Nuffnang Ads

Tuesday, November 18, 2014

Bye Bye Genius Aulad


ooo owh dah penghujung tahun, sudah menghampiri cuti sekolah! makanya sekolah sekolah pun sibuk dgn 'report card pick up day' ataupun convo... some GA dah buat convo minggu lepas but GA tempat budak2 ni baru nak suro pi ambik report card...

overall progress budak2 ni ok ada peningkatan dari sem 1 ke sem 2... cumanya budak2 ni ada satu pe'el pelik... iaitu.........berat mulot! haha anak org lain suka bercakap, tapi budak2 ni taknak bercakap pulak kat school. hurmmm takpolah janji hampa faham apa yg diajar. u know who u are! dekat rumah cakap nonstop, bising... boleh pulak diam kat sekolah!


tahun ni adalah tahun terakhir adlan kat GA sebabnyaaaaaaaaa tahun depan dah naik standard 1! cepat pulak budak ni besaq, bila masa dia kecik? eh eh tula kadang kita tak sedar pun diorg membesar, dok fokus kat adek sampai lupa kat abg hehe

some parent tu busy sampai tak sempat tgk progress anak, tu yg tetiba tgk tau tau anak dah masuk sekolah rendah ;p some parent yg taknak terlepas moment moment dengan anak dari bulan ke bulan, tahun ke tahun... biasanya ibu lah yg surirumah tu, dapatla tenung belek telek anak 24jam kan...bapak takdolah, normal lah tu.


bila dah besaq pnjg nih, rindu pulak zaman diorg baby. so tgk la balik gambar2 diorg masa kecik. time umo 1-2thn tu lah yg paling best, tahun paling shomel... now ofcoz dah comot ;p takpe mama tunggu sorang lagi bakal keluar tahun depan! hehe

lepas ni sibuk pulak teman adlan pi sekolah baru... hope adlan cepat serasi dan selesa kat situ. bulan 1 mama dah sarat dah tak mampu nak teman adlan 24jam. masalahnya adlan ni jenis cenggeng, cepat menangis. dah la kecik, macam mane la dia nk berdikari eh hurmmmm risau pulak memikionye

sokay, biasala mula mula mmg la susah, take time sikit la kan... semua  budak pun mcm tu. lepas ni jgn seronok pi sekolah sampai taknak blk rmh sudahhh la. pagi sampai ptg kat sekolah, so takdela dok mengacau aqil lagi. qil tentu bosan abg takde kan...*pulak heh

aqil still kat GA. ni sorang lagi tak boleh pi school sensorang! ntahla mcmana haru biru tahun depan ;p

2 comments:

My Aisy said...

memang kan...rasa cepat je anak2 ni membesar...hehehe...bestnya tengok GA punya decoration...comel2 semua...

anis LOVELYanis said...

comel mak ngan anak2....

jom sggh rumah sy juga yea.