Nuffnang Ads

Wednesday, May 28, 2014

WW: Impian Aqil

owh ada lagi citer europe trips, tapi bukan day 7 tau! day 7 tu dah berangkat pulang... ke nak citer jgk??

mcm2 hal la kat italy ni... day 7 tu kita siap awal la nak ke airport atleast smpi epot 3jam awal... sejam utk claim vat! dari pengalaman lepaslepas, kalo smpi epot 2jam sebelum berlepas, mmg melepas la vat tuh, bkn senang...take time dan nak tgk jgk budi bicara org kat kaunter tuh kekadang byk sgt cekadaknye

certain2 epot senang, ni epot jenis tak friendly, sgt xmembantu tau org italy nih. flight pukul 2, pkl 11 dah smpi milan malpensa epot. naik cab dari apartmen ke epot dlm sejam...jauh... smpi tertido2 dlm cab tuh

smpi epot, siap check in then kita pi cari kaunter mau claim vat! rugi wor x claim! kita pi kat kaunter tax refund then depa kate bukan kat sini, then pi kaunter apa tah pun bukan jgk...ohhoiii dulu kat paris senang sgt nk claim, tapi milan malpensa ni hazab jgk... org kat kaunter tu paham ke tak english?? dah la buat muka, sgt xmembantu! penat kita berkejar sana sini kang melepas vat ribu riban tuh

owh rupenye kita kena masuk check in kastam dulu, kat dalam sana baru buleh cop kastam then claim! kenapa tak cakap elok2?? heh

mmg xsama dgn airport charles de gaulle dgn shicpol airport. milan malpensa mmg mencabar dari awal smpi la nak balik! haha

yg kastam pun eksen kemain! biasalah... kalo buleh depa tu taknak bagi kita claim kan??!! dah dpt claim legaaaaaaaaaaaaa sgt, ada lagi sejam nak departure... bosan la airport nih, klia best lagi kot, xbyk benda buleh usha2, hanya parfum... so beli  perfurm elie saab! sebenarnya confuse, nak beli annick goutal tapi lain pulak dibelinya!!! susah beno nak jumpa annick tuh... org kate bau sweet sgt eh?? harga pun buleh tahan...tapi xbeli la sebab misunderstood ;(

ok dah...

sebenarnya entry ni nak citer yg impian qil dah tercapai... ye la dekat m'sia tak dapat naik, tapi bila pi travel ni dapatla cover 10 jenis public transports yg dia nak naik sgt tuh! hehe airplane...cab...tram...train...gondola...bus...cable car... haaaaaaaaaa semua dah naik so lepasni takde berkicauan lagi nak naik itu ini? lega dah ;)

1 comment:

My Aisy said...

kemain...semua aqil dah naik ye..