Nuffnang Ads

Friday, May 9, 2014

Kursus Untuk ini Tahun!

Bekerje ni bukan semata-mata keje... kena pi kursus jgk... siap ada peruntukkan berapa hari kursus harus di completekan! begitulah kira kiranya keje in govt sector nih... hihi

owh yg sedeynye utk tahun ni ct baru completekan 2 hari berkursus! baru habis kursus transformasi kpd wanita kate ko... alah senang ckp kursus keterampilan dan makeover...

tak tahu nak pegi kursus ape dah... so minta la kawan tolong masukkan nama ;) enjoy jer kursus2 mcmnih takde stress nak kena discuss ke brainstorming ke masuk hutan ke terjun kolam ke... huhu

1st day tu belajar tentang penjagaan kesihatan, senaman etc yg berkenaan... so sedikit sebyk dapat la info tentang mcmane nak buat senaman... tak perlu pi gym pun sebenarnye, nak sihat xperlu kuarkan duit uols! cuma diri kita tu yg nak ke taknak...

tapi picca 1st day kursus takde tau.... kat sini semua pics 2nd day! haha maklumlah 2nd day tu lebih meriah sebab main mekap2!




eh eh my senior ni kemain masih bergaya hihi! ni pic hari ke 2... dah siap makeover diri memasing tu nampak kemain sorang2! mary kay sponsor diorg punya tips kecantikan dan alatan mekap!

so far ok la produk mary kay ni berasaskan tumbuhan, no dangerous chemical... sebelum ni pernah nmpk brand mary kay cuma xtahu produk apa yg diorg jual... now dah tahu...

2nd day penuh dgn slot 'how to makeover! tu kakros tgh tunjuk cara day makeup. rasanya ramai dah tahu, yela kan zaman skrg xyah susah2, kat utube pun belambak tutorial... ni just basic jela kan...


lepas tu ada pulak pertandingan mekap tapi kena mekap diri sendiri lah! ikut step yg kak MK dah tulis tu...produk apa yg harus pakai. memang berlapis mcm kek lapis, foundation saja 4 lapis huhu

dah siap mekap, sape2 yg perasan mekap tu santek bolehla ke depan ye. bila lagi kan nak perasan?? so ct pun join sekaki...

daripada 15 contestant, ct terpilih ke top 6! feeling retis sgt haha

alah semua pun pandai mekap, muka memasing dah lain bila letak foundation 4 lapis tu... tapi suspen jgk la walaupun dlm kelas jer, tapi still x giveup moga dapat menang xkisah tmpt berapa punnn...

tmpt ke 3 tu dapat kat ofismate ct kaknik... menawan uols walau dah bercucus n 2nd runner up dpt kat kwn jgk kak nisa... tu yg berbaju hitam. kitorg tgh tepuk kat dia ler tu... owh my harapan makin tipis!


kak ros tgh pening nak pilih sape pemenangnye hihi! kenyit mata sikit kat 'kak ros' kita!



and taddaaaaaaaa ni la pemenangnye! bhahaha

seronok uols dapat produk mary kay! sape nak bagi kan... beli masker MK pun rm80 tau...  sbb xpernah pakai masker so try la yg MK punya... kulit rasa lembut jer lepastu


this is my senior... anak 2 jgk tapi kecik jer pinggangnye ahaks


group foto! xcukup corum pun nie


aaaaaaaaaaa ni la dia datin kak nik! tgk kat luar menawan tau walau dah bercucus tapi maintain cantek. hope ct pun boleh jadi mcm kaknik bila dah peringkat makcik makcik nanti ;p

rahsia kak nik, dia rajin pakai korset / girdle... tgk dari blkg mcm anak dara uols. kulit pun cantek jer... haaaa utk kulit cantek, mkn kolagen kah?? ke mkn ulam ulaman jer?


mekap xcukup bahan mcmni jer hasilnya ;p


ahhaaa memang sape2 yg menang ni akan terkejut berok eh?... dlm hati, eh betol ke menang nie??? takpe sekali sekala merasa menang kan uols ;))

eh pasal yg senaman tadi tu takyah kuar duit pun, janji kuar peloh.. haaaa pegila tasik, berjoging, pi padang main badnminton, pi senamrobik ke poco-poco ke berbasikal ke... tapi lebih bagus senaman yg boleh membina kekuatan otot supaya muscle kita xmudah kendur... tapi jgn jadi weekend warrior pulak sbb sabtu ahad jer senaman, lepastu isnin sakit2 badan terus mc! not good not good

kalau boleh tu bersenam la seminggu 3x ke... takyah lelama pun...



1 comment:

My Aisy said...

tahniah menang...bestnya kursus tu...btw baju n blazer pink tu awesome sangat...