Nuffnang Ads

Monday, May 10, 2010

aqil kuat


...teringat mase dlu, sblm aqil dilahirkan, mase aqil masih janin. aku tak expect time tu peknen sbb period bese la kdg lmbt 4,5ari tu normal la bg aku..mase tu maybe janin dh sebln. mcm2 benda dh aku buat..aritu pegi holiday dgn ceben kat JB, aku siap p massage lg kat hotel tu. bkn massage yg lembut tp dh mcm berurut lak, hbs sakit2 badan pas kna massage tuh..TAPI syuko, aqil tetap kuat kat dlm rahim. ada org kan sng sgt keguguran..sebbaik tu sume xterjadi kat aku :)

...pas 2,3ari massage tu, badan aku dh lenguh2, sakit smpi demam la..p klinik amek ubat..bkn stakat telan ubat demam je..ubat selsema pon. sbb pastu dtg selsema la, batuk, sakit pale..mcm2 ubat dh telan..lps dh tau yg aku terpeknen, mula la risau sbb aku dh telan mcm2 ubat..org peknen kan xdigalakkan mkn sume2 ubat tuh..risaunye aku kalo jd apa2 kat janin..TAPI alhamdulillah, aqil sempurna :)

...pehtu aku ada join pertandingan boling antara cawangan lak..siap p training lg. main xingat le..mane taknye sbb xtau kan kate peknen..walopon baru blk dari JB time tu, badan pon still sakit2 lg, boling harus diteruskan utk tidak menghampakan kwn2 he2..lagi skali syuko, xde apa2 terjadi kat aku...

...ya aqil sgt KUAT kat dlm! rasa terharu + xpcaya masa bsalin kat aqil..yelah mcm2 benda aku dh buat yg leh membuatkan janin gugur..syuko sumenye slmt :D..tQ Allah s.w.t atas kurniaan ini.. ^-^

nota: pusat aqil baru tanggal pd ari ke 17! lmbt kan :)

6 comments:

Ezzah said...

alhamdulillah...aqil mmg kuat. mujur x jd apa2. kuasa tuhan. :)

khairun nissa said...

kuat aqil nih! alhamdulillah kan.. rezeki dariNya

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

aqil ni sama macam anak sulung akak.. dulu akak mengandung 3 bulan, jatuh terduduk sebab dapru licin.. dada pun dah dup dap dup dap.. tp syukur tak jadi apa2..

bila dah masuk 7 bulan, akak terduduk sekali lagi, gedebuk jatuh bilik air.. siap jerit panggil hubby suruh tolong.. tp alhamdulillah, sikit pun tak keluar darah. syukur..

alhamdulillah kita dikurniakan rahim yang kuat..

siti said...

aa aqil kuat he2..

ct pon bese terjth masa nk p check perut kat klinik, mse tu nk kompomkan yg peknen ke x..mcm2 le :D

namakusuraya said...

ALHAMDULILLAH..sume nya selamat.. aqil sgt comel mcm ibu nyer (",)

:"♥Warnida:"♥ said...

alolo cumil nya.....:-)