Nuffnang Ads

Wednesday, July 13, 2011

orchard road yg glemer!

sementara tggu bilik kosong, kitorg kuar g city...semestinya la pegi orchard road..pelancong kalo xpi sini kan xsah...



org kate kat orchard road byk butik2 designers! tu yg teruja sgt nk p tgk...hihi



taxi drop kat shoppin mall ape tah kat orchard rd tuh. kena charge lbh krg 12sin dolar...memula aku p msk butik coach kat c2, saje nk sevey2 harga kot2 lg murah dari KL ke kan...tgk purse zipper tu pon dh 545 dolar! mcm mahal jer....



n aku rasa coach mmg mahal kat sana. hbag coach sophia sachel pon dh 1045 dolar, means 2k lbh la...kat KL 1900 je, tp xtau la dpt GST fund brp kan...



mls lah nk bli kalo cenggini...tapi kan byk hbag baru banding kat KL, blom ada jenis tu...

xlama dok dlm mall tu, kitorg pon kuar jln2 sekitar orchard rd. hah mmg berlambak2 designers butik uollsss! mcm nk msk jer butik chanel dgn LV tuh, tapi mls sbb dh tau harganya...tggu lah bli kat europe lg heaven! hihi




sekitar orchard rd mmg crowded penuh dgn manusia! mcm kat jln TAR gayanye...


perut dh lapo sgt, dh kul 3 dh...singgah kat another mall kat c2..rupe mcm pertama complex jer, penuh dgn kedai2 camera!

cari restoran apa yg seswai. xde apa yg best melainkan pizzahut jer...



puas mkn, waz dgn qel pon kemain lapo. waz sibuk main belon smpi kene org blkg...bdk ni mmg dduk xdiam...



dh kenyg, misi berjln2 diteruskan...kedua2 belah jln ada mall ada designers butik okeh! berbulu jer tgk xdpt msk...










waz the merlion!


pastu nk cross ke seberang sana. aku dh nmpk butik miumiu lah! nk cross tanpa jejantas! mmg bahye, mana jejantas pon xde, sgguh xmesra rakyat la!

sempat la msk butik miumiu, nk tgk harga tapi harga tersembunyi dlm hbag so aku xtau harga hbag miumiu tu...byknye koleksi lahai....



salvatore ferragamo sume ada, ckp jer nk butik apa???



ni kat paragon mall pulak, kat orchard rd saja ada brp byk shoppinmall da! smpi xtau nama apa...



kat sini aku terjah butik coach lg, pastu gucci. hbag gucci idaman tu mmg xde...ape ke susah bebeno nk jumpe...

pastu dok mencari stroller jgk, ater xbwk dari rmh...anak2 nk berdukung jer xnk jln...depa ni mengada2 pulak, mentangla panas kemain kat singapore...



so sebbaik jumpe toy r us kat paragon mall. suro hsbd bli stroller yg murah n ringan...dptla plg murah 200lbh ;)


kasi gilir2 kejap waz naik kejap qel...qel dpt ayah dukung pon xpe dh...dan siap boleh tdo lagi...

ini bdk dh lotih...mohla blk check in hotel...


2 comments:

My Aisy said...

best kan jejalan kat orchard...mmg byk shoping complex pun kat sana...em jangan lupa singah kat boutique baju baby...mmg berbaloi klu beli tau...best2...

siti said...

la yeke...xsinggah pon sbb penat dgn bdk2...;(