Nuffnang Ads

Monday, October 17, 2016

Iphone7 launch in Malaysia

 
yup iols salah sorang candidate yg tercalon utk membeli iphone7 pada hari tersebut iaitu hari launch kat Malaysia...hihik! iols takdela teruja mana, cumanya tetiba rasa mcm kena beli henpon baru sebab henpon lama dah ketandusan gb! iols jenis simpan segala maknena photo n video dalam hp utk tatapan kendian hari, sebab tu la full sokmo!
 
so sebelum hari kejadian, iols dah googledate iphone7 mula dijual di Malaysia! n tetiba jgk dapat emel dari machines mengatakan ip7 kuar dan mula dijual pada 14 oktober...so ok dah dapat exect date...iols sebelum ni bukan jenis beli ip pada hari launching ya...selalu beli ip pada bulan januari...tapi kalini tidak! iols pun tak tau situasi sebenar nak beli ip!
 
so okay, tengahari barula iols pegi machine klcc...suasana mcm biasa tertib saja takde rusuhan ke apa...kih2
 
sebelum tu iols pegi try try ip7 yg tgh display tuh...taktau apa bezanya dgn ip6! cumanya ada sedikit improvemen la opkos...camera upgrade, kalis air, bateri tahan lama etc!
 
maka beratur la iols pada hari kejadian, katanya taklama, cuma setgh jam gitu...kena ambik order dulu ya then baru tunjuk kertas tu kat cashier...ewahhh pengalaman sungguh ;p
 
then queue dekat sejam jgk rupanya...hukhuk. sebaik dapat air mineral dgn roti free! maka baliklah iols dgn seketoi jongkong emas di tgn!

 
tudiaaaaa si jongkong emaih! iols decide ambik yg paling besaq teruih! besaq dari segi saiz dan gb! soooo welcome my newbaby iphone7plus 256gb rose gold! bangga dapat beli uols hahaha. pasni boleh selfie dgn ambik video adeeb byk3! adeeb tentu suka...hurmm. then nanti akan dapat perisian bokeh, n boleh guna sebagai dslr. so I can survive without dslr when traveling soon...yeayyyh
 

1 comment:

Irene Dahayu said...

wow... tahniah sis... buakan senang nak beli mahal cen ni...
btw, phone lama tak nak lego ke? kot bada rezeki.