Nuffnang Ads

Friday, January 16, 2015

Minggu Bukak Sekolah


minggu 'bukak sekolah' ni semua makpak kebizian laa hantar anak memasing kan...kalo ada 6 anak sekolah cane? hehe

ni baru ada 2 org sekolah...tapi takdela kelam kabut mana...c adlan dah standard 1 walaupun baru masuk umo 6 thn bulan doplas thn lepas...adlan nmpk ok jer masuk sekolah baru.

minggu ni masih relax2 pi sekolah...hari 1st jer mama jenguk adlan, tu pun tak teman dia sepnjg hari...biar dia berdikari ;p walaupun muka ada 'cebbek'





lunch time mama jenguk adlan, Alhamdulillah utk darjah 1 dapat tingkat bwh, takyah menapak  naik tangga ;))


bwk sekali bdk qil tinjau sekolah c abg...sebab hari isnin dia masih xsekolah, rabu baru stat utk preschool.


haaaaaaaaa tu dia dah keluar lunch! muka tu nak nangis jer, bila ternampak mama baru nak senyum...maklumla 1st day kat sekolah besar, belum bermesra dgn kawan baru...


kantin pun tak jauh dari kelas, mknn pulak disediakan utk new students. so senang byk laaa takyah q beli di kantin! legaaa sbb adlan belum pandai kira duit ;p



sunyi sepi jer nampak, budak darjah lain-lain belum keluar lunch







nak makan pun tercari2 tertinjau2 cari mama! tiap meja, khas utk 1 kelas, so senang teacher nak pantau mana budak hilang...hihi




susah pulak nak makan pun kena paksa! budak lain dah nak habis licin dah nasik tuh...adlan baru dok berkira2 nak suap...adlan ni kurang sikit selara makan dia...kalo lapo sgt jer dia mkn habis! risau mama cani.

tapi hari lain tu, mama tanya dia cakap makan jer...tah makan byk mana...;p ayaq sirap dah habis tenguk, nasik dok byk lagik




hari ke 2 pulak, adlan dah berdikari naik school bus! budak2 zaman skrg ni dah pandai, takyah makpak tunggu makan minggu! esok2 ok la tu kan...nanti dah dapat kawan  baik, tah2 taknak blk rmh ?? ahhaa

btw adlan sekolah sampai ptg, so dah tak blk rmh lunch time, sambung terus jer...sampai rumah pun dekat pkl 5, dah mcm ofis hour! begitulah life budak zaman skrg............

3 comments:

NorDiana omar said...

saya masih belum berpeluang hntar anak sendiri ke sekolah, tapi still ada pengalaman anta anak buah ke sekolah. seronok tgk gelagat mereka,maklum la masih kanak2.teringat zaman diri sendiri masa sekolah rendah dulu :)

yoorin melacolea said...

lunch box tu sekolah sediakan ke? sama je semua.. bagus sangat mcm tuu...kadang2 anak2 ni dia tengok kawan jugak..kawan selera makan die pon nak makan even kat rumah boleh siap gaduh nak makan punya pasal kann..huhuhu..

siti said...

yup utk sethn ni sekolah sediakan mkn...itula hari 1st aritu mmg dia xnk mkn...dah pesan suro mkn sbb blk rmh lmbt kan