknak la katil bentuk car tuh... cepat bosan mcm tu... belajar dari pengalaman, beli perabot yg tahan lama sikit, taknak yg cepat jemu gitu... eh boleh ke camtu? ye sebab kadang kita beli ikut suka, tak sesuai dgn dinding la, kaler tak matching la, tu jadi cepat jemu... so kita beli yg selamat okess

1 comment:

mama leen said...

comeynya perut.. hehe