Nuffnang Ads

Wednesday, February 9, 2011

shopin mall terkenal di Paris

hari ke 2 di kota cinta paris...
walopon tdoq time mesia, kul6ptg paris dh ngantuk okeh..siap terlelap smpi kul 1pagi, pastu mata pon cerah blk..wat solat jamak pon dh nk dkt subuh! apakah mengantuk sgt kat sana..yg bestnye kitorg xmandi mlm pon. mandi sehari skali jew huhuu. walopon xmandi tp ktiak xmasyam k...so, xde hal d c2..
bgn kul6pg, siap mandi pastu p bekfes..citer bekfes nti2 la k hik2. ni nk citer pasal nk p Galleries Lafayette yg xjadi p mlm tuh...


dan..perjlnn pon akan bermula d cni..ari senin, kedai pon dh bukak..baru happening sket..senang nk cari coat, winter boot ke kan...mmg niat nk bli winter coat 1 kan paris, ate..kat cni kan lelawa coatnye..20euro kire murah hbs la tu..kat mesia xde rm400/500 jgn mimpi.. hehe. sbb tulah ku malas nk bli kat mesia..dh tu susah nau nk jumpa yg cantek sket...


jln punya jln, jumpa kedai jual coat, boot sume..singgah jap. tgk coat mmg cantek2 tp still xbli lagi..just bli tshet paris dgn glove jer..tokei kedai lak org islam dari arab. rupe, ade gak org islam meniaga kat cni kan...

waz lak ralit dok tgk kren tu. bdk ni mmg teruja kalo jumpa kren. smpi ajak msk kedai pon xnk, dok berdiri mcm patung kat tepi tuh..sebbaik xlari ke jln..kang 1hal lak...

...nk ke Galleries Lafayette, just jln straight jer. ada la 1km lbh dari hotel kami..cni sonok jlnkaki sbb bgnn dia rapat2 kan, xde cam kl..susah nk melintas jln...
...sonok jln kat cni sbb kejap2 jumpa kedai spek, pastu kedai mkn, pastu kedai pakaian, pastu hotel..syok tgk mcm2 hehe





dah nmpk Galleries Lafayette pon, tapi sblm tu ada la kedai jual kasut boot, singgah jenguk2 kalo2 ada boot yg bekenan tp nan ado..pastu kat dpn tu ada la stall souvenir lak, singgah lagi bli FM xhbs2..xcukup2 ke?


nampak x, nampak x?


...huhu akhenya smpi jgk dan syok sbb dh bukak..xsabar mau cari hbag lah!


memula syokla dok snap gmbr, pas snap LV trus ada pakgad kate 'no camera plsss'..huhu sokay2..
...msk Chanel skadar nk check price, tp hbag kat cni sgt sikit smpi xde yg bekenan lgsg..kat klcc lagi byk ok! rasenye kena p kat kedai Chanel sendiri kat luar sana, baru ketahuan kan..

...pastu tgk kat LV lak, org adalah meramai. ramai dgn warga asing dari china! depa dok kerumun kat kaunter, aku nk check price pon xnmpk k! so, xyahla check, len kali jerlah...target bkn nk bli LV ponggg
...cari MiuMiu xjumpa lak kat groundfloor! haihhh xkan xdak kot..kata glemer? jom kita p tgk kat tkt. 1 lak kot2 ada..haaa mmg ada pon..mall apa gini, bhgn hbag smpi ada 2 floor?..huhu
...ku tgk hbag MiuMiu yg bekenan tu. ada la dlm 2kaler. tu pon hitam dgn pink jer! alahaii, org dh la semangat nk bli, kaler pulak xdak...hukhuk *pasrah disitu
...xpelah kita bli winter coat aje, jumpa yg cantek kat Zara. ada soldes..maka dptlah dgn harga 79.99euro..rm320 gakla..kenan yg merah tp mahai lg, hsbd kata 'buatpe bli mahai2, pakai sethn skali jew...' so, ku ikut ckp hsbd sbb dia yg byrkan :D

...mls nk bukak jaket, biarpon berpns lam shopinmall tu..kang ssh nk sarung lak kalo bkk2...leceh..sementara hsbd susukan waz, aku pon merayau la kat tkt.1 pastu cari hsbd blk, nk suro dia tanyakan harga hbag..ate, ku xfasih berbhs english kan, kang mcm ayam dgn itik lak. sama2 xphm!



...kuar dgn hati yg pasrah xdpt hbag tu..tgk kat luar xde lak kedai MiuMiu, yg ada Chanel LV Prada, Selvato Ferragamo..ku xnakkkk..nk MiuMiu gak! sokay2, esok kita cari lg...

...pakaikan blk jaket kat ini bdk..kena cpt2 blk hotel sbb kang kul 12 ada org dtg pick up! kitorg mau jln2 lagikk..yeeehuuu

1 comment:

mama darwish said...

Hai cikWHITE, ada Tag awk :)



http://mama-papa-darwish.blogspot.com/2011/02/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html