Nuffnang Ads

Thursday, December 11, 2008

11 dec 2008 ( bby dh 40weeks!)

erm harini due date nye...tp aku xda apa2 tanda nk bsalin lg..riso gak kang terlebey ari takot kna induce pulak...td p check up lg kat pusrawi, p pagi doc pulak xmsk lg so dtgla pulak sblah ptg,,nurse suro p 'blkg' nk wat CTG pulak,,ingatkan sat je..smpi setgh jam wat abeh gatai2 pewot aku,, pas bkk alat tu apalagi garu xhengat laa...kih2

hbis CTG trus nurse pggey msk bilik doc bib ( nama manja ) check bloodpressure sume,,doc komen CTG tadi,dia ckp heartbeat bby still ok bagus,ada 1 je kontraksi..pastu doc wat VE pulak (mcm menakutkan je dgr)ahaks...erm rupanya pintu rahim xbkk lg still ketat lg huhu (mcm anak dara lg laaa)

pas check sume,,doc suro mai mgu dpn lak..erm means 18hd laa..(lmbt lg nih) dh xsbr nk banak nih........tp ceben suro check lg senin nih 15hb ( senin ni wat CTG lg...)

huhu arini kna charge rm117 sbb wat CTG kalo x rm87 je....

6 comments:

TiNiE said...

adoiyai achu...bila leh banak nih...tak sabo nak tgk muka hero achu nih...sabo, sabo

♥♥ n.i.s.s.a ♥♥ said...

mak ai..biler nih? nisa tertunggu2 gak sms dr t..xdek..maksudnya minggu depan lah br banak ek..salah kira minggu kot..tu yg lambat nih..xpun baby suke dok salam perut mak dia yg sejukkk..

siti said...

tahler..pnat dh tgu bb xkuaq2 jgk..doc suro byk bejln ( rasanya sume sopin complex dh p tawaf )bila dh byk tawaf,byk pulak brg terbli,, lalalla

masniza mahmud said...

aik, bleh plak die postpone ye??? hikhikhikhik

Norizah Ibrahim said...

ishk...bila la mak buyung ni nk meletop!

:P

siti said...

kena mkn sup meletop bawu pewot ni meletop kot...