Nuffnang Ads

Monday, May 12, 2014

Travelog : Next Destination


ok mari kita sambung kisah holiday yg terbantut haritu! hihi maap take time sikit laaaaa

picca ya ampun belambak dari dlm henfon dgn camera, tak tau nak pilih yg mana...feninggg. tapi tak dapekla nk upload byk3, kalo nak tgk kat fb banyakkk la haha friend jela buleh tgk, stalkers tak dapekla yeeee stalkers tgk kat sini jer k peace

owh kita kat airport dubai tu transit dlm 4 jam... huhu weols xjadi berholiday di dubai walaupunnn teringin sgt nak bercanda kat pandai palm jumeirah berlatar blkg pokok palm dan burj khalifa... hamboih kemain feeling matsaleh giteww

kita tukar plan la ye pi hat jauh sikit, alang2 menyelok pekasam biarlah sampai ke pangkal lengan. maknanya alang2 nak bervaccay seploh thn sekali biarlah pi negara yg jauh sikit... ataupun pegi tak kembali terus lah senang bhahaha

ok lepas mkn fries dgn air float, kita ada masa sikit nak jalan2 dlm airport tapi xbest mana sbb xbyk kedai... then terus la check in... wooo kat luar tu mmg dah nmpk airbus a380 tgh senyum dan melambai2 suro naik... hiks yeeee kejap lagi kitorg naik ;))



 ramai org asing, mat mat dari negara india ramai dlm pesawat nih... kitorg jer org asian... hihi tak sure jgk la sbb xnmpk muka org asean kat sini...

yg excited sgt sebab dapat merasa naik airbus...nasib jgk la kot...nak tggu naik airbus kl-london xtau la bila...mati hidup semula pun xdapek!

owh teruja teruja, every moments kena ambik video nih... start airbus nak take off dah rakam video oke! tapi yg seramnye airbus ni bising, bunyi tayar yg keluar nak masuk bunyi sayap la... cam menakutkan lak. rasa mcm plane ni skru longgaq! seriusss



but sokayyyy bila dah beberapa minit berlepas, anak kapai dah hidang mknn! lapar sgt uols time ni brekfes...mcm biasa budak2 dapat dulu... tapi maknye xmenahan so kongsi la sikit dgn adlan sebab adlan dok sebelah mama. kali ni kita dok sebaris 4 seats.

food nmpk mcm sikit tapi xhabis pun... mmg kenyang. manisan tu xberusik pun. xboleh pi la dgn manisan manisan nie... tggu nasik goreng jer






sambil brekfes sambil menikmati pemandangan nih .. lepastu layan movie, xsilap tgk frozen! tgk jer tapi xdengar. malas nak pakai bendalah earfon tuh...so kita agak jela apa kartun2 tu ckp...lanqil pun layan kartun... kalini aqil x cranky sgt... dia cranky time malam gelap

owh bila nak sampai nih...dah xsabar uols, walaupun perjalanan dlm 6jam jer dari dubai


n yeayyyy dah sampai pun, airbus landing dgn baik sekali! well done pilot! yg ct kagum sgt sbb sebelum perjalanan, pilot ni baca bismillah maklumlah pesawat emirates... alhamdulillah sebab sebelum2 ni naik kapai lain xpernah dgr lagi la...

agak2 kitorg sampai mana?? aaaaaaaaaaaaaa


eh eh sempat pulak ambik gmbr curi 2 org pilots tue... pilot senior n junior huuuu


aa aaaaa excited nya nak explore negara nih! sebelum ni tgk kat google negara yg bersih mcm poskad! pemandangan padang rumput luas dgn  gunung bersalji... tasik yg jernih etc kalo ada biri-biri sekali lagi heaven ;p feeling nak landing atas padang rumput tuh

eh kejap kita baru naik train ni nak ke terminal a (dah lupa sebenarnya)

tapi airport zurich ni mcm suram sgt... mana pi penumpang, org lain?? kedai, restoran semua nanhado??? pelik sgt tau ;p ke ada byk terminal??



 ok kita tggu nak lepas kastam... penumpang airbus tadi jer ada kat sini... takkan 1 kapai jer sampai?? heh

takpe la abaikan jela airoport yg sunyi sepi mcm baru lepas dilanggar garuda... plus airport ni baru nak renovate!

sekejapan jer cop visa dan terus cari cab! alhamdulillah cuaca xsejuk sgt, cool jer..



adlan dah reti nak shopink! bawak lima hengget. ok stay tuned episod seterusnya kejap lagi...
 

1 comment:

My Aisy said...

waaaa....bila nak sambung nih...