Nuffnang Ads

Friday, October 17, 2014

3rd Pregnancy


kali ni malas betul nak kongsi berita baik ni... dahla mood malas sepanjang 3 4 bulan pregnant, now dah ok alhamdulillah barula ada mood nak shopping barang newborn baby hehe pelik2 jer mood makyong ni, mood shopping tu zero sgt, gaji pun tak berusik!... tapi sekarang tidak lagi ;p

owh now dah masuk second trimester, dah takde pening2 mual segala...but alhamdulillah sebenarnya ketiga-tiga pregnancy ni, ct takde alahan yg teruk. tak dapat bayangkan mereka meraka yg kena alahan berbulan2 tuh...seksa okes

ahaaa baru2 ni ada appointment utk details checkup, so ada buat 3D4D sekali, aqil temankan mama. saje nak suruh dia tgk adek dia. selalu cakap mama gemuk, ada baby bola dalam pewot. hehe agaknya dia ingat baby bentuk bola kot... so ni mama nk sgt aqil tgk pic sebenar baby bola!

ingatkan sekejapan jela menunggu sebab appointment khas kan... tapi lambat la pulak... sampaila mood aqil bertukar jadi cacing kepanasan. tak habis2 tanya bila doktot nak inject pewot mama?? hehe


sampaila turn mama, situasi cacing kepanasan belum reda... mama suro aqil tgk baby kat screen tuh... tapi budak qil ni dok buat perangai nak cepat blk. tangan pulak dok tak diam nak tekan mesin scan tuh... ok lepas ni mama taknak suro qil temankan lagi lah........mama nak tgk baby pun tak senang ;p

alhamdulillah semua ok-ok jer, sihat sempurna ;)) cumanya nak caption muka pun susah, baby pi tutup muka! terpaksa la pakar scan padamkan pic tangan kat muka dia...boleh edit gitew

buat 3D4D scan kali ni barula nampak jelas muka baby!  muka mcm abg adlan jer...so twin abg adlan lah nie!

balik rumah tu, si qil sibuk bagitau adlan yg muka baby mcm abg adlan...

ok fyi, details scan ni cost rm300. if just buat 3D4D utk tgk muka baby, gender tanpa details checkup tu maybe murahlah rm100 lebih...seingat ct, 4thn lepas ada buat details scan utk aqil cost rm200 jer...agaknya harga pun dah naik sama naik dgn petrol ;p


ok taksabar nak tunggu kembar abg adlan keluar ;))

3 comments:

Faiza Erina Rahmat said...

tahniah Ct untuk 3rd pregnancy ni,, take care k...

mama leen said...

baby apa tu??? tahniah

MommyJeeha said...

tahniah sis..love ur blog..

feel free to visit my blog..

http://mommyjeeha.blogspot.com/