Nuffnang Ads

Tuesday, November 12, 2013

i Luv Batik Terengganu


ok ambik mood nk mengarang sbb dah 2 minggu menghilang...maafkan saya ;))

apa yg best di terengganu uols? sebenarnya last ct menjejakkan kaki di terengganu pada thn 2006...itu pun pegi kawan punya wedding, kalo tak mmg xsampai jgk kots...time tu tak brp kisah nk membeli batik sutera, just suka jalan2 kat tepi pantai jer...now dah dewasa sikit barulah kenal semua ini. hiks

eh dedulu pun suka jgk tgk batik2 nih, sejak kecik lagi dok tgk mak suka beli batik sutera. ingat lagi masa kekecik dulu mak bwk pi pasar payang. mak pun sama shopping sakan, now turun lah sikit kat anak bongsu.

pi terengganu ni mmg target nk beli batik sutera jer uols. maklumlah beli kat kl yg fana ni if batik crepe harga rm300+ lainla kalo regular customer boleh la mintak kurang lagi. tapi kat pasar payang pun takdela dapat murah mana... dah 1 kedai beli 1-2 pasang, mana depa nk bagi disc byk...lainla beli borong 20 pasang ke kan...

tgk corak terbaru mmg gila uols. new design tu corak paisley, tapi mcm xsesuai pulak batik pi buat corak paisley, xcapai maksud sebenar batik?? so ct xbeli corak tu...beli corak biasa. ct lebih suka yg simple xsarat dgn bunga2 dan batu bata swarovski.

batik yg penuh bunga/corak tu namanya ekslusif so ada mahal sikit lah...bagi yg xberapa kenal, ingat semua pun sama harga boleh dpt murah tapi tidak uols. harga ikut jenis kain dan jenis corak plus batu-batu swarovski. dan ofcoz corak lama boleh dpt harga murah sikit. tapi kite lak xbernafsu nk beli design lama kan?

  

omg ada menyesal jgk xbeli corak butterfly tu........ ish berbelah bagi nk beli byk3, samada nk pakai sendiri yg mana, nk jual yg mana. silap2 semua pakai sendiri...haru

lastly beli 8 pasang jer. check blk tgk warna lebih kurang jer...wah taste kalini kaler fefel dgn peach pulak...sayangnya xbeli kaler tiffany tu....hijau pun xbeli ;( ni mslhnya tgk semua cecantek!




kalo cukupkan 10 pasang kan bagus...tercicir kaler kuning dgn turqoise pulaks. eh yg design terkini byk kaler pastel...ct suka pastel, tapi kalau ada bright colour pun ok, malangnya design tu xde kaler terang...eh menyesal jgk xbeli kaler biru tu....



eh dlm 8 pasang tu ada 3 pasang nk jual okesss...sape nak tgk boleh wasap ct k! 0196677485

harga murah sikit la dari beli kat butik KL nih...;)

3 comments:

ela said...

salam dear...comel sgt akak tgk siti...kak e.la your silent reader tau..suka tgk u sgt2

siti said...

hi kak ela...thanks ek jd reader blog nie ;))

moon bulan said...

Assalamualaikum sis...

Berminat dengan sutera?

Sila like page

FB : TSUKI MOON SHOP
INSTAGRAM : TSUKI MOON SHOP
EMAIL : TSUKIMOONBULAN@GMAIL.COM
SMS/WHATSAPP : 017-6052330

THANKS.