Nuffnang Ads

Tuesday, August 2, 2011

ikan freshhh

haritu blk kg mmg plan nk mkn ikan bako fresh. tapi hsbd lak rekemen nk mkn gulai ikan temenung (kembong) fresh kat kola kedah! mcm dia lak org kedah siap bgtau nk mkn kat c2 hihi


dia tawu, sbb dh pnah p mkn dgn kwn kat c2 tanpa mengajak haku okeh... then masa nk p tu pon boleh xjmpa jln...sbb dlu pegi ikut jln lain, kali ni ikut jln lain pulak...


katenye sedap sgt gulai ikan kat ctu...


warungnye kecik jer mcm warung kg kg...dkt dgn pelabuhan kecik.


org adalah meramai tp servis sgt tiptop! 5mnt jer mknn smpi....mmg bagosss lah, walopon warung jer pon kan...


belasah smpi 12ekoq ikan. 8 ikan dlm gulai, 4 ikan grg...mmg marvelous wa ckp~ huhu bayangkan ikan tu lembut sgt, smpi pegang pon boleh patah...itu menunjukkan yg ikan tu tersgt freshhh


lps hbs mkn... kita mau byr la kan, alih2 makcik tu kate 'diorg wat sedekah nie'...hsbd masih xphm, masih nk byr...aku dh phm lama dh...sedekah means 'kenduri'! diorg wat mkn free sempena nk sambut posa katenye...


syuko xterkata la kan....dh la blasah smpi 12 ekor...nk tapau bwk blk pon xboleh dh sbb kenduri...

warung tu dkt dgn pelabuhan bot2 kecik...patutla freshhh, boleh bli kat cni jer...




geramnye tgk ikan2 freshhhh, rasa mcm nk bli semua! kalo mcm ni hari2 pon aku mau mkn ikan!~


rm3 sekilo jer kooo

tapau 2kg suda....



puas ati sgt2 sbb hajat nk mkn ikan fresh tertunai...;)

5 comments:

eima said...

tp klu belah utara mmg jenis gulai panas ....ikan for sure la fresh tambah2 kat jeti tu...


balik kg ni aku nk cari la warung tu

abah khalisha said...

fuh sedapnya ni..abah selalu kalau blk umah mak mertua mesti hari-hari makan ikan segar, udang segar, sotong segar pasal rumah dia dengan dgn jeti tmpt naik ikan..kt kampung benggali tu ha..penang mai

siti said...

eima> mesti mkn kalo blk kg sbb dh tau tmptnye huhu~

abah k> untung kan dok kat jeti...hari2 mkn ikan pon xpe, kat kl ni ikan dh keras kematu

-Sara- said...

bagos2!..sib baik tak tempek pic lauk pauk tu sume..tunjuk gmbr ikn mentah jee xpelaa ;))

siti said...

xjadik tnjuk takot sara terlior :p