Nuffnang Ads

Wednesday, May 21, 2014

Day 4: Next Destination!


seawal jam 7 kita dah sampai  zurich hb train station! yeeee taknak terlepas train, takut sgt so better keluar awal...

walaupun dari hotel nak ke sini hanya 15mins... kita ada lagi sejam nak berlepas! taktau nak buat apa, just beli hot coffee kat stall tu... minum berdiri situ jgk.

bagus station ni sbb train dia tak payah turun naik tangga, same level... very mesra alam uols so tak risau bwk bag byk mana dgn bdk2 lagi.. kalo tak pengsan jgk kat situ


sesambil tgk board ni, train dah sampai belum??? huhu beberapa minit nak bergerak barula keluar sign no train, masa, platform segala...fuhhh lega

org meramai maklumlah time org berpusu2 nak pi keje...


dari kita melangut, baik la kita naik coach terus... dah la kat sini train dia on time...

ekceli this is zurich HB (nama simple) selain nama SBB CFF FFS hihi





memula angkat budak2 ni dulu, then angkat luggage... fuhhh peloh tiak. seronok la si qil tu memang impian dia nak naik train! kat tanahair susah nak dpt naik kan........

train gerak dalam 815am (tak ingat), perjalanan selama 4jam (tak ingat jgk) hihi alaa mmg 4jam lebih sikit

kita duduk separate, lanqil biasala nak melekat dgn ayah, mama terpaksa dok sensorang! dpn mama ada seat kosong tapi lan taknak duduk...

yg haku hanginnye, mat soleh couple ni taknak lak duduk sekali, awek dia nk duduk bertentangan nak tenung muka pakwe dia... lastly haku kena duduk tepi pakwe dia... frust betol tak dpt dok tepi tingkap! yela kita kan tourist nak la dok tepi tingkap, nak snap picca gunung ganang!

agaknya depa ni pun tourist kot? berebut nak dok tepi tingkap... tapi dlm train tido jer! hadoiii pemandangan punyala cantek kat luar! nak snap picca pun susah takut mat soleh tu ingat snap pic dia pulak ! time dia tido barula dpt snap...


malaz nak bukak coat, kang nak letak mengganggu org sebelah pulak...  sgt tak selesa, duduk dh macam patung cendana... yela nmpk awek dia mcm tak selesa aku duduk sebelah pakwe dia, knp tak dok sebelah dia?? hehe sebab nak sama baris dgn lanqil lah... senang nak hulur pape



 mama suro adlan snap picca nih pakai camera! gud job lan! qil tido, lan tak tido sibuk main toys...


see semorang tido! pakwe makwe tu pun tido... heh kalo ku duduk tepi tingkap buleh jgk snap picca daripada depa dua org nih grrrrrrr ku mkn coklat tak pelawa depa pun... hehe


 haaaaaaaaa ni pic yg ct dapat snap... depa tutup separuh tingkap! grrrrrrrrrr berbulunye tgk... melepas pemandangan cantek


 adlan ni syok pulak dok snap picca, org depan pun tak selesa hehe


dah sampai bellinzona! sikit lagi nak reach the destination! excitednyeeeeeeee 4jam perjalanan tak terasa lama, cuma sakit sikit leher, kerusi xboleh adjust

dah sampai tu kita cari cab bwk ke hotel.... eh hotel pulak, apartment ekceli ;))

15mins macamtu dari train station ke via san fermo!


dan yeayyy dah selamat masuk apartment! 

nmpk mcm cepat kan? tapiii hazabedah nk masuk apmt ni pun... tggu si penjaga apmt almost sejam.. grrrr (lagi)

kalo ku tau dah lama booking hotel, senang! dahla takde kerusi nak tggu, tercongok tggu si apa tah nama dia... sokay owh macamtu ke cara nyaaa, owh mmg apatmen kat sini mcm ni eh? huhu kenangan sungguh

pengalaman yg tak dapat dimana2 melainkan kita pi travel negara org ;))


adlan dah ready nak pi jalan2... haaa kemana??
 

1 comment:

My Aisy said...

ala....sibuk jek org tu duk tepi tingkap lak..pic yang adlan ambik tu cantik.....