Nuffnang Ads

Wednesday, February 16, 2011

tower bridge bukan london bridge!

...dulu2 slalu ingat london bridge tu yg ada 2 tower tu kan..org slalu dok sebut london bridge jer, smpi ada lagu pasai london bridge nyanyian fergie!
...ari ke2 mmg plan nk p posim kat london bridge dulu, pastu baru p tmpt lain kalo sempat..kul8pg dh kuar, sebbaik cerah awal, xmcm kat Paris kul10 baru nk cerah...
...decides naik cab jer drp bus..dh kuar time org nk p keje, jln pon jem skit lah..pastu jauh gak dgn hotel..tmbg dkt 30pound kot, mahal seyhhh
...ckp kat dreba taxi nk p london bridge, so dia pon drop kitorg kat c2..aku dgn hsbd pon terpinga2, mana london bridge nye??? cari punya cari jumpe signboard jer..bridge nye xde! yg jumpe hanyalah pisang..ada org jual pisang kat kaki 5 tu...bli 2 jer, cukuplah nk bli setandan watpe...hihi



mkn pisang dulu tgh2 org sibuk nk p keje..ku malu nk posim lbh2 kat cni sbb ramai org rushing p keje..so, inilah london bridge! ada korg nmpk cam bridge x?? konpius2...

london bridge station...stesen ketapi bwh tanah kot ni...

misi mencari bridge yg femes tu bermula, jauh gakla menapak dari london bridge..atlast, jumpe gak bridge tu..sayup2 mata memandang..
kwsn cni lapang jew, waz sonok la kwsn lapang cenggini...


bdk ni hentam p jln atas rumput lak, cantek rumput tu kena pijak dek waz! ada ke signech kate xleh pijak rumput?? xde kot...

hah, kat cni jer port terbaik nk posim dgn tower bridge! xde tmpt len dh...


sejukk okeh pagi tuh..


now, baru ku tau yg ini adalah tower bridge!

...berjln lagi ke dpn sana, cari bustop bus original tour...



...lama jgk tggu bus ni xsmpi2...kul 1015 barulah smpi..kitorg rushing skit, hbag kat harrods lom setel lagik..dh tu kul 11 dh kena check out! apa da, awal sgt kena check out..bkn ke slalu nye kul 12?? tidak ku phm...
...naik bus ni benti kat stesen mane tah utk amek cab ke harrods pulak...tmpt lain dh xdpt pegi lah..masa dh suntuk, eurostar blk Paris kul 210pm..hukhuk..nk p london lagiii!!!

7 comments:

~SHiLA~ said...

k byk cite kt pegris cm g 18ari 18mlm ;))
k pat tnjk pic cebinier lala nbeg lv :-"

siti said...

aa cebinier nbeg lv bli kat ps :-j

Putri_Aizat said...

bestnyer...cantik gambar gan bridge tu..

Fazemy said...

Erk...akak pun ingt tu london bridge..bkn erh..huuu

siti said...

kan? sume org igt tu london bridge! tipah tertipuuu

Myra Jay said...

Cantik sangat tmpt2 kat sana tu.. tringin nak p tp tak tau ler bila..huhuu

siti said...

join bizz nih insyaAllah dpt lah pegi nti...:)