Nuffnang Ads

Thursday, March 20, 2014

Ramai Penipu di Instagram!

rasanya ramai dah masak sgt dgn kehadiran penipu bisnes online ni kan? tapi kenapa kita still terpedaya??

meh sini nak explain...hihi dah terkena baru nak berhati2 kan?? 

siti mmg selalu berhati2 kalo nak beli barang online ni... sebelum beli tu, ct akan check dulu kesahihan samada meragukan ke tidak. tapi kalini nasib ct xbaik, kena jgk tipu!

knp ct tertipu??? sbbnya ct nak sgt beli monopod, nak cpt dpt, xkisah beli kat ig mane pun dan pecayakan ig yg direkemen ini...

instagram penipu ni telah di rekemen oleh seseorg yg berpengaruh jgk la dlm ig, so ct pun add minah yg menggunakan ig sebagai neylly_shop, walaupun letak picca muka 'dia' taktau betol ke tak kan...
mcmana org boleh rekemen suro tgk ig dia?? sejak bila dia guna ig ni utk tujuan menipu? dari segi followers following mmg ramai tapi gmbr2 produk dia jual sikit sgt? maybe dah lama ig ni wujud sbb nak kumpul followers ambik masa sikit kan...maybe sbb org rekemen ig dia so dia cpt dpt followers...

ok, sblm beli monopod yg dia jual tu...ct dah belek telek setiap pic produk, walaupun dia xguna pic dgn watermark sendiri, kebykkan pic yg sama dan yg latest dia jual monopod iaitu produk hot masa kini. dah tentu ramai org berebut nak beli, so cepat la dia dapat kumpul 'duit' hasil menipu tu...

 
sebelum nk bankin, ct dah rasa tak sedap hati pun...mcm sesuatu jer dia ni. dalam setiap pic dia keberatan nak kongsi no hp...
perasan kan pic monopod tu sama? dari segi like pun xbyk xsmpi 10 org pun...tapi mcmana org still nak membeli dgn dia ni? sbbnye org mmg tgh mencari2 monopod ni, harga yg dia tawar pun murah katenye bagi diskaun smpi jumaat jer! lepastu ada 1 pic latest dia kate diskaun setakat 'today' jer...so td kata jumaat kan?
ct ada komen nak beli monopod kat 1 pic tu...lepas ct bank in. ct cari la blk pic tu tapi dah takde. ct check kat jumlah pic dlm ig dia dah berkurang dari 33 kpg jadi 29 kpg... so mcm sesuatu dah kat situ...ct dah mula syak walaupun sebelum bank in pun ct dah dpt rasa sesuatu...







walaupun ct wasap dia, dan dia reply elok... smpila ct bank in katanya suro cecpt bank in sbb dah nak packing!!

bila dh bank in (rabu), keesokkannye baru dia ckp akan pos pada jumaat. nmpk x? ingatkan bank in cepat tu, dia akan pos cepat???

ct dah hilang pecaya dgn dia ni, then ct mntk tracking no, katanya akan bagi 'kejap lagi'... esoknya (sabtu) baru dia bagi... masa tu ct mmg redha jela kalo2 betul dia ni penipu...

so pada (isnin) baru ct check tracking no tu dan mmg 'not found'!! ct wasap dia lagi dan dia dah xreply! ct check ig pulak pun sama not found! sah dah la kat situ....

ct tggu masa jer nak wasap makian ceramah agama sikit kat dia...esoknya baru ct serang dia dgn 1 wasap yg pedas. kalo tak insaf xtau la kan...dan memang ada sorang lagi terkena dgn dia ni, beli monopod jgk...

kekwn kate, dia ni bukak byk ig palsu. so korang pls beware la lepasni..sebbaik harga monopod tu kurang dari rm100... tapi dah brp ramai pulak kena tipu??? mmg kembong meletop la ko mkn duit haram tu ek...tggu balasan tanah kubo utk ko wahai pompuan...



ct dari awal lagi snap picca picca ni, boleh nampak kan? apa yg dia up tu...nak mengaburi mata org! nak suro org bagi rezki kat dia??? phuiii

so ni no hp dia 017-847 4569

acc no BSN 0200341000040215

1 comment:

Rose Azadir said...

memang kalau shopping on9 nie kena hati.... anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer