Nuffnang Ads

Monday, October 27, 2014

Newborn Baby / Toddler Stuff


credit pic utk model mama ni ;)) gaya mcm nak dapat twinbaby  pulak sebab beli rompers both colour hehe tak kesahlah gender apa asalkan sihat sempurna adek lanqil tu...#jawapanstandard

topik kalini ct nak share outlet yg ct selalu beli baby stuff... dulu-dulu mata ni hanya nampak mothercare jer.. now dah nmpk mcm2 outlet...jadi rambang pulak ;p ct dah minat nak beli baju baby / toddler kat HM. even tak byk choice pun kat HM tu, utk newborn baby pun byk apparel berwarna 'selamat' mcm hitam putih. sesape yg tak suka kaler hitam putih maybe bosan sikit nak shopink kat HM..huhu

tapi utk rompers, ct byk beli kat mothercare sebab byk choice n kalerful.


haaa ni lagi 1 butik baru from UK namanya NExt! ct suka jer masuk butik2 baby kids stuff nih. kebetulan butik NEXT ni baru bukak di BV. biasala kebykkan butik from UK ni baju bajus dia lebih kurang jer pattern nya! yg meriahnya utk baby girl lah kan... confirm rambang mata! utk boy biasa-biasa jer hehe

uols bolehla usha butik NEXT ni bila shopink kat BV okesss..utk parents yg suka menstylekan anak mcm model cilik tu, sukala masuk butik2 mcmni... ct tak rajin, sebab tu lanqil pakai jer kasut crocs smpi comot. cumanya suka tgk parents yg rajin siapkan anak, belikan mcm2 design kasut. anak2 diorg pun suka jer bergaya kan.



baru2 ni ada butik baru bukak lagi...cotton on baby dkt klcc...  first time dulu jumpa dkt avenue k, tapi tak teruja pulak nak beli masa tu... bila dah bukak kat klcc ni, tiap kali nak pegi mothercare mesti singgah situ dulu (same level kan) walaupun newborn baby stuff tak byk, tapi bolehla cuci mata. toddler punya stuff tu bykla... ct just beli tshirt utk lanqil, 2 for rm60 hehe

kaler biasa la hitam putih pink kelabu asap utk newborn baby...



owh bila pegi shopink dgn member bolehla mintak tlg snap picca kan! biasa shopink hari jumaat, panjang sikit masanya. 

mothercare boutique is a must, tiap kali pi klcc, tak kisahla ada new stuff ke tidak, mesti nak kena terjah jgk... ada masa tu xbeli apa pun sbb takde baju baru ;)) bila masuk jer new items tu mula la rambang tapi sejak lanqil dah besaq pnjg ni, dah x byk choice pyjamas atau tshirt yg sesuai utk depa. too cute la baju kat mothercare nih.

ct suka cuci mata tgk kaler kaler baju, corak design pattern jer...tetambah yg gegurl punya!

1 comment:

Puan Jiha said...

saya pun suka MOthercare dan Cotton On kids....

H&M tak pernah pergi lagi...

anyway weekend ni start sales Mothercare kan ehehe