Nuffnang Ads

Wednesday, February 15, 2017

Lastday in Istanbul!



phewwww ada ni haaa tgh nk update citer last di istanbul! huhu...korang mesti tertunggu2 kan! ;p yela dah sebln iols xmuncul di arena blogging nih! malam ni free, budak2 tu tidoq awai soooo bolehla bukak laptop jap...

sebenarnya tak berapa nk ingat jalan cerita sebab dah 2 bln balik dari istanbul! huh, boleh tak nk buat summary jer...ahahaa

ok haritu dah lastday kat istanbul, flight agak lewat petang, so sempatla pagi tu kita jenjalan area apartmen iaitu galatasaray! rupanya dokat yo dgn apartmen kitorg! yg aritu naik cab, bolehlak kena tipu, dibawakkan pusing2 pastu charge mahal! huh, padahal jalankaki pun xsempat lenguh even menapak naik bukit sikit laaa

galatasaray tu kitorang dah pegi masa hari pertama lagi, area taksim square jgk laaa...situ shopping area.


                                          say hii to AhPin (nama kucing adlan di istanbul) ;)



                                      situ jugak ada HRC! sempatla grab tshirt utk adeeb dgn FM! rasanya lebih               murah dari HRC aussie!


jalan2 masuk lorong2, rupanya ada jgk jual bahan mentah macam ikan, udang, sayur, buah etc! kalau la jumpa hari pertama, dah lama ku goreng ikan mkn dgn nasik panas2! malangnya hari last nk blk baru jumpa tmpt nih! dahla selama di istanbul mkn sardin dgn ikan bilis dgn bubur jer...huhu


sedap strawberi depa besaq2 murah lak tu! tapau la 2 bekas, habuan nk cicah dgn nutella kat apartmen nanti!


sepanjang lorong ni ada jual souvenir tapi xberapa menarik, so xbeli kat sini. aritu kita dah borong kat grand bazaar dgn spice bazar dahhhh.


biarkan mereka menjadi penungguuuu huhu


cuaca haritu boleh tahan menggigil! fuhhh mmg xtahan rasanya! yg si adeeb dgn aqil relax jer beli eskrem, tapi mama tumpang sekaki lah, eskrem depa sedap betul sampai sanggup mkn dlm kesejukan...




padahal jari beku!



hehe ada pulak yg snap pic adeeb! rakyat depa pun xbeli eskrem...kita selamber mkn


perut pun dah mintak mkn, kita mkn kat situ jer ada restoran beso...hurmmmm nk mkn ape eh hari last nih??


takde apa sgt yg boleh masuk tekak melainkan isi ayam nih! jam menunjukkan pukul 1 lebih, mohla balik apartmen siap2 nak ke aport! huhu sedihnya meninggalkan bumi turki nih...mcm xpuas jer berjalan dlm sejuk2...tak boleh nk relax2 sebab menahan sejuk...next time pegi musim bunga pulak lah...huhu nak tgk tulips dpn blue mosque!!

istanbul...tunggu aku datang lagi ye! ;)

No comments: