Nuffnang Ads

Thursday, February 10, 2011

david c tourist guide

...ari ke 2 kat PAris, pas blk shopin light2 kat Galeries Lafayette, bergegas blk ke hotel..c DAvid nk dtg pick up kul1..kat sana mmg on time la depa smpi, jgn ko nk wat lmbt2 mcm kat MEsia yer..org sana disiplin tggi ok
...memula mmg xteringat nk book tourist guide tp bila ada sorg rakyat mesia yg sama nginap kat holidayvilla bgtau, yg dia ada p jln2 sekitar paris dgn tourist guide. so hsbd pon booking gakla, kena byr 140euro utk 3jam trip..dia kira kepala, sorg 70euro, sebbaik xkira skali waz..hukhuk..huishh dkt rm600 gak tuh, mmg mahal..tp kalo naik taxis 3jam pon sama gak regenye..so hsbd ok2 jela...
...David yg peramah, ckp xberenti2 lah..dia bwk kitorg pusing2 perancis, dari kwsn org miskin smpi kwsn org kaya..ada tu bwk p tgk rmh sorg artist perancis, bkn artis tp alah..yg slalu kita baca dlm buku sejarah tulah..ku dh xingat sapa nama...


hah ni ler rmh artist tu, dkt kwsn org miskin...kwsn miskin ni byk buat art, lukis2 sume..david xsinggah just benti seminit jer...

...pokok wine yg mengering dkt kwsn miskin jgk...

...david bwk p tgk church terbesar kat kwsn org miskin. church atas bukit tu mmg besar dan tggi. org perancis ni byk agama protestan *xtau nk eja...tgk depa punya church mmg menyeramkan..tu church yg 100thn dulu punya..kitorg xnk msk just tgk dari luar..dok luar seminit pon dh mengigil..ada snow pulak kat ctu, tu yg bertmbh sojuk...
...msk kedai souvenir, check rege..mak aii mahai berganda2 dari kat town..so, cancelll!
...ni tmpt fofuler, ramai model2 posim bergmbr utk mjlh sume kat cni..tah apa yg menariknye?

...salah sorg model fofuler yg bergmbr ari tu..kihkih


...hah ni la church tu, ada bentuk cam kubah lak..david ajak msk tp xnk xnk!


...pusing2 kat area org miskin dh hbs, pastu ke town pulak. c david bwk p kat tmpt yg kitorg xnaik dpn eiffel tuh..kat cni pndgn eiffel sayup2 jew..kalo memlm mesti cantek kan...

...skali lagi bergmbr dgn eiffel!

david kata ni tmpt org2 yg baru lps kawen kat church, pastu dtg cni utk wish cinta depa...


ari dh ptg, kete pon mula byk kat tmpt org kaya. tmpt shopin org2 kaya..david bwk p tmpt ladies likeee! ada Chanel, Lv, Prada...wahhhh sume designers belaka! hsbd kata 'jgn bwk ke cni, nti parah lah i!!!' ahakss..david kate lg, kalo org2 kenamaan dtg shopin cni, kedai akan ditutop utk org awam..

pastu c david bwk lagi ke church ratusan thn kat town, yg ni lagi cam scary..yela design dulu2 cam dlm filem omputih tu..byk patung org, patung binatang kat church ni...
...cuaca kat c2 lagi sejukkkk uolls, kuar seminit pon coat dh sejuk..mmg lagi xthn, sebbaik ada kedai kopi kat c2. so singgah jap mnum hot chocolate dgn kopi..david mkn roti pnjg sebatu, lapo katenye...org perancis mmg itu mknn ruji diorg, mmg marvellous! walllllahhhh! ahakss

mamat david ni peminat kete Mini cooper, katenye nk bli by feb..haha last2 sembang hal personal lak...

...waz time ni tdoq xsedar diri dh, bwkla p mana pon dia mmg xjaga. smpi hotel dia tdoq xbgn..penat ker?

...minum kat cni

then, truskan lagi trip ke kwsn shopin org kaya..memula singgah tepi jln kat musee de lourve iaitu muzium terbesar, 3jam pon xhbs jln2 dlm muzium nih..tp kitorg xsinggah sbb masa dh suntuk kan...


...ni pulak hotel org2 kaya nginap, Lady Diana pon pnah dok cni..kat dpn hotel ni ada lagi butik chanel..geram jer tgk cam nk msk...


kat cni pon sejukkkk jgk..bergmbr lah kejap sbb c david ni rajin lak snap pics byk2...msk2 van trus gigil!


...4jam jgk la c david spent utk kami, dari kul1 smpi 5lbh..waz kemain lena smpi hotel pon mata xbkk lagi..letihnye ko nak...ku tgk anak gini, aku pon join skali..maka bermulalah episod tdo awal..so, mlm kitorg xkuar. terperuk tdoq jew! hebattt

1 comment:

bun_nee said...

alamak.. bestnya g paris..

alamatnye :
hisbani che mansor
bank persatuan malaysia berhad,taman damai perdana, wakaf che yeh, jln kuala krai,15050 kota bharu kelantan. tenkiu yayang