Nuffnang Ads

Thursday, May 19, 2011

ikan bako, bako!

sejak 2 menjak neh iollss suke sgt mkn ikan bako..petanda apakah itu?? heh. perlukah ada petanda bagai?




dulu aku bknnye pengemar ikan bako sgt..skrg ni jer...




kalo kat KL, slalu mkn kat sekinchan lah kan yg glemer skit...kat dpn ofis ni pon ada, tapi slalu sesak lah time lunch tu..ni nk mkn ikan bako mlm2 pehal? sebbaik ikan dia fresh lagi kat sekinchan tuh...




kalo x ikan kembong, ikan pari lah...ku slalu prefer kembong jer. pnah mkn kembong bako fresh kat kuala perlis dulu. isi dia mmg lemak sgt! ratah jer smpi berekor2!





ni ikan kembong bako + lala kat sekinchan ikan bako...sambal dia mmg camni eh? kalo kat kg sana, dia bg air asam! barula betol2 ikan bako...!




rasa lain la mkn kat KL dgn kat Kuala-kuala sana..rindu nk mkn kat Kola Perlis tuh...



blk kg baru2 ni pon cari ikan bako jgk. xsempat terjah kola perlis, kola kedah lah plg dkt...cari kat btol2 kola tapi xjumpe..last2 ikut GPS, ku pilih ikan bako kuala sg. Jalan lama nk ke Kangar, hah tu la Kuala Sungainye...




sebbek kedai tepi jln...tgk ramai2 kat c2, so singgah je...





nasik putih, ikan bako, daging bako, sup daging, ulam ulaman dan kerabu mangga sudaaaa

6 comments:

mama tisya said...

ikan bakar kt blkng istana mmg sedap..try la tp kedai yg kedua ujung...mmg rmi

siti said...

kat jln bellamy ek?

farah fauzi said...

adehh..tetiba lapor tgk ikan bako nih..

Ummi Rania Raffel said...

terliur weh tengokkk!

mama tisya said...

a'ah btul tu..dh pernh p situ ek?

siti said...

kak amy> ofismate yg bgtau, blom try lg..