Nuffnang Ads

Thursday, March 31, 2011

pengantin lama


yer..pengantin lama dh msk thn ke 3 pon..hihi


tapi pengantin lama bila tgk org kawen, koleksi baju pengantin, pelamin, gubahan hantaran yg terkini..............konfom rase cam nk wat kenduri blk kan??? haha *giler


rase teringin nk pakai baju secantek ni..dduk atas pelamin seindah itu..huh berangan jer le...


sonok pulak tgk pengantin skrg, boleh melaram dgn baju / dress yg pelbagai fesyen..xle mcm fesyen yg same jer...designer2 pon dh kreatif, gabungkan mcm2 jns kain dlm 1 baju..sgt teruja!








pelamin skrg bkn main kreatif lagi..kalo xhias bunga2 segar mcm tu mmg xsah! ada yg guna bunga hidup, lagi lah nmpk fresh! tapi bajet byk skit la kan...

now, trend letak kusi camni..



sepesen jer bentuk kusinye..white colour plg mendpt sambutan kan?



adeh...cantiknye bunga2 tuh...menyerlah!



bunga tgn pon kemain lagi...kebykkannye bunga rose yg menjadi mangsa..xpon tulip...


cantek sgt3!!
ok, nk verangan dduk atas pelamin yg ade bunga2an rose merah dan putih.....heh

Wednesday, March 30, 2011

jagalah gigi bayi anda


Penjagaan gigi dengan berus gigi yang lembut :


* Setelah gigi tumbuh, gigi perlu dibersihkan sekurang-kurangnya dua kali sehari.


* Gunakan tuala basah yang lembut untuk membersihkan gigi.


* Terdapat juga berus gigi bayi yang lembut di pasaran. Bayi yang kecil tidak tahu meludah jadi penggunaan ubat gigi tidak perlu untuk bayi pada umur begini.


:::kesian waz..gg atas dia mcm dh terhakis..yg bwh ok jer..sbb2nye adalah...


Masalah gigi :
* Menyentuh masalah pergigian yang serius boleh dialami oleh kanak-kanak ialah karies rampan (rampant caries).



*Keadaan ini adalah di mana gigi kanak-kanak menjadi reput dan hancur dan akhirnya tinggal tunggul-tunggul sahaja. Keadaan ini menyebabkan kanak-kanak sentiasa sakit gigi akibat infeksi dari gigi dan gusi.



*Ia diakibatkan oleh kehadiran gula dari susu, susu formula dan jus yang sentiasa bertakung dalam mulut bayi untuk masa yang lama. ( susu mamil yg waz mnum didpti ada gula tambahan! )



*Juga berlaku apabila bayi tidur dengan botol susu dalam mulut semalaman atau penggunaan botol susu untuk jangka masa yang lama sepanjang hari. Tindak balas bakteria dalam mulut terhadap gula ini akan menyebabkan kerosakan gigi berlaku.



*Jika merujuk kepada masalah nursing bottle caries ini lebih ketara selepas bayi berusia tahun.



*Jadi langkah-langkah pencegahan mesti diambil awal iaitu sejurus selepas gigi tumbuh. ( gg atas waz susah nk diberus berbanding bwh..)



*Sementara itu amalan pemakanan sihat perlu diamalkan. Berikan makanan yang seimbang.



*Lebihkan pemberian buah-buahan dan sayur-sayuran untuk pembentukan tulang, gigi dan kulit yang sihat. ( waz xnk mkn nasik apatah lagi mkn sayo! )



*Elakkan dari memberikan bayi sebarang makanan yang manis pada umur semuda ini. ( waz suka mkn coklat + jus + vitagen! )



*Jangan lupa bahawa bayi dan kanak-kanak gemar meniru gelagat ibu bapa. ( suka mkn mcm mak dia mkn! ) Jadikan proses pembersihan gigi satu aktiviti yang dibuat bersama.

kelebihan PB

STICKY POST ~~~~~ Highly Recommended for all ladies especially those yang suka CANTIK, jaga BODY SHAPE, nak KURUS, etc.



Trying to CONCEIVE? Bagi mereka yg susah nk mengandung...try Premium Beautiful now!


Ada CYST atau FIBROID?


Sakit CONSTIPATION? tidak lawas membuang air besar..


Masalah SLIP DISC? Premium Beautiful is recommended by America Chiropractic Association (ACA)


Selalu kena MIGRAINE atau GASTRIC?


Mengalami IRREGULAR PERIOD FLOW;


Anti-SAGGING BREAST?!


BREAST FEED MOM FRIENDLY! Material kain yang lembut, mudah untuk diselak dan tidak menekan nipple!


Alternatif untuk CONFINEMENT Pilihan BERJUTA ibu-ibu bersalin.


*

*

*

*


Ini adalah antara kelebihan PB yang memang terbukti mengandungi FIR.


Far Infra Red (FIR) ialah: Sinar gelombang elektromagnet yang mempunyai jarak gelombang antara 3 – 1000 ┬Ám. Sinar yang paling selamat dan berguna untuk kehidupan.



Macamana PB disediakan dengan FIR:

Platinum sbg bahan asas dicampur dgn 40 jenis serbuk batu galian, kemudian disuntik ke dalam fabrik, lalu hasilkan gelombang tenaga bila bersentuhan dgn kulit. Gelombang itu dikenali sebagai sinar infra merah jauh (4 – 16 mikron).


Macamana FIR Membantu manusia:


1. Melancarkan aliran darah

2. Membersihkan darah

3. Menggiatkan proses metabolisma



KEISTIMEWAAN FIR

- Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh.(NO MIGRAIN)

- Meningkatkan kadar metabolisme.

- Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan.( NO ASTHMA)

- Mengelakkan pertumbuhan bakteria.

- Mengeluarkan peluh asid.

- Menggalakkan tumbesaran lebih teratur.

- Mengekalkan kesegaran badan.( TAK LETIH)

- Mengurangkan kandungan asid dalam darah.( ELAK GHOUT)

- Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit.( TAK LEBAM)

- Tidur lebih nyenyak.(TAK BERDENGKUR)

- Menghilangkan bau badan.

- Menghilangkan kulat dan fungus. (BERSIH BADAN)

- Membersihkan udara dalam badan.

- Mengekalkan kepanasan suhu dalam badan. (TAK PANAS, TAK SEJUK)

- Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik.



...Warranty seumur hidup ( lifetime warranty)


...Servis pun percuma seumur hidup ( kes patah, tercabut cangkuk, boleh repair )


...Superbrand Produk (pengikhtirafan berasaskan kualiti produk dan penjualan yg byk)




FREE TRIAL, FREE FITTING N FREE GIFT!



PAY CASH / CC / RHB EASYPLAN INSTALLMENT



...dont hesitate to sms or call me at 019-6677485

Tuesday, March 29, 2011

4 jenis high heels yg saya suka

kali ni nk citer topik kasut / high heels la pulak kan...tapi jenis yg aku suka tgk suka nk beli tapi kdg xpakai pon..heh


high heels mmg belambak kat shoes rack rmh..byk membeli, hanya 1/2 jer terpakai..


ku mmg jns kalo dh selesa pakai 1-1 kasut tu, dok ulang yg tu jerlah kan..lain2 tu kalo rasa nk pakai baru la ambik sarung kat kaki...tu pon kalo p mana2 function la baru nk cari blk high heels yg meletop tuh...;)


percayakah anda dgn ketinggian iollss ini, kaki i hanya bersaiz 5???


maybe anda pecaya tp kakak i xpecaya okeh!!! pelik kah kaki ku tidak bersaiz 7,8 dgn ketinggian 155cm jew pon??


dia xpecaya dan tension sbb xleh nk pnjm! hihi..kasut2 tu pon ku xtau nk lantingkan kat sapa, kdg2 kalo mak dtg kl..ku pelawa lah dia..'ambiklah mana2 kasut yg mak suka...'


kemain lg mak..dia ambik wedges! haha



ok..dh dh..ni aku nk tunjuk jenis kasut yg aku slalu dok bli..ada jns yg sedap pakai + senang nk jln laju ( kes lmbt smpi ofis )..xmudah terpleot ker kan...


tapi yg plg best tuh wedges lah kan...xde la nk kontrol2 jln sbb takut terpleot ke ape ke..wedges ni dh support imbangan bdn kite nih..wedges ni seswai dipakai santai2 sebnrnye..kalo pakai dgn kebaya nmpk mcm tebal la pulak tang kaki tuh...hihi..tp ku hentam jgk pakai g ofis!


antara style yg ku suka bli mcm ni >>> bwh ni...;)


now, dok berjinak2 bli high heels camni lak..walo tinggi mane pon heels tu, kalo tapak nye tebal xkan terasa sakit kaki okeh..tu tips nye...

pastu kalo cam mls nk pakai heels..ku suka sarung sandal bertutup camni..simple but nice sbb ada diamond kat tgh2 sandal..atleast berseri lah skit kan...kalo x cam kasut ballet lak...




dan yg plg byk kat dlm rak kasut tu ofkos la heels mcm ni...belambak2! nk sdekah jew kat sape yg nk...:D

Friday, March 25, 2011

hijau bumi tuhan

lps strawberry farm, kitorg g bergewdikss lak..*eh berposim kat cameron valley plantations!


dulu dtg xde pon posim2 camni..kali ni kite posim skali anak2 yer! huhu

indahnye!




eh eh bdk ni dok angkat tgn xhbs2 lagiii


ladang strawberry al mansor?

keesokkan pagi lps brekfes coraison porridge sausage nasik lomak ketiaw grg fruits etc...hah mcm byk jer kan mkn? tp tu bkn sorg mkn tp semua..hihik..kitorg pon bersiap2 nk terjah strawberry farm yg slalu p tuh...
nk kata slalu tu xdelah tp sblm ni penah p...
kat c2 maybe salah 1 tmpt yg buat icecream blend strawberry...sbb tu mesti nk p c2..nk bantai mkn eskrem puas3! heh




semlm ptg dh p terjah cni tp malangnye dh tutup, dh dkt kul7mlm pon kan...so harini harap2 bkk lah..hsbd mati2 igt cni dh tutup trus! padahal bkk jer...
kul10 org dh mula meramai, walopon tmpt ni tersorok skit ke dlm tp ramai pulak yg tahu...




bli 2 paket strawberry suda...*bajet xsuka mkn sbb tu la bli skit...
pastu bli 2 eskrem...ku mcm bese la lps mkn nk mkn lagi...so pastu suro hsbd bli lg 1! hantu btol! antu eskrem lah...

letak topping strawberry byk2, baru lah rasa marvellous!

waz xpuas ati mak xbagi mkn eskrem..dia protes naik atas meja trus...!

owh...qeqel pon mkn jgk! kemain lagi ek....


waz teruja sgt tgk buah kaler merah2 bergantungan, pastu slamber je p petik! dia petik yg kaler ijo k! tuan ladang nmpk kanggggg..matiklah

qeqel xde perasaan teruja lgsg nk petik..muke cam xde mslh jer..

dah ler 2...mkn mkn dh..posim posim dh........moh ler p tea farm lak!

Thursday, March 24, 2011

Hotel De La Ferns, CH

smpi tanah rata dh dkt 530pm pon..sambil tgk2 hotel mane nk nginap..ingat nk dok hotel dulu tuh, century pines..tp bila drive lagi ke dpn ternmpk hotel baru nih..nmpk mcm baru, tu yg rasa hotel ni hotel baru...
so, komfom dok hotel ni jelah, tepi jln jer senang..hsbd trus g check in..yup! ni mmg hotel baru siap thn 2009! hihi betollah tekaan tadi...
disbbkan bwk kakak skali, so mntk 2 bilik yg bersambungan..harganya 5oo, pastu ada pakej diner steamboat, kena tmbh lagi 100 jadi 600 lah..xde sen sen kan?? kot la nk ada sembilanpohsen ker kan..

waz dok hentam main lari2 lak kat dpn tuh..skali terjatuh terhempas kepala daaaa..ouchhh kecian dia, dgr bunyi kuat rupanya dia dh tergelincir kat c2...haishhh bdk nih lah..slagi xsakit slagi tu xserik..


hotel yg simple but nice! weolls like byk3! xpayah nk menapak jauh ke bilik, dkt sesgt lif dia dgn receptionist...mcm ni lah customer suke...;)


bila msk bilik.....mak aihhh kemain luas beso biliknye, syiok ler ni waz dgn qeqel main kejar2 kang..xsangka ada 2katil queen, 2 katil single...mcm family suite dh!


waz dok tinjau, dok pike aktvt apa dia nk buat japgi....


suke tgk lazy chair nih...cweet jer kan...

siap ada balconi..permandangan dari tkt 2 bilik...


qeqel nanges lak tgk tmpt lain..beselah bdk2 nih..sejam dua lagi oklah tu...

hah...kan dh kate..?

ku p bli fresh icecream kat kedai sblh jer dgn hotel nih..anytime leh bli, xkira siang mlm hihi..ni dh magrib dh...