Nuffnang Ads

Wednesday, April 14, 2010

hari-hari akhe

...emm mggu ni masuk keje cam bese blk, wat mcm xde pape berlaku, mcm baru peknen 3bln hehe..yela stat dari 7hb haritu dh besedia nk bsalin anytime, tp sakit xjgk dtg kan..dh semggu excited tggu sakit :D
*
*
...skg dh mls nk pike bile nk sakit, nk dtg keje wat mcm bese..walopun ramai org asek dok tye jer, org yg aku xknal pon tye 'xbsalin lg ke?' huhu..femes jgk ibu2 peknen ni kan..ada yg kata 'eh perut dh turun byk dh tu'..means dh hampir sgt dh..mls aku nk jwp knp perut aku turun..ekceli perut aku mmg cmtu bentuknye, xbulat tp lonjong ke bwh..org yg xtawu mmg akan kata aku dh dkt nk bsalin ahaha
*
*
...dh 2/3ari perut asek mengeras. smlm rasa senak menyucuk dh, tp bila mlm ilang pulak senak tuh..hurm braxton hick ler 2...
*
*
...lagi 5ari smpi duedate, kalo xkuar jgk baby ni masa 40weeks nti, hrp doc +semggu lg la ye..ishk risaunye kalo2 kna induce, xsuke la sakit kna paksa nih..biar natural jer..dulu masa 1st baby, doc bg tempoh semggu kot dan mmg 41weeks baru bsalin. kali ni xtau le cmne, bknnye apa, kalo overdue nih takot baby lemas ke baby po po ke..sbb tu ada doc yg induce je kalo cukup 40weeks...
*
*
note: kwn2 doakan aku cpt & senang bsalin ye :)

4 comments:

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

hai salam kenal .. akak selalu baca cerita cik white ni. heheh

orang kata, kalau perut kita lonjong, biasanya mengandung anak lelaki, tp kalau perut kita bulat, biasanya mengandung anak perempuan. wallahualam..

apapun semoga selamat bersalin..

siti said...

yeke..pggil sy ct hehe bkn cikwhite..

aa kalo perut tajam, bby boy..tp ada gak perut bulat tu bby boy :)

namakusuraya said...

salam... tak tahu la nak panggil ct ker.. kak ct ker.. ntah.. ehmm apa ek...

sbenarnya nak ckp moga slamat bersalin.. masa semakin dekat kan.. tp da ada xperince 1st baby dulu mesti serba sikit kurang rasa risau tue..

siti said...

umo i 25 hehe..

aa krg risau tp nk cuba cooldown bila sakit walopon sakit bsalin tetap sama :)