Nuffnang Ads

Friday, October 27, 2017

Home Makeover by Laureahomefurnishing!


assalam n haiiiii uoooolllls. so now memang sebulan sekali lah nampaknya iols muncul. korang pun mesti dah jarang2 berblog kan. ni kalo jumpa blog iols mesti tgh google nak buat home makeover or nak hire laurea home furnishing kan! 

ok... sebenarnya seminggu sebelum raya haritu dah siap makeover nih.... macamana iols boleh jumpa ID laureahomefurnishing nih? sebenarnya dah lama, agak bertahun jgk la so tahun ni barula belek intagram depa! makin hari makin tak tertahan tgk ID diorg yg ala2 english home country. sebenarnya nak tempah perabot pun boleh, sofa, dining table n curtain. deco items pun byk di laurea dgn harga yg berpatutan! eh eh, bukan nk promote mcmana ka tapi bila iols survey2 mmg di laurea agak murah la deco items such as mirror or vase.

so iols decide nak hire laurea buat hall rmh... sofa brown yg lama pun dah let go, tinggal rak tv jer xde org nak beli..huhu sadis! sebenarnya meja makan pun iols nak letgo tapi belum jumpa serius buyer lah...

ok makeover ni aku decide nak color turqoise atau biru2 sikit... so iols bagi la idea nak mcmana kan n pilih fabrik curtain n sofa. carpet pun diorg bagi pilih bersesuaian dgn bajet kita. makin besar bajet makin nmpk luxury lah rmh uols. iols ni bajet sederhana jela...


so rail utk curtain tu iols naikkan lagi so bila pasang langsir nanti nampakla rmh tu luas sikit. ternyata rmh nmpk bsr kan!! dulu ada ekon atas langsir tu tapi terpaksala bukak pasang di area lain. tapi sampai skrg tak pasang2! hahaaaa. makanya berpanas la iols masa musim panaih nih!

kita customize sofa 3 plus 1,1. pastu rak tv pun tempah jgk. tak suka yg bsr2, so cinonet jela rak tv iols tuuu.


owh lupa, sebelum tu laurea dtg pasang wallpaper dulu. iols pilih wallpaper bentuk wainscoting nih, so xpayah psg wainscoting betol lagi kan!! bijak tak iols? n jimat cost ofcozzz

cantek ke idok carpet tuuu...hihi. mmg dah lama iols nak corak mcm tuh! cumanya kusi tu hat lama lah, laurea just tukar bantal tu jer supaya matching dgn tema.


tampak ekslusif kan! hihi. tak perlu rmh banglo utk nmpk ekslusif kan ;p


candlelight tu dah berkurun, bila laaaa nak tukar kan! ;p


satu marble side table dan satu lampu meja sudah memadai dgn ruang tamu iols... eh x, sebenarnya laurea tukarkan side table tu dgn carpet supaya bajet tak bertmbh. lainla kalo nk tmbh lagi bajet beli lagi 1 side table n lampu tuuuu


harga pun tak buang lagi uolssss haha tapi skrg dh hilang dah. tah sape yg cabutkan! mesti si adeeb.


haaaa carpet ni la laurea tukarkan dgn carpet lama yg tak kena tema! takpela janji kena. pastu letak orkid kat situ.


orkid ni memang menaikkan seri rmh tau! lagi2 yg warna putih!


owh cermin beso ni pun kita tempah dgn laurea. tapi siap lepas raya lah... harga ikut beso mana uols nak. cermin mcmni pun menaikkan seri rmh tauuu n rmh nmpk luas.


dkt rak tv pulak laurea letak bunga beso dgn frame gmbr jer. simple but nice kan! then ada frame beso kat dinding. tv tu pun tak berganti...hihik biarkan...pinau mata bibik tgk tv rosak ;p


deko atas coffee table! sebenarnya iols tak berkenan coffee table n carpet ni kecik sgt. so iols pun mintak laurea ganti. so iols pegi laurea di putra height survey yg mana sesuai, maka tukarlah marble coffee table yg berat 10 tan tuh! haha. yela kang adeeb panjat takdela runtuh ke tertonggeng ke kan... nak deko rmh pun kena tgk rmh tu ada bdk kecik ke idok... panjat2 kang terblk meja tuh. somemore takleh letak byk deko items such as pasu... so iols request taknak pasu byk sgt. so far setakat ni frame gmbr tu jer retak sbb adeeb jatuhkan. pasu masih stable.

nasibla frame jer, boleh tukar. kalo pasu??? menangisi mak nakkk


sukanyaaa iols dgn bunga putih nih, nmpk cam rmh mak saleh sgt! thanks laurea for making dreams come true!!


rak tv jer nmpk kosong sikit. nih putih2 nih tak lama lagi hitam lah dgn bekas2 tgn... huhu

btw pada yg tercari2 ID, boleh jenguk tgk dipersila ke ig laureahomefurnishing okes! diorg pakar buat wainscoting dan wardrobe cecantiks ...hah cpt jenguk!  ada rezki kita pasang wainscoting pulak laaa